Любители на котки - Тема 163

• 34 491
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте. Следя темата и сега във връзка с кастрирането….
Преди близо 2,5 години намерихме коте.Сега е член на семейството. Не е кастриран. От време на време мяучи , но не е нещо сериозно. Не е маркирал, от което най-се притеснявам. И е най спокойното и гальовно коте. Повечето от вас са с опит в отглеждането, та… Дали да очаквам изненади след като не е кастриран. ММ не дава. Мъжка солидарност.

# 361
  • София
pandorina, мен не ми е било до смрадта, ами приятел имаше 3 сиамски котарака и трите избягаха докато са разгонени и хич не вярвам, че са оживели, това ми беше на мен най-големия страх. И това е за мъжки котки. За женските е доказано, че е по-добре до колкото знам да се кастрират.
И аз гледах котарак, когато никой не беше чувал за кастрации. Намираше начин да бяга от третия етаж, макар балконът да беше остъклен. Идваше си мръсен, с рани, с бълхи. Докато не го отровиха заедно с всички улични котета, които пречеха на една съседка. Sad Преди това го бяха хванали ловците на кожи и баща ми с хиляда молби успя да го извади от микробуса. И всичко това се случи за около 2-3 години. Ако беше кастриран, щеше да си стои кротко в апартамента и да се радва на птичките през прозореца. A колкото до миризмата, маркираше здраво, но никога не е ставало въпрос да го изхвърляме заради това.

ratridi, някои се сещат по-късно, че са мъже. Нашият Наско започна да маркира след втората година. А може и да "дефектен" и никога да не се сети. Изчакай го. Щом се държи нормално, може и да му се размине. Wink

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 11:03 от Тaня67

# 362
  • Бургас
Аз изчаквам Хари.
Не е нормално шест месечно коте да роди,както и 12 -13 годишно момиче да роди.Пак сравняваме с хора тук,нали?
На някого хрумва ли му,че може да заведе здраво животно и да не го вземе обратно,защото не е понесло упойката?
Случва се,макар и много,много рядко.
Аз нямам такива нерви,ще полудея от притеснение,въпреки всички успокоения на ветеринарите.Те от това печелят.Много ясно,че ще препоръчват кастрациите.
Никой не е казал,че ще заплоди шест месечната си котка,нито че ще пуска некастрирания си котарак по любов.
Нашият не се доближава до вратата на предверието,при отваряне на входната врата,е под моето легло за всеки случай.
Ако това се промени и започне да страда,е ясно,че няма да стоя и да гледам безучастно.Но засега си остава мъж.

Малкият черно-бял котак,който няма и една шепа,съскал...Смешното е,че ако изхъска пред Хари,току Хари се качил на секцията...Малко са диви котенцата,отглеждани навън.
Моят е идеалният апартаментен котарак.
Ни за братчета плака,ни се тръшка,така му хареса да ме меси и всичката храна да е за него...
Сега мъкне празна опаковка от пауч на майка ми.Тя му каза с мен да се оправя.Е,ок,ама е втори пауч за днес.Стига му толкова.За коляма котка препоръчват 2 пауча и гранули.Яде като голяма котка.То бива лиготия и лакомия...

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 22:22 от mariqivanova799

# 363
  • София
Бебешорката ми ❤

Има си хубав дом и кака... мнооого голяма кака- една прекрасна каракачанка.
Дойдоха да я вземат вчера и Бебка не избяга (обикновено стои по- далече от непознати хора), позна "майка си" и се гушна в нея 😻, дори от кучето не се стресна (бяхме я затворили в клетката).
Снощи се обадиха, че пътуването е минало безпроблемно; Бебка е папкала и се гушка много (е, малко е плачкала за мама) . Кучето обгрижва котето и не се отделя от него.

Чари е много неспокойна, мяука и си я търси 😥.

Тук си цоцка момичето... за последно...

Много ми е мъчно за нея, много ми липсва ❤, опустя ми къщата...
Но се радвам на късмета й (подходиха с голяма любов и внимание към нея), сигурна съм, че ще е много обичана; ще си има другарче (дано не правят много бели); ще си има и лятна къща.
И двете момичета са големи късметлийски! 😻 (и затова, че Чари избра нас).

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 13:54 от AnyHr

# 364
Ани, радвам се, че Бебка си е намерила хубав дом и любящи хора. Късметлийка, също като сестричката си.

# 365
  • София
Ех, милите котанки, ще им е мъчно известно време... Но е за добро!! Радвам се, че е намерила хубав дом Бебка!

За кастрирането понякога ме хващат лудите, като чета за домашни котки, които влизат в серии от разгонвания, отслабват, мъчат се и стопаните пак се дърпат и не искат да кастрират. Тук намерих наскоро консултативна тема с ветеринар, ами половината въпроси бяха как да си успокоят разгонените маци, една даже настояваше за хормонални препарати, какво толкова било, нали и хората пият хормонални лекарства. Дано се вслуша в съвета на лекарката.
За женските далеч не е каприз на стопаните дали да кастрират, а спасява живота им в голяма част от случаите. Да, котката била на 7-8-10 години и така си карала, нищо ѝ нямало. А след някоя и друга година? Гаранции няма никога за нищо, но да не направиш това, което е във възможностите ти, за да осигуриш по-добър живот на животината, която отглеждаш, за мен е безотговорно.
А пък мъжете, които идентифицират собствената си мъжественост с тази на котака, са ми направо нереални. Не мога да проумея тази нагласа.

# 366
Дето се казва"На чужд гръб и 100 тояги..." Мъжете ще се възползват от съпружеските си права,а котарака ще се мъчи и няма и да разбере защо.
Поне при мъжките риска от някакви усложнения при кастрацията е изкл малък.Моят Зак беше "късметлия",ама оцеля.Фински излезе трудно от упойка,но и той се опарви за часове/тогава още не знаех за проблема със сърцето му/ Няма как да се предвиди 100% всичко,което ще се случи,каквото и да се прави,за съжаление

# 367
Не съм водила котето на лекар откакто го взехме. Тогава пак тук в темата ме насочихте, защото той почти си беше отишъл. Вет ни каза, че е около 3-4 месечен. Имаше глисти, котешка тения, накрая спря да яде и започна да повръща зелено. Казаха ни , че е жлъчен сок. За наша радост всичко мина и сега е едно щастливо коте. Не съм се интересувала досега, но ме загложди въпроса не би ли трябвало да маркира. Или аз си търся проблемите сама. Той е просто едно прекрасно същество. Надявам се тук да ме разберете, защото ако започна с познати да говоря за него, получавам доста усмивки и подигравки. Добронамерени разбера се.

# 368
# 369
  • Бургас
Е,имала късмет Бебка.
Дано я гледат с много любов.
Днес идва бащата на детето и ми обиди Хари.Яко бил загладил косъм,а преди какъв бил дръглив ...
И котките нямали място вкъщи...Доста често се радвам,че сме разведени.

ratridi,не разбрах котето ваксинирано и обезпаразитено ли е?На колко месеца/години е?
Хари е обезпаразитен няколко пъти,май засега няма да го обезпаразитявам повече,напролет,живот и здраве.Няма гадости в...знаете къде.

Малката лисичка,аз тази порода много я харесвам,даже обмислях да си взема такова коте.Но се влюбих в Хари.
Твоята котана обаче е невероятно мила и има нещо добродушно в погледа,както моя добродушко...

Е,твоята е породиста красавица,но пък Хари си е моето сърчице и ми е много,много мил и симпатичен.За мен е най-прекрасният.
И двамата са с кафеви оченца.

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 23:26 от mariqivanova799

# 370
Здравейте, отдавна не сме ви чели, но работа…
Ето по един поздрав от нас
Сивчо милата от няколко дни се прибира за по-дълго, дори си отспива на дивана

Джуджи ме пази, както винаги

А Шошо снощи прави компания на чаша вино и мезенца

# 371
  • Бургас
На наш Хари не му разрешават да се качва на масата в кухнята.
Горкият обаче е толкова любопитен,качва се и на плота,и на печката.Научи се да скача нависоко.Само най-високата секция още не е покорил,но я гледа замечтано...Та не го искат много в кухнята,но в коридора си тича на воля.В моята стая ходи където иска(и сваля тапети,явно не ги харесва).
Обаче е наистина ужасно любопитен.
Когато се къпя,чак думка по вратата.Е,отварям.С голям интерес гледа как се мокря и сапунисвам,но не иска да се мокри.Стои съвсем близо до вратата и колкото се може по-далеч от водата.
Иначе си вре навсякъде любопитното носле.
Добре,че не му стана нищо от дръжките на гроздето, много се бях ошашавила.Сега нито на плота,нито на масата има грозде.

# 372
Здравейте, искам да ви покажа любимия ми котак от края на Станчовата алея във Варна. Веднъж го намерих, после го търсих и го нямаше. Утре пак ще ходя да карам колело и дано е там, много е мил, спа в скута ми един час и не ме пускаше да си тръгна. https://www.facebook.com/photo/?fbid=4588433394518326&set=pc … .4588468037848195

# 373
Здравейте, искам да ви покажа любимия ми котак от края на Станчовата алея във Варна. Веднъж го намерих, после го търсих и го нямаше. Утре пак ще ходя да карам колело и дано е там, много е мил, спа в скута ми един час и не ме пускаше да си тръгна. https://www.facebook.com/photo/?fbid=4588433394518326&set=pc … .4588468037848195
Линка не се отваря - Връзката, която последвахте, може да не работи или страницата да е била премахната.

# 374
  • Бургас
И аз имам котаци приятели,които живеят навън...Не изглеждат нещастни.Е,има хора,които много се грижат за тях и си личи,че котаците са добре хранени и явно обезпаразитявани,нямат бълхи.

Общи условия

Активация на акаунт