Великобритания - тема {89} Лятно-Морска-Не локдаунска

• 45 888
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • Оптимист по принуда
и при нас уж жилетките са с лого , ама с лого е 25£ , а обикновените са по 4 ..
😱 Как £25?! Ужас! Аз плащам по £9

Demmy, държиш ли да е присъствено? Моят ходи на on line и съм много доволна.
По принцип да, важен ми е контактът с други българчета и средата.

Дори и да не е в Кеймбридж, другаде как са часовете?

# 106
  • На острова
Merry, бяхме на Халкидики. Миналата година също бяхме тук, но за една седмица. Този път ми се стори много по-натоварено. И по плажовете, и по ресторантите, и по градчетата на вечерните разходки. Направо си беше гъч.

За тестовете питахме управителя на хотела/вилата, той пък се оказа българин. Навсякъде по ръкава има лаборатории (Калитеа, Ханиоти, Пефкохори), където да си направиш тестове, работят и до късно. Който и да питаш, все ще ти посочи място.

На връщане на летището имаше много голяма опашка за чекиран багаж, Мм само мърмореше как трябвало с по един ръчен да сме пътували.. Но то там се проверяваха и PLF формите и тестовете. И самолетът също беше почти пълен. Общо взето нормална ваканция, само дето носиш маски и правиш тестове.

# 107
Памперс, къде онлайн? Аз я бях записала в Бристол, но не намерих английско училище и отпада местенето засега и търся онлайн вариянт, защото най-близкото е на 3 часа път.

Нашите пуловери са друг цвят, за градина и ресепшън бяха черни, но вече за year 1 са жълти и наново се купува. И не мога да намеря жълти жилетки, ако някой е виждал да каже. Няма в училищния сайт, само пуловери са.

# 108
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка много специфичен цвят, единствено в Амазон ми излезна това
https://www.amazon.co.uk/ZHUANNIAN-Cardigan-Schoolwear-Cardigans … =pla-815946598529

Бръм хубаво и че при вас е имало места, тук ми казаха, че винаги е било с уейтинг лист.

# 109
Памперс, къде онлайн? Аз я бях записала в Бристол, но не намерих английско училище и отпада местенето засега и търся онлайн вариянт, защото най-близкото е на 3 часа път.
Към италианско училище е. Децата са от цяла Европа реално. Водят ги и на виртуални екскурзии в Бг. Малки групи, говорят си, учат. Много е приятно. Имат и народни танци, но моят не иска да участва. Докато той учи в стаята си, аз оправям и после излизаме, не ни се губи деня. В началото имаше малко културен шок, защото английската дисциплина липсва и му вземаха думата😂

Пускам ти ФБ страницата им на лично да се свържеш с директорката. Тя ще те разведе из платформата и ще ти обясни всичко.

# 110
Към италианско училище е. Децата са от цяла Европа реално. Водят ги и на виртуални екскурзии в Бг. Малки групи, говорят си, учат. Много е приятно. Имат и народни танци, но моят не иска да участва. Докато той учи в стаята си, аз оправям и после излизаме, не ни се губи деня. В началото имаше малко културен шок, защото английската дисциплина липсва и му вземаха думата😂

Пускам ти ФБ страницата им на лично да се свържеш с директорката. Тя ще те разведе из платформата и ще ти обясни всичко.
И аз искам тази ФБ страница . Каква е цената ?
Благодаря.

Дайте идеи за онлайн занимания и уроци .

# 111
Здравейте,
нахлувам в хубава ви тема с въпрос, не знам къде другаде мога да попитам.
Купих билети за мюзикъл, който дъщеря ми много иска да гледа и след това се зачетох в ковид мерките.
Виждам, че мога да поръчам онлайн day 2 тест, който евентуално да бъде да доставен в хотела, в който сме отседнали, да го направя и изпратя обратно на изпращача.
Питането ми е, дали съм се ориентирала правилно и какво правя, ако този този тест не пристигне навреме (както сте писали)? Някой ще ми го иска ли при напускане на Англия (например на ден 4 след пристигането)?

Шантал провери дали няма изискване за ваксини или тестове за самия ивент също. Аз ходих на няколко мероприятия и трябваше да доказвам ковид статут.  Когато се връщаш от Англия към България има изискване за тестове също, иначе ще те карантинират в БГ(предполагам вече знаеш Simple Smile )

Вчера се прибрах в Лондон, след месец престой в България - голяма част по морето. Никакви мерки няма в България. Връщането обратно в Англия си беше приключение, то тестове, то форми, проверктите на летищото стриктни. Дори и да си само с ръчен багаж не ти дават бордна карта без да са проверили всички документи - всички минават през гейтовете. Големи опашки, всички нервни, никаква дистанция, маските смъкнати. На летището в Англия никой за нищо не ме провери. Минах автоматично с паспорта, забелязах обаче, че консфисукуваха много  цигари.

# 112
  • Sofia
СМ, благодаря! Не видях да има изискване, но ще чета пак. Ивента е мюзикъл, т.е. ще е кротко и се предполага, че може да се спази дистанция (някаква).
Аз съм с ваксина, но дъщеря ми няма (на 13 г. е) и затова мисля да тръгнем с PCR оттук, евентуално да разчитам на 72- часовата им валидност.

# 113
  • UK
Аз съм изтървала нещо темата, здравейте! Прибрахме се и ние, умирам от студ, вече 4 дни не мога да се стопля. 😬
 Памперс, може ли и на мен страницата на училището, да разгледам поне.

# 114
  • London
Здравейте, снощи се прибрахме в Лондон. Днес минаха тестовете при пристигане. И това беше....всичко мина добре с документите и тестовете, проблема пак беше Уиз Еър и този път ще ни е последно летене с тях. Два часа висяхме в самолета преди да излетим. Децата се бяха изнервили още преди да тръгнем. Всеки полет закъснения или проблеми с тях .....няма смисъл повече да си го причиняваме.

Другото неприятно беше тазгодишното ни посещение на Аквапарка в Пловдив.....много е западнало. Нямаше достатъчно вода по пързалките и завърши посещението ни бързо.....след почти счупен нос на мъжа, кръв, синьо око и тн. Отделно никой не контролира спусканията, слушат някакви чалги отгоре и ти казват сам да си преценяваш кога да се спуснеш. Оставили ги на единичен пояс да се спуснат ... Абе ужас. Както и да е добре, че инцидента не беше с децата, които се спускаха с нас, че тогава лошо.

Има много за разказване иначе ама не е за форуми....Grinning Сега ме чака бая разопаковане и подреждане, че мъжа беше пребоядисвал преди да дойде към БГ и съответно скупчил сума неща на едно място и не подредил после.

# 115
  • Великобритания
Нашият полет към Бг също с Уиз , закъсня час и 10 минути , това при всички качени и настанени .. просто си висяхме вътре в самолета , отвратителни са

# 116
Много е неприятно това, особено като си с малки деца, аз така с дъщерята стоях 2ч в самолет на Томас Кук, явно имаше причина после да фалират Simple Smile)

Чак ми е нереално, че скоро пак ще е Коледа...

# 117
  • Bristol
Чак ми е нереално, че скоро пак ще е Коледа...
Не бързай, първо Халоуин, после бoнфайър найт и чак след като прибера есенната декорация, мога да мисля за Коледа 😁

Още няколко дни жега, прекрасно море и плажове за нас с дъщерята 😊
Скрит текст:

Нощна снимка от терасата със светлините на Закинтос в далечината

Плажът го делим с костенурки, които снасят яйцата си там. Тук е трябвало два чадъра и лезлонги да премахнат заради тях

И други местни жители, с които се сприятелихме и не само в ресторанта се навъртат около нас, но и до шезлонга ни си почиват 💕

# 118
Ааа, аз тези не ги празнувам, затова направо към Коледа прескочих:) хубави снимки, приятни ви последни дни почивка Simple Smile

# 119
И ние се прибрахме, след цял месец в България. Не бях ходила за толкова дълго от както живеем тук, но мина бързо. Видяхме се с родителите и приятелите и походихме доста на плаж.

Общи условия

Активация на акаунт