Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 44 769
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
# 466
И ние сме с този ранен полет. От това което проучих няма друг транспорт освен такси.
Тест за ковид може да се направи и на летището в Неапол.15 и 8 евро за до 18год.Може да се запази час и по Интернет.
Този тест нужен ли е на хора със завършен ваксинационен курс?
При над шест месеца след последна доза без бустер сертификатът за ваксинация не е валиден за грийн пас в Италия.

# 467
Здравейте, пристигаме в Неапол на 4ти след обяд за три нощувки и се колебая как да организирам времето.
Вариант 1:
ден 1 кацане на летището в Неапол, заминаване за Соренто, вечерна разходка и нощувка
ден 2 кратка разходка в Соренто - > Помпей и Везувий - > Неапол настаняване, вечеря и нощувка
ден 3 цял ден разходка в Неапол, вечеря и нощувка

Вариант 2:
Нощувки и разходки в Неапол и ден 2 или 3 Помпей и Везувий.

Кой вариант според вас е по-добър?
Първоначално си мислех да сме само в Неапол, но от всичко изчетено, оставам с впечатлението, че градът не е кой знае колко завладяващ. Дори обмислям дали да не направим 2 нощувки в Соренто и само последната да бъде в Неапол. За Капри мисля, че няма да ни стигне времето и затова го пропускам.
На вас кой вариант ви се струва най-добър?

# 468
При първия вариант 2 ден Соренто, Помпей и Везувий е абсурд да изпълните плана за 1 ден.
Ето моята схема за Неапол 4 нощувки. Била съм по тези места. Имайте предвид, че разстоянията не са големи, но пътищата са с много завои и приключенски, предвижването е по-бавно т.е.
Първо да кажа, че запазих нощувки в Неапол, в близост до пристанището, по съвет от тук, за който благодаря. Освен, че е историческия център и най-красивата част на Неапол (а се доверявам на Гьоте и неговото послание "Виж, Неапол и умри!"), районът е и стратегически откъм транспорт, което е много важно.
1. ден на обяд  пристигане в Неапол и посвещаваме деня именно на Наполи 😉
2 ден - Помпей и Везувий. Имайте предвид, че само Помпей отнема половината поне ден.
3. Ден неизменно Позитано ❤ като мисля да отидем с влак до Соренто и от там с автобус до Позитано. Така се надявам да има време поне час и за Соренто.
4 ден съм предвидила за Капри, като не съм решила от къде ще е корабчето, но ще гледам да е от Неапол.
Относно това дали да нощуване в Соренто или Неапол, ще кажа моите впечатления. Соренто е красив град, но по-курортно ориентиран и по-скъп. Освен това районът е много стръмен и ако не сте с кола и не сте в центъра на Соренто, ще се придвижвате по-грудно, което за мен е досадно.

# 469
  • Milano
Ще го напиша и тук:

ОТ НЕДЕЛЯ 03 АПРИЛ 2022 СЕ ВРЪЩАТ ПЪРВИТЕ БЕЗПЛАТНИ НЕДЕЛИ В МЕСЕЦА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ МУЗЕИ.

ЗА ТЕЗИ, КОИТО АЗ ПОГЛЕДНАХ ТРЯБВА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ В МОМЕНТА.

# 470
Здравейте, на 13.04. летим за Валенсия с прекачване в Бари. Тъй като пристигаме в Бари в 7 сутринта, а полета за Валенсия е в 19.45 се чудим дали ще можем да се разходим за няколко часа? Никога не сме били там и всяка препоръка ще ни е от полза!

# 471
  • София
Ще можете. Летището е много близо до града и се стига лесно  и бързо (другите ще те посъветват как - аз не съм ползвала обществен транспорт там). А старият град не е голям и може да бъде разгледан за времето, с което ще разполагате.

# 472
  • Sofia
Здравейте, на 13.04. летим за Валенсия с прекачване в Бари. Тъй като пристигаме в Бари в 7 сутринта, а полета за Валенсия е в 19.45 се чудим дали ще можем да се разходим за няколко часа? Никога не сме били там и всяка препоръка ще ни е от полза!
Ние пътуваме утре, но ето това съм си синтезирала Simple Smile

От летище Бари до Централна гара Бари пътува автобус 16. Билетът струва 1 евро. Пътува се мин. 30 мин, а може и час ако има задръствания.
Спирката на авробус 16 на летището е вляво от изхода. Билет може да се купи и от шофьора 1.50 евро.
Прегледай няколко станици назад в темата Regina е сложила разписанието му

Има и автобус-шатъл и влак, двата по около 5 евро. Мисля, че всички пътуват горе-долу един път на час.
Влакът пътува около 15 минути, а автобусът - 30-40.

Таксито от летището до гарата и обратно е на фиксирана цена - 23 евро.

От Централна гара по уличките може да разгледате града, като близо до морето е стария град.
Една приятелка ми каза, че на летището може да се вземе карта на града и там са отбелязани забележителностите.

# 473
И ние сме с този ранен полет. От това което проучих няма друг транспорт освен такси.
Тест за ковид може да се направи и на летището в Неапол.15 и 8 евро за до 18год.Може да се запази час и по Интернет.
Този тест нужен ли е на хора със завършен ваксинационен курс?
При над шест месеца след последна доза без бустер сертификатът за ваксинация не е валиден за грийн пас в Италия.

Сигурна ли сте за шестте месеца? Някъде бях чела, за влизане на територията на Италия важи срокът определен от ЕС, т.е. девет месеца, като вътре в държавата за посещение на обществени обекти, ресторанти, магазини и прочие, се изисква валидност на ваксинационния курс до шест месеца от втората ваксина или бустер.

# 474
Има ли хубави плажове около Бари? Идеята ми е освен разходки до красивите малки градчета в Южна Италия да има и места за плажуване? Но с обществен транспорт.  Не сме фенове на коли под наем.

# 475
  • Торонто
Още един въпрос за плажовете в Южна Италия - интересува ме къде има такива с наистина топла вода? Става въпрос за края на август.

# 476
Здравейте, как разбирате този график? Че работи само от полунощ до 5.27 сутринта ли? Astonished
https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-N1-Napoli_e_C … 882-9248-354895-0

# 477
Да, това е нощна линия, щом започва с N

# 478
  • София
Здравейте. Плануваме да отидем за 3 дни през м.Май до Неапол. Кацаме там. Още обаче се колебая за програмата ни Simple Smile Ще сме и с две деца на 10 и 5 г, които са тренирани за обиколки.
Имам няколко въпроса:
1. Къде е най-удобно да наемем апартамент за спане? Четох мнения около пристанището, там ли е най- комуникативно откъм транспорт?
2. Един ден ще стигне ли за разходка до Соренто и до къде още в околието ? Четох че има влак от Неапол до Соренто, а от там автобус до Амалфи?
3. От всички ключови забележителности в Неапол, кое най си заслужава ?
Честно да си кажа предпочитам да се разходя просто и да се любувам на красиви морски гледки Simple Smile Но пък мъжа ми иска и Везувий и Помпей. Та незнам кое по напред за 3 дни точно да видим...
Благодаря предварително.

# 479
  • No Line On The Horizon
Около пристанището е ок или някъде в историческия център. Щом иска Помпей, може да отидете с влак до там, да го разгледате и да отидете до Соренто. За тази програма ще ви стигне 1 ден, ако тръгнете навреме. Купете си картa https://www.campaniartecard.it/. Можете да отидете и до историческия музей в някои от дните предвидени за Неапол.

Общи условия

Активация на акаунт