Отговори
Много силно впечатление ми направи едно изказване - мъжете могат да живеят в брак с една жена 50 години, НО да я мразят, да ù пречат, да саботират всяко общо начинание и особено нейните лични начинания, и напук няма да се махнат; жените обаче не могат да живеят така и искат раздяла.
И аз, и статистиката сме съгласни с твърдението.
Вие как смятате и защо?

# 1
Има всякакви луди.
Може би да я тормози, да пречи, да саботира - да му е смисъла на живота.

Кой се е изказал така?
Едва ли са всички мъже.

# 2
Мисля, че е до характер, а не до пол. Познавам и жени такива. Само се проявява по различен начин при двата пола желанието да смачкаш половинката.

# 3
Не са всички мъже, разбира се. Темата обаче е за онези, които предполагаемо са. За реклама на добрите мъже може да пуснем друга тема.

# 4
Ами ако се разведат, няма да имат върху кого да излизат комплекси, да тормозят.
Ако срещнат някоя друга, може да не го изтърпи и пет минути и да му покаже вратата.

Има случаи мъже си мразят жените, ама опищяват света ако тя поиска развод.
Защо?
Защото ще изчезне изгодата. Това което получава от нея.
Сещам се за една позната се разведе след доста години брак. Той не я обичаше.
Изневеряваше, понякога удряше, пиеше. Унижаваше я. Особено ако постигне нещо в професията си, много я нападаше по други параграфи. Едно дете само имаха.
Но като поиска развод, ама що, ама как.
Защото да готви и чисти не може. Може и да може, ама не иска. Губи прислужницата. Губи готвачката.
Казва ли е дори ей така - голям боклук си, но поне можеш да готвиш. Като ми го разказа това и плачеше. Тя му сготвила, подредила, сервилара - и това ли заслужава.
Но много се дърпаше на развод. Ама не му мина номера. Опита и подмазване и някаква романтика.

# 5
  • Melmak
За мен всеки си намира хора със сходна травматичност. Тоест ако някой мъж може 50 години да мачка една жена, то тази жена има някаква причина да седи там, да попадне на този мъж и т.н. Тоест дори да реши да се разделят, интересно жената защо е попаднала на този и му се е доверила.

Мисля, че повечето хора са неосъзнати и не правят повечето си действия съзнателно. Мъжете се задоволяват с прани чорапи и нещо в тенджетата, жените повече обмислят и са склонни на компромиси.

# 6
Елора, за такива говоря. И сигурно не е смятал слугинажа за нещо особено, когато друг го върши, нали?

# 7
  • София
Според мен такива отношения може да има само сред по-старото поколение на нашите родители и баби и дядовци. Те са живеели на принципа "Какво ще кажат хората?".
Съвременните хора не проявяват мазохизъм толкова дългосрочно, освен ако нямат сериозни психически или финансови зависимости.

# 8
  • Melmak
Проявяват. Моя приятелка бе напът да се разведе и пак прости. И то много неща прощава през годините. На 30+ са и двамата. Реално не е финансово зависима. Просто не иска детето да расте без баща и това я спира. Тривиално и за мен до някъде оправдание. Обаче има такива хора. Не са някакви забутани в село или нискоинтелигентни хора. С добри работи са, с кариери, с хубав дом и т.н.

# 9
  • Paris, France
За мен всеки си намира хора със сходна травматичност. Тоест ако някой мъж може 50 години да мачка една жена, то тази жена има някаква причина да седи там, да попадне на този мъж и т.н. Тоест дори да реши да се разделят, интересно жената защо е попаднала на този и му се е доверила.

Има го и това, че мъжът може да не осъзнава, че мачка жената, а жената може да не осъзнава, че я мачкат. Ако идват от семейства, в които е имало физическо насилие, може и да не им прави впечатление психологическото.

Може децата им да са изразили нежелание родителите да се разделят или развеждат.

Има двойки, които нямат нищо общо, трудно се понасят, но не прекарват много време заедно поради често и продължително отсъствие на единия. Всеки носи някакъв позитив на другия и затова седят заедно преценяйки, че позитивите, които имат оставайки заедно ще залипсват като се разделят. При млади двойки може да има страх другият да не завъди нов партньор и деца о да загубят ресурси. При старите е навик.

Мъжете са по-силни физически и в миналото са били и по-силни финансово, а жената е била изтощена от бременности, раждания, бебета, деца и домакинска работа. Съответно са могли да налагат желанията си. Вече не е така и повечето жени се разделят като се скофти връзката.

Познавам много мъже, които биха искали да се разделят, но седят, защото не искат да изгубят децата, страх ги е, че жената ще заживее с друг и няма да гледа децата им добре или че новият ще им посяга. Не мислят, че ще се справят с доходите си ако трябва да продължават да плащат ипотеката + да идат под наем някъде + издръжките. Ей такива. Трудно им е да намират секс, нова партньорка, камо ли някой да пере чорапи.

# 10
Елора, за такива говоря. И сигурно не е смятал слугинажа за нещо особено, когато друг го върши, нали?

Точно.
Ама ако трябва те да го правят - опищяват света.
Та като не е нещо особено, ми свърши го де.
Понякога и децата спират хората да се развеждат.
Тоест седят заради децата, ама има хора осъзнават, че това няма смисъл.
Впрочем тя също каза, че синът и върви по стъпките на баща си.
Попива поведение. Груб е с нея, не много, не и като баща си, но държи някакъв тон, тийнски, но тон.
Груб е и с момичетата и имал драми в училище.
И седим и пушим в почивката и ми вика - аз заради него не се разведох, ама май трябваше по-раничко да се разведа.
Детето в началото при тати напирало да седи. И тя се съгласила. Вика много ще ми е весело да ги видя как ще съжителстват тия двамата без "прислугата" И бащата много искал синчето при него.
Ама от бащата не получил грижите, които очаквал. А бащата се изнервил от нещата, които искало момчето.
Много бързо решила при мама да се прибере.
И поведението оправил, че мама вече не търпяла грубости.
Сега  тази жена живота си живее сама. Има си приятел в момента, ама грам не желае с мъж да живее. Явно се изприщва. Две връзки приключи, защото те искат вече да живеят заедно, а тя не иска.

# 11
  • София
Аз съм на противоположното мнение.
Обикновено мъжете намразват накрая, просто не си спомнят хубавото. Последната емоция взима превес в общото усещане.

Това го виждам и след 20 год брак, а хубаво си спомням как силно обичаше.

# 12
Ами не знам Ms.Gorgeous.
Има хора им е хоби да тормозят хората.
Все едно да не може сериен убиец да убива. Много ще се нервира Joy
Или пушач да не може да пуши. Аууу.
То какъв е смисъла да си лош с някого години на ред, но като ти искат развод да се дърпаш.

# 13
Не е до пол. До проклетия е. Урсуз жени да искаш, които обичат да тровят съпрузите си. Даже мога да ти цитирам поне три случая на съпруги, които тровят мъжете си буквално с години.
И никога не е виновен само единия, като минимум другия го позволява.
Но не е нормата това.

# 14
  • София
Може би аз степенувам не както трябва, но омразата за мен е на пилотна позиция в човешките емоции.
Виждала съм всякакъв тип емоция, дори и чиста човешка злост, но омраза 50 години - никога.
Това нещо се усеща, попива, ще те разяде. Не знам въобще как някой би оцелял толкова време чисто физически.

Общи условия

Активация на акаунт