Великобритания - тема {89} Лятно-Морска-Не локдаунска

• 45 895
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
  • London
Недейте така има доста време до Коледа. Аз обичайно чак към 10 ти декември....влизам в режим Коледа.

# 121
  • Манчестър
Много интересно…..откакто има нискобюджетни компании и се пътуваше често никога не съм имала проблеми с тях, с две изключения на ИзиДжет, който си заплатиха след това за закъснението плюс всички разходи.
По Ковид миналата година имах отказани полети, но то беше при всички тогава….
Пазарна икономика…..ако искаш добро обслужване и движение на време си заплащаш за удоволствието….но €5 билет на РаянЕър срещу £200 на Turkish Airlines някак си не ми оставя много избор.

# 122
  • на малък остров в океана
Не знам от къде летиш, но никога не съм срещала билети на Ryanair от по 5 евро. Последните ни билети бяха по 150 евро на човек в едната посока. Или за трима отиване и връщане с куфар 20 кг. от и до Дъблин 1000 евро. Няма нужда да казвам какво получаваш срещу това. Не че при другите авиокомпании се возиш като цар, но, някак си, за тези пари очаквам много повече.
Има някои дестинации, при които нямаш избор, просто защото никой друг не ги прави.

# 123
  • Великобритания
Ох както ми се струва рано за Коледа, днеска припалих парното, че ни беше студеничко (хич не обичаме да се навличаме вкъщи)

# 124
  • някъде в орбита...
Ох както ми се струва рано за Коледа, днеска припалих парното, че ни беше студеничко (хич не обичаме да се навличаме вкъщи)
И ние така - ходи се по къси ръкави и боси крака. Трябва ли да сложа чорапи, пускаме парното Grin

# 125
От над 100 полета през годините, имам максимум 10 които да са били под 100 паунда на човек на посока и само 1 за 12-13, който беше от Лондон до Глазгоу. Уиз еър не предлагат високо качество, но за пет билета с 2 чекирани багажа, платихме над 800 паунда. Определено не е "you get what you pay for".

Много комари имаше тази година във Варна, не остана здраво място. Имам няколко на стъпалата и на пръстите на ръцете и се почествам за спомен.

И аз пуснах парното вчера, не е студено, но 15 градуса разлика ми дойде много.
Днес си чакаме тестовете за втори ден. Питат кога пристигаме, но ги бяха пратили 5 дена по-рано, че се и възмущават, че нямало кой да отвори на куриера...

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 11:38 от Alex_Sandra

# 126
  • Великобритания
ние като пристигнахме във Варна , още първата вечер бяхме поканени на заведение във Звездица , и понеже е съвсем до морето брат ми купи някъв репелент за детето .. напръсках я с него , на себе си не сложих , че много ми миришеше .. всички бяха нахапани от комари , само ние двете нямахме нито едно ухапване хаха
Аз чорапки слагам , само като излизам и не мога да сложа чехли или сандали Simple Smile, по добре малко парно сутрин , докато е хладно
Тестовете за втория ден са голяма одисея и машина за пари
от нашите аз мисля , писах вече , само моя дойде ..направих го и го пратих веднага , резултат получих преди 2 дена , че е негативен ( това 15 дена след като кацнахме )
за детето писах имейл , че не съм го получила , колкото да имам като доказателство един вид , и повече не съм го мислила изобщо , така или иначе никой няма да го търси , важно че е платен ..пффф, тъпотия голяма е

# 127
  • London
Ние ги правихме на пункт на Сити Еърпорт.... на две спирки ми е с ДЛР, та не го мислехме къде и как. И според мен всичко това е за пари. Хубавото е, че нямаме карантини и чудеса общо взето. Оня ден нощес пристигнахме мъжа вече е на работа.

# 128
  • Манчестър
Ето

# 129
  • в гората
Здравейте, много ще съм благодарна ако ми помогнете с малко информация. Моя приятелка се колебае между раждане тук -в БГ или в Лондон. Бихте ли споделили вашите впечатления от следене на бременност там и раждане ( NHS или в частна болница?) Тя живее в Лондон, но сега е тук и понеже е доволна като цяло от следенето на бременността, започна да се колебае. Благодаря много предварително!

# 130
  • London
Добре е да се ражда където смяташ да си отглеждаш детето според мен.

# 131
Впечатленията ми и двата пъти тук са положителни, нямам опит от Бг, но не бих родила там. Ако избере България, нека помисли и за документите на детето. С какъв статут са в Англия?

# 132
  • Истински се вижда само със сърцето.
На мнението на Веджи съм! Опит нямам в БГ, но съм супер доволна от тук.
Наистина е добре според статута им да преценят относно документите на детето.

# 133
  • някъде в орбита...
И нека също преценят къде ще е по-добре да са ако (дано не се) наложи да ползват цезарово, неонатология, или специалисти.
Аз поне с две ръце (и двата крака) гласувам ако ще раждам пак, то да е тук. Не че нямам забележки, но като опряхме до сериозни неща, беше добре че сме в ОК.

# 134
  • UK
Аз имам едно раждане в Бг, частна болница, второ в ЮК - NHS и от двете съм доволна. В ЮК имах малко усложнение и ме задържаха три дни, но всичко мина перфектно.
Да си помисли къде би била най-спокойна.

Момичета, да кажа за осигуровките-ходих в НАП нищо не успяха да направят за задълженията преди 01.01.2021, но пуснах молба със задна дата за задълженията след Брекзит. Прехвърли и продадох няколко имота без да излезнат като задължение в декларацията за задължения към НАП, точно както каза brumm, не би трябвало да се появяват в декларацията.

Общи условия

Активация на акаунт