Дебелата жена има еволюционно предимство и в моменти на липса на храна може да износи и откърми потомство, а слабата умира. Хич не е трудно да се поддържаш слаб. Допреди 30г, в България познавах една жена, която тежеше 140кг и съм виждала още 2-3 като нея. Нямах дебела съученичка. Закръглени, кльощави имаше, но дебели не. Същото в повечето страни, където бях ходила и живяла. И там нямах дебели съученички.
Като отидох в Англия се стреснах. Леле мале, някакви на по 17г, с две деца и 100 кила, с клин, от който им се вижда резката на плоския задник. За по-старите да не говорим. Мене ме пращаха да си купувам дрехи от детски щанд, защото най-малките поли и панталони бяха с талии като за баба ми, дето отиваше към 1.75м и пак трябваше да ги попълва. Сутиени намирах само в Marks & Spencer. Колегите ми ме подиграваха заради малките гърди. Ми, почнах и аз да ги питам не са се изакали сутринта или какво, че имат такива кореми.
Допреди 10 години пълни деца във Франция почти нямаше, а сега почвам да виждам всякакви дебели.
Сега искам да кача 5 или даже 10 кила, че ми пада костната плътност, а не успявам. Не е толкоз лесно да се качват кила.