Любители на котки - Тема 163

• 35 402
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
Интересна игра, сякаш приятелска, но и все пак "чакай да ти покажа кой командва тук".

# 346
Ох, малко спам, ама ми стана много смешно 🤣

# 347
Днес заведох отново Джеси на вет. Този, който я прегледа и назначи лечение, почивал. В неделя щял да е на работа. Прегледа я друг вет.,който  като я видя, предположи,че е краста-от някакъв кърлеж се причинявала. При котките, често се срещала при намален имунитет.Не била опасна за хората. С предното лекарство, което и сложи предният-срещу паразити, някакво много добро- 25 лв. беше, каза, че щял да убие този кърлеж на крастата, но след 1 месец, отново да и сложим и каза да продължа да и давам преднивет- т.е. преднизолон- за да няма такъв силен сърбеж и постепенно като не се чеше, щели да зараснат раните и да и израстне козинка на оплешивялите места. Но бавно щяло да и мине. Само,че първият каза по 1 хапче, а този- по половин. Ще видя как ще е до неделя, сърбежът би трябвало да намали. Когато започнахме да и го даваме преди 10 дена, наистина спря толкова да се чеше, но имахме проблеми с даването на хапчета и тя почти всичко плюеше. Днес си взех една джаджа, с която много е лесно да им се дават хапчета. Ако не виждам подобрение, в неделя пак ще я водя.

# 348
  • Бургас
red soul,можеш най-спокойно да ми пропускаш постовете.
Ако нарушавам правила,моля модератор да ме информира и изтрие.
В приятелски групи(поверителни) може да се създадат каквито решите правила и да си ги спазвате.Не нагрубявам,не нападам...Напротив,когато аз писах за размазано коте някак всички се разсърдиха...А аз се извиних.Както и да е,явно трудно свиквате с нови хора в групата,които не слагат само и единствено щастливи снимки на щастливи котета и стопани.

Повечето от кастрациите при домашни котки се правят за удобство на стопаните.Факт.Не всяка некастрирана котка развива рак и се смята за ...(хайде ще спестя) с цел превенция да се премахват здрави органи.

# 349
  • Бургас
да ви представя най новия член на групата ни, сърце не ми дава да го под мина. Колкото и да не искам повече котета, след като май месец почина нашия хубавец. Но, не ние го намерихме, а то нас, по точно е търсил моя приятел, та сега почваме с лекуването на очичките и утре на ветеринар, че има хрипчета и яко киха. Не  е повече от месец голямо. Приемам напътствия за по бързото му излекуване

# 350
  • Бургас
Герита85,то милото изглежда не много добре...
Вероятно ще му дадат антибиотик,няма как.Ако наистина е с хрипчета и хрема...
Аз Хари го лъжех с пауч.Но слагах много малко количество и хубаво омесвах хапчето(което за щастие беше мъничко).Стоях и гледах дали няма да го изплюе.
Много ще му дойде,но ще му направите услуга,ако го и обезпаразитите...
И...дано се справи,да е от тези с по девет живота.
Има витаминозни добавки,пасти и т.н.,не взех на Хари,но доста време яде лечебна храна.Ако вашият бебешок няма нужда от лечебна,вземете му някаква хубава за малки котенца,бързо ще заглади косъм.

# 351
Мария, аз започнах да ги подминавам. Но просто казвам, че ако всички започнат да ползват темата по теоят начин, дори и да се подминават постовете им, тя става безмислена. И изобщо нямам предвид, че трябва да има снимки н ащастливи котки и нищо друго. Напротив, когато се пита  за болести при котките, мисля че се включваш адекватно. Но нека се ограничаване само до котките. Всеки си има драми. Има и съответните теми за тях. Не е нужно да го играеш беззащитна по тънката струна Нямам лично отн. към теб🌻

# 352
  • Велико Търново
Ивекс, ние срещнахме Буки веднага с Пиги. Още повече, че ние изобщо нямахме хал хабер, че ще се приберем вечерта с втора котка. Пиги ужасно много му хъскаше, съскаше и всички екстри, но нямаше как да са отделени, имаме две стаи всичко на всичко. Храната им също е в общо помещение поради липса на друго - и досега се опитвам да покажа на Буки коя е неговата купичка, която стои далеч от тази на Пиги. Естествено обаче, че той след като опразни своята, изяжда и нейните остатъци.
С две думи у нас беше от тегавото приемане и все пак с времето нещата се уталожиха. Тревожех се да не предизвикаме стрес на Пиги, че точно както казваш за Уши, тя си ми е на сърце ❤️ Не виждам обаче нещо трагично у нея, бият се понякога, но сигурно са нормални котешки работи 😄

# 353
  • Бургас

Ох,не знам защо,но предчувствам,че ако успея да го хвана,Хари също ще има време няколко часа да свикне с този мъник.
Малката Моли май я искат,но ще видим дали ще я вземат.Няма как обаче да гледам 3 котки...
Някой от Бургас да иска котенце?
Ето още едно,него не искам да го прибера.Сладко е,но другите две ми харесват повече.

Ще помогна за ваксини,паспорти...
Голямата Моли не се дава,тя не става за апартамент,а и е много възрастна.Дори не мисля,че тя ражда,а само доотглежда котенцата.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 19:23 от mariqivanova799

# 354
Мария, red soul се опитва съвсем любезно да обясни, че няма нужда пренасяш собствения си негативен опит към Хари и да го налагаш като мнение. Кастрацията на всички кастрирани котки в тази тема не е прищявка, а и дори да е, когато даваш дом на едно беззащитно животно без много шансове навън, имаш право да избереш как да се отгледа. Аз много ревах като оставях Ади за кастриране, не за друго, ами дали ще ми го върнат жив, точно бях чела за проявил се генетичен проблем по време на кастрация при друго коте. И да ти кажа напразно ревах, добре е, и Бени е добре, така им е по-спокойно като са в домашна среда. А и иначе щяха да се бият и нямаше да мога да прибера Бени. Съответно или кастрация или да го оставя да умре, а той щеше да умре, ако беше на улицата. Та крайното ти мнение по въпроса е обидно спрямо мен конкретно, а може и друг, който е рискувал да подложи котето си на това за негово добро, все едно подлагаш на съмнение мотивите ми, така се усеща като те чета. Предполагам и други така го чувстват.
Темата със сигурност не е само за щастлилви котки, и срам не срам, аз съм се включвала най-активно, точно когато съм имала помощ и наистина съм я получавала! Така както се надявам и аз да съм била полезна някому.

# 355
  • на брега на морето
Герита, кихане и хрипчета се лекуват само с антибиотици. Напътствия само от добър ветеринар.

# 356
За едно Мария е права. Че хората кастрират най-вече за собствено удобство. Аз си го признавам честно. Не бих го кастрирала Хари ако не беше вонята и предстоящият ремонт. Ако не бях предприела ремонта щях да си търпя вонята.. Но да изръся хилядарки за да си оправя жилището и да живея пак в смрад просто не можех. Иначе не ми пречеше друго.. Дет вика Мария мрявкаше чат пат.. Скачаше ми по краката, но нищо сериозно, нито пък да е страдал. Затова се чувствах ужасно като го кастрирах защото знаех, че го правя за собствено удобство. И.. не е съвсем вярно, че хормоните им трябват само за репродукция. Както и при хората след затихването на хормоните се проявяват куп негативи... Хормоните си имат и други функции... Така, че Мария е права според мен и с право намира връзка с нейното състояние. И сега Франки още като го взех знаех, че ще го кастрирам, но пък алтернативната за него щеше да е фатална. И въпреки всичко ми е криво. Защото си знам, че го правя за мое удобство.. колкото и да се залъгвам че уж било по-добре за здравето му. Ама не си вярвам много.

# 357
  • на брега на морето
Пандорина - за  смрадта на некастрирените мъжки - близо до нас има двор, в който винаги живеят поне 3 котки. В един период надойдоха котараци заради женските и усмърдяха улицата. Вонята се носеше на талази и се притесних, че живущите в кооперацията ще разгонят животинките, а се грижеха за тях - храна, вода, отворени прозорци на мазетата за подслон от дъжд и студ. Вероятно кастрираха всички, които успяха и сега всичко е наред.

Това е Мускетар - първия котарак, с който се запознах на оградата на този двор. Беше много студено и той се качи без да пуска нокти на гърба ми.

# 358
pandorina, мен не ми е било до смрадта, ами приятел имаше 3 сиамски котарака и трите избягаха докато са разгонени и хич не вярвам, че са оживели, това ми беше на мен най-големия страх. И това е за мъжки котки. За женските е доказано, че е по-добре до колкото знам да се кастрират

# 359
Аз не ги разбирам тези превземки,изобщо.Нека някой се опита да ми обясни колко е ок женско 6 месечно да става майка.Дали то или котетата ще оцелиеят и колко е ок да раждат три пъти в годината и котетата им да не оцеляват.
Нямам само това предвид.Додява ми вече с това намилане за човешките болести в котешка тема.

Общи условия

Активация на акаунт