Любители на котки - Тема 163

• 34 854
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Много красив Мъри! Как се справяте с маркирането? Споделете за храната моля?

Здравейте, благодаря за милите думи! Храня го с чисто месо, обикновено пилешко. Добавям различни вътрешности, като сърце, черен дроб, език, далак, бъбреци, св. ухо.
А за маркирането - все още не е започнал да го прави. Иначе от време на време обикаля из апартамента и мяука. Аз си мислех, че може би нещо го боли, но ветеринарят каза, че влиза в пубертета и затова прави така.

# 91
  • София
Почиваме си с Маци- вчера през обедната почивка ❤

Обожавам ей този влюбен и пълен с доверие поглед (и Чари ме гледа така 😻)
Блеко само гледа да ме сръфа..., не че не ме обича, ама е грубиянин.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 23:35 от AnyHr

# 92
И да покажа "тоалетната" (пак се повтарям)    обикновена кутия от дом. потреби.....и дървени полети за горене......след всяко ходене  с реш. лопата всичко се отсява в чов.тоал....

# 93
  • София
Моят малък Бейбо си расте, хора! Вече си е едно малко котенце, а нв бебенце. Има си вече и зъбки, които с огромен кеф чеше в пръстите ми. Вече се заиграва с играчки, хапе ги, рита ги. Ще ми стане той един голям, дебел и важен котУрак, с меки кръгли бузки. Засега е едно опулено хлапе с невероятно сладка учудена физиономийка. Слабичък е, но това е очаквано, след като ме няма по десетина часа в къщи и той си стои гладен през това време. Но, ще го преодолеем и това. Засега му давам да бозае колкото му душа иска, и той наистина изцоква огромно количество мляко. Обаче цените на тия млека са космически просто... За последната кутия, млякото било съдържало супер-пупер необходимите за едно коте вещества, дадох 36 лв. Майната му, само да ми расте котямцето😜.

# 94
Ама детелинке, не може така без снимка! Искаме да гледаме!

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 19:27 от pandorina

# 95
  • София
Ама детелинке, не може така без снимка! Искаме да гледаме!

pandorina, как се снима едно мърдащо непрекъснато чуденце? Той не се спира, а пък колко сила има! Не се удържа просто! Ще снимам, но това става с много дебнене, че да се хване две-три секунди неподвижен. Имам си коте на стероиди просто.

# 96
  • Варна
Поздравче:

Днес видях една лозарска котка как хвана и изяде един малък смок, току до мен, потресох се /изпитвам неистов ужас от земноводни, дори на картинка/, лошо ми стана, заех централно място на плочника, на достатъчно разстояние от тревните площи, брррр. Котката беше женска, може би майка, стоя с нас докато и давахме храна, когато изяде смока обаче изчезна, явно се е заситила достатъчно.

# 97
libra,
Смокът е змия, т. е
влечуго, а не земноводни. Земноводни са жабите, саламандрите и тритоните.
Сигурна ли си, че е бил смок, не че има значение. Може и друга змия да е била, може и слепок (гущер без крака).
И не го правят от глад, просто са ловуващи хищници. Предишната ми котка я видях на село как яде един доста голям гущер. Да не мислиш, че съм я оставала гладна?

# 98
  • Варна
Тъй де, влечуго, обърках се, но още ме държи отвращението. Идея нямам какъв вид змия е било, вече е в отвъдното.

# 99
Глупаците ще събираме бебета котета, които ще ни умират в ръцете, защото на някой котката му е свръх уникална, за да бъде кастрирана. Евала!
Права сте, само когато ти "подарят" пред вратата болна майка с пет малки,разцираш че кастрацията е единственото спасение. Минах през този ужас, едва спасих майката и четири от бебетата. Сега си отглеждам 5 здрави и кастрирани котки.

А, снимчици няма ли да ни покажеш на семейството? Simple Smile И аз започнах с 5 преди 10 години, роди ги пред вратата на жилището ни ... Заради тези 5 останах в България. Само че, докато "загрея" за кастрациите бяха станали 15. От 15 за 72 часа останаха 6 - погуби ги вируса на панлевкопенията. Погребах 9. Тогава ми дойде акъла и кастрирах всички сървайвъри. Така че, поздравявам те за бързата реакция.

# 100

Трудно хващам цялата група за снимка, мама Хубавица и Рижко. Утре ще се опитам да хвана за снимка цялата група.

# 101
  • Бургас
Взех Хари,защото се влюбих в него на снимка.
Оказа се,че е мъжки и се зарадвах,защото не искам да кастрирам женска животинка.
Мъж повече мога да прежаля...Ама ми се ще да не се стига до там.
Вземе ли да вие,ще се наложи,няма как.
Имам приятели с женска,възрастна котка,слагат ѝ някакво инжекции против разгонване,не е раждала,да чукам на дърво,здрава е,може би е вече 12 годишна...
Пак е относително.
Аз и от хормони съм патила...

Хари нямаше 3 месеца,самите ветеринари казаха,че няма много шансове ...Но оцеля...за мое огромно щастие.

# 102
Аз имах маца, на която давахме хапчета против разгонване. Тогава не знаехме, че предизвикват рак. Живя до 14 години, но накрая имаше постоянно метастази и се наложи да я приспим. Никога не бих давала на женската си котка хормони повече. Ако имам женска, ще я кастрирам 100%, но хормони никога за нищо на света.

# 103
Хора, какво значи това нещо?
Стоянка е на 2 години и си е нормална котка, обаче! Може да ме няма цял ден, тя ме чака и стиска дупенцето, и като се прибера се изаква. Има си традиция:
Когато и да се прибера, влизам почти веднага да се къпя и тя отива да ака. Ако не се изкъпя веднага, а след час - тя ме чака да вляза в банята и тогава отива да ака 😄
От тримата в къщи аз съм и́ любимката, макар че мъжът ми и синът ми също много се грижат за нея, хранят я и си играят. Обичана котка е. Ама какво е това с акането? Злобничка ли става, смята че ще ме зарадва ли? 🤔

# 104
  • Бургас
И Хари ме чака.
Не знам защо.
Събудя ли се,пишка.Изчиствам,ака.
Прибирам се-най-много да е пишкал.Но ака само в мое присъствие.Стиска се,не знам защо.
А винаги съм съжалявала кучетата,че се налага да се стискат.

Общи условия

Активация на акаунт