Великобритания - тема {89} Лятно-Морска-Не локдаунска

• 45 854
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Задъхва се NHS … един колега се разплака онзи ден и ми каза, че жена му е болна от рак, в ремисия е, но последните и изследвания преди повече от 6 месеца не били добри, казали и че има нужда от скан, но не могат нито тук, нито в Полша да стигнат до болница (те са поляци). Отменили им в последния момент апойнтмънта, че да пазят NHS  от новия вариант… Друга колежка пък в терминален стадий, започнало всичко от рак на гърдата, от началото на годината се опитвала и тя милата да стигне до лекар … много ми е мъчно ... ужасно е просто…

# 661
Тъкмо днес и аз бях подпалила чергата у нас. И NHS са върха на всичко. За къде ги пазят нямам идея. Това не е ьдравна система, а кол център. Може би, някъде там, има лекари, които се грижат за кралицата. Простосмъртните, кучетата ни яли. Да сме живи, да си слагаме вакскни, бустери и прочие, та да може NHS да не работят. Щото са се скъсали. 7 часа чака обаждане моя приятелка, за Ковид болен. Обаждане, по телефона. Да кажа ли че съм в потрес?

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 10:51 от brumm

# 662
  • Bristol
Brumm, много ли е зле човека? Докато не минат 10те дни карантина, избягват да ги викат в болница и на живо лекар да ги вижда Sad А и усложненията от Ковид са в по-късен етап, затова и продължават да следват тази практика.
Това е и причина да бързам възможно най-рано да хвана, че сме позитивни и да се регистрираме. Малко нос да текне, гърло да заболи, правиш бърз тест.
Най-неприятно е, ако се появи друг, различен от Ковид сериозен здравословен проблем, точно докато си карантина 😔

Аз вчера реших да погледна през аппа, дали са ми вписали теста в NHS рекорда. Тотално цялият ми ваксинационнен статус пише, че е изтекъл. Надявам се автоматично да го правят при позитивен тест и след 10 дни пак да се появи 🤔

# 663
Мери, човекът е рисков и е възрастен. Бяха изминали 10 те дена карантина. Линейка дори не са предложили. Казали да го закарат сами. Е, това здравеопазване ли е? Сещам се в България колко пищяха, че няма линейки, че се бавят по час, два. А тук?
Не са ходили, мисля, че се подобрява вече. Но това не е здравна система. Мен ме преглеждат по телефон вече 6-7 пъти? И то gp. За гинекологичен проблем. Това нормално ли е? Нямам цикъл от края на август. Ама нали мърдам и мога да говоря по телефона. Няма проблеми, всичко е точно. Не ми се мисли, ако нещо сериозно се случи. Както при Дорет.
И ще ми говорят за натоварване на здравната система.
Аз, разбира се, направих консултация с познат гинеколог. Естествено, обясни ми, че трябва да се направи гинекологичен преглед. Е да, ама не.

# 664
  • Bristol
Brumm, този проблем съществува за съжаление много преди Ковид Sad Още преди 20 години, като пристигнах се оплакваха от waiting lists и дълги часове чакане пред спешното, а сега е още по зле Sad
На моя приятелка миналия месец мъжът й сърдечен удар получава тригърнат от Ковид. Добре, че тя скоро изкара шофьорска книжка. Метнала го в колата и директно в спешното. Не е звъняла никъде. Няколко дни в болница лежа. Явно за спешно това е начина...

# 665
  • София
А за каква българска болница говорят, че имало в Лондон? Някой знае ли за какво става дума?

Не ми се говори, честно … оказа се, че на много хора тези рестрикции са много удобни. Колко хора усвоиха страшни пари от фърлоу, да се шийлдват … ТА на колега съпругата се били ротейтвали в училището, пишели се, че били в контакт с някого с вирус и по две седмици или месец стоят вкъщи платено, после другите учители и така … много хубаво, ми каза той, така! Стои си жената у дома. Супер! Ами децата питах, звънят ти, детето било в контакт и ти го връчват, нито има симптоми, тест - отрицателен, не, циркове пред училището, скандали … добре поне, че това спря. За сега..

Сега пак, ще стоят с маски и на отворени прозорци в студа …

Повече от година чакахме за ортопед за детето, за съпругът ми за скан почти година чакаме … че да пазим nhs a…
Снощи изтръпнах, че ще спрат децата отново от училище, защото моковете стартират след коледната ваканция и ми прилоша просто..

# 666
brumm, трудно е да се добере тук човек до гинеколог само заради проблеми с цикъла или за профилактичен преглед. Малко са и общопрактикуващите лекари, за съжаление, които вземат такива проблеми на сериозно, а не те отпращат с думите ‘ами от възрастта е; не изследваме хормони през перименопауза’ ( такива са и инструкциите на NICE) и т.н., хеле пък чак и нещо да изпишат за регулиране на цикъл, освен редовния номер -‘ще ви поставим спирала’. Тя им е като панацея за женските проблеми. Не знам на каква възраст си, може би няма общо с пременопауза при теб, но ако имаш възможност, плати си за частен преглед. Аз си ползвам частната застраховка. Даже вчера бях в частната болница при нас за гинекологична интервенция. Предложиха ми дата три седмици след консултацията със специалиста, но не успях ноември и почаках още четири седмици, но това беше заради моя отказ на първоначалната дата. Дори да нямаш застраховка и сама да си платиш, таксата ще от порядъка на £200-250 най- много. Успех, пък дано да откриеш причината и да се нормализират бързо нещата!

# 667
Има бг клиника в Лондон, да, мисля че имат два филиала.
http://www.doctors4you.co/

# 668
  • Bristol
Milada, точно, моите проблеми със спиралата ги решиха 🤪 Пуснаха ми профилактични тестове, но бяха бейсикс, не хормони. Казаха, че съм ок и ми предложиха различни опции с хормони.
Единствено за гърдите, когато напипах нещо, много скорострелно ме изпратиха за скан. И като не съм свикнала да са толкова бързи, сериозно се паникьосах, че ми има нещо сериозно 😔

# 669
Merry - много бързо действат при опасения. Можеш да се притесняваш единственно ако след скан кажат 'изчакайте малко"....
Кажат ли "очаквайте резултатите по пощата" - нямай притеснения!

# 670
  • UK
Явно си зависи от болницата и града. Аз проблеми с NHS не съм имала, и кръвни изследвания ми пуснаха пълни в същата седмица, когато се обадих, и за кръвното ме викаха да ми мерят, и цитонамазка си правих. Часовете ми ги даваха от днес за утре буквално. При сериозни опасения и болести, не бих чакала NHS, а бих видяла на частно, както правят и в Бг.

# 671
Не знам вече какво да мисля за НХС. До такава степен ли нямат лекари, искат да принудят хората да си правят частни застраховки или комбинация от двете? Но това в момента изобщо не ми се връзва с богата и социална държава.

# 672
Merry, аз не съм против спиралата - на много хора помага, но не ми харесва как на почти всички я предлагат, че и понякога казват, че е единствен вариант (може пък и да е в някои случаи, знам ли 🤔😁). Моите проблеми така или иначе не могат да се разрешат със спирала, нямам личен опит с нея, та може би не трябва да я коментирам 😀. Радвам се, че на теб ти е помогнала. Чета тук из форума за предменопаузата, че на 47 навлизам май вече в нея, как дамите в България пият какво ли не, пробват разни лекарства и билки, и то по препоръка на гинеколозите. Тук това е абсурд да се случи. Голяма е битката с GP- то да изпише нещо. Поне такива са моите впечатления.

# 673
С какво помагат нещата за пиене в предменопауза? Няма да настъпи, или ще се избегнат неприятните усещания?
Има много добавки за предменопауза и тук - във всеки един хранителен магазин от голяма верига, в holland and barrett, в аптеките............
лл ще ти изпише нещо, само ако го има в протокола им.

# 674
Пият хората - за горещи вълни, промени в цикъла и т.н. на принципа проба-грешка. Аз на своя глава не се наемам да пия добавки от магазина, освен комбинация от витамини.

Общи условия

Активация на акаунт