Великобритания - тема {89} Лятно-Морска-Не локдаунска

• 45 862
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • Манчестър
Много си е хубаво на нашето море. Почивам на Златни пясъци,  нямам оплаквания.

# 91
  • Варна
..Иска ми се нов вариант за тийновете като план, който да включва мобилни данни и минути разговори. Сега имат предплатени към Tesco, но не са никак евтини за това, което предлагат. Вашите тийнове на какъв план са?

Лебара £5 на месец - https://mobile.lebara.com/gb/en/best-sim-only-deals/2gb-monthly-plan-5/p/441125

Той сам си я намери, още не е тийн, но скоро ще стане Wink

# 92
  • Leeds, UK
И аз ви поизпуснах, че нали много се разработих😁. Доволна съм си от новата работа с доставките. Много ми е спокойно и не се изморявам до припадък.
Малкият е стегнат за новото училище. Всичко му е купено. Остава само теста да му направя преди училище.
Тази година не се активирахме за България, но за догодина съм се навила за 1 месец на морето. Семейството ми има имот в Слънчев бряг. Не е идеалното населено място за почивка, но е в хубав комплекс и близко до плажа и ще ми е безплатно. Ако пак има тестове догодина,  брат ми е главен лекар на лаборатория Рамус в Пловдив та и там ще мина тънко. Какво да се прави, нали събирам пари за къща 😁.
Здрави да сте! Пак ще намина по-късно.

# 93
  • Великобритания
И ние се прибрахме от Бг преди 2 дена , голям стрес с тестовете , но всичко е наред
дойдохме си от 32 на 18 и все едно съм в рая , хихи , само детето още не може да се аклиматизира
Поръчахме си тестовете за втория ден още преди 2 седмици , само моя дойде вчера , а на детето още го няма .. няма и да се занимавам и да им пиша , да се спасяват
И както брат ми ме бъзика - носът ми никога повече няма да е същия Grinning
Сега остана да взема малко бели тениски за униформата , че старите са все с петна , поне да почне с нови , и нова раница искаше , ама ще кара със старата , която е съвсем като нова де .. и то само да мъкне водата си и ПЕ кита
Докато си бяхме в Бг , приятелка пазаруваше за детето си първолаче , аз съм в тотален шок от цените и нещата , които им искат , не е нормално това

# 94
Моята няма раница, само чантата за книги от училището и бутилка с вода. 🤔 Купих и аз 10 броя поло тениски, вече знам, че трябват доста, униформите ще са от миналата година, още ѝ стават. Малкият и той тръгва на градина, нямам търпение да ги изпратя и двамата и най-накрая да имам време за себе си. Никакво лято нямаше тук тази година, поне в Бг се попекохте на жегите Simple Smile)

# 95
  • Sofia
Здравейте,
нахлувам в хубава ви тема с въпрос, не знам къде другаде мога да попитам.
Купих билети за мюзикъл, който дъщеря ми много иска да гледа и след това се зачетох в ковид мерките.
Виждам, че мога да поръчам онлайн day 2 тест, който евентуално да бъде да доставен в хотела, в който сме отседнали, да го направя и изпратя обратно на изпращача.
Питането ми е, дали съм се ориентирала правилно и какво правя, ако този този тест не пристигне навреме (както сте писали)? Някой ще ми го иска ли при напускане на Англия (например на ден 4 след пристигането)?

# 96
  • Истински се вижда само със сърцето.
Само клинове за физическо и чорапогащници имам да купя, че при нас това е което трябва най-много, всичко къса на коленете.  Има 4 ризи и 5 поло тениски с дълъг ръкав, сукманите и са ок. Евентуално ако през годината се наложи да добавя нещо. Раница има, че там слагам резервни дрехи ( не знам тази година дали ще слагам пак), кутия със снакс и водата. Отделно си носи чантата за книги.
Аз съм в отпуск тази седмица и другата до първия учебен ден, който за нас е 2 септември.

# 97
  • На острова
В primary e кеф, във secondary вече не е много евтино да подготвяш униформи 😁 - досега сме £250, без раница и обувки, като трябва и на дреха name printing по £4.50 🤪 То PE hoodie, то rugby top, to swimming shorts..

Малкото е ок, има по 5 бели поло блузи, още две с дълъг ръкав (почти не се носят), един нов сукман и една нова жилетка, само чорапогащници и аз трябва да купя и май нови обувки. При нас раници не дават в праймъри, само book bag и lunchbox.

За day 2 test не знам. Според мен е по-скоро важно да вкараш референтния номер в PLF формата, за да видят че си ги поръчал. После дали и кой ще проверява, не мога да кажа.

Аз поръчах от Eurofins, още докато бяхме в Гърция, така че като се прибрахме бяха в къщи. Направихме ги в петък, аз същия ден ги пуснах в Royal mail priority box и в неделя ни върнаха резултатите. На никой не съм се отчитала.

# 98
В нашето праймъри екипа за РЕ плюс худито също са униформени, но мога са комбинирам тениската с нейви или черен клин, жилетката са с лого. Имам късмет, че всичко и става още от миналата година 🤣, макар че има ново лого училището, можем да ползваме още нещата със старото.
Но и така 250 не сме стигнали:) един колега така ми се оплака миналата година за цените в секъдъри за униформа 🤣

# 99
  • Великобритания
и при нас уж жилетките са с лого , ама с лого е 25£ , а обикновените са по 4 .. има 3 обикновени и като гледам 90% от другите дечица са със същите обикновени тъмно зелени
Добре е , че никой не прави забележки , държат само на цвета

# 100
Мими оглеждала съм ги ама всички са с лого Wink но нашите са по 11 паунда.
Опитвам се да запиша детето на разни занимания и все сме в лист на чакащите 🤣 от два месеца чакаме място за Рейнбоус, чакаме за гимнастика, не мога да намеря рисуване, а тя иска, изобщо на всички фронтове се провалих, а тя ме пита кога ще ходи...

# 101
  • Оптимист по принуда
Момичета,  на някоя от вас децата да са посещавали българското училище в Кеймбридж? По колко часа са занятията на ден? Искам да я запиша, но ме притеснява пътуването, дали ще мога да я изчакам няколко часа или ще трябва да се прибирам и пак да ходя?

# 102
и при нас уж жилетките са с лого , ама с лого е 25£ , а обикновените са по 4 ..
😱 Как £25?! Ужас! Аз плащам по £9

Demmy, държиш ли да е присъствено? Моят ходи на on line и съм много доволна.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 23:27 от Pampers

# 103
При нас странно, но не чакахме изобщо за гимнастика, уж беше трудно, бяха ни казали, че доста се чака, а я записаха когато започна новата учебна градина. Сега записахме новата отново. Мислех, че заради локдауна е станало по-лесно записването при нас, нямам идея, или просто късмет.
В нашето училище (junior school)  нямат претенции за логото, искат го само на суитчъра. Имаме и тениска за физическо, но като че ли не са твърде стрикни и пускат деца и без лого тениски. За сега съм доволна.
Ние сме още в Бг, даже и море успяхме да видим за три дена. Скоро почвам да търся тестове за връщане. А как не ми се занимава, преди търсех само билети 🤣

# 104
  • Bristol
Да, много сложно стана пътуването с тези тестове 🤪

Mia, а в Гърция как намерихте къде да направите тестове, за да се качите на самолет за Англия? Те по едно време се рекламираха, че безплатни тестове щели да правят на тръгващите си туристи, само и само да отидели 🤔 Беше ли много натоварено или по-рехаво в сравнение с други години? Аз не си спомням дали писа къде точно в Гърция бяхте.

Общи условия

Активация на акаунт