Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 43 881
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Може ли някой, който е пътувал последния месец и се е налагало да прави тест да каже къде е намерил работеща лаборатория и съответно какви са изискванията? Оказва се, че на място ще трябва да направим тест на сина ни, който е на 13 год., за да може да се върнем към БГ. Оттук мисля да му пусна антигенен, но той няма да покрие престоя и връщането.
За Бари става въпрос.

# 481
  • София
Може ли някой, който е пътувал последния месец и се е налагало да прави тест да каже къде е намерил работеща лаборатория и съответно какви са изискванията? Оказва се, че на място ще трябва да направим тест на сина ни, който е на 13 год., за да може да се върнем към БГ. Оттук мисля да му пусна антигенен, но той няма да покрие престоя и връщането.
За Бари става въпрос.
Вчера си правихме антигенни тестове в аптека в Бари. Предишният  ден (петък) обиколих и питах на няколко места, и избрах аптека, която беше близо до апартамента ни - Farmacia Fantozzi на Via Giulio Petroni, 45/A/B, 70124.
Някои аптеки изискват предварително записване на час, в други, като тази, в която се тествахме, може да се наредиш на опашка навън и да чакаш реда си. Може да се разпознае лесно в коя аптека се правят тестове по чакащите навън хора. Антигенният тест струва 15 евро, сертификат се издава веднага. Тази сутрин ни провериха и на летището в Бари, и след като кацнахме в София.

# 482
Благодаря за изчерпателния отговор Bettie Page. Тъй като нашият полет е в понеделник сутрин, дали има работещи аптеки в неделя?

# 483
  • София
Благодаря за изчерпателния отговор Bettie Page. Тъй като нашият полет е в понеделник сутрин, дали има работещи аптеки в неделя?
Доколкото ми е известно, почти няма работещи аптеки в неделя, но антигенният тест е валиден 48 часа и може да се направи в събота, за да послужи в понеделник.

# 484
Малко да разведря темата за тестовете (знам, че е стресиращо) с няколко кадъра от Соренто и Амалфи. Като имам време, ще кача от Капри и Неапол, в един ден ни се получиха чудесни контрасти с последните две места. Grinning
Соренто и крайбрежие.

# 485
Какво ще ни е необходимо като Ковид документи при условие, че ще сме само няколко часа в Бари? Точно в този ден е ден ни е 270 от втора доза на ваксина и ден 55 от преболедуване?

# 486
Какво ще ни е необходимо като Ковид документи при условие, че ще сме само няколко часа в Бари? Точно в този ден е ден ни е 270 от втора доза на ваксина и ден 55 от преболедуване?
Ако имате сертификат от преболедуване в ЕС формат – него показвате. Това е, ако пътувате до края на април. После май нищо няма да искат.

# 487
Доколкото ми е известно, почти няма работещи аптеки в неделя, но антигенният тест е валиден 48 часа и може да се направи в събота, за да послужи в понеделник.

да, най-вероятно ще се спрем на този вариант.
Може ли някой да ми каже защо деца до 12 години са освободени от предоставяне на отрицателен тест? Поне някой така беше споменал в групата.
 Навсякъде чета, че за децата до 6г. не се изисква тест, от 6 нагоре всички трябва да декларират такъв.

# 488

да, най-вероятно ще се спрем на този вариант.
Може ли някой да ми каже защо деца до 12 години са освободени от предоставяне на отрицателен тест? Поне някой така беше споменал в групата.
 Навсякъде чета, че за децата до 6г. не се изисква тест, от 6 нагоре всички трябва да декларират такъв.
Не се изисква тест за влизане в България на лицата до 12 г. За влизане в Италия не се изисква тест за лицата до 6 г.

# 489
Разбрах, мисля, че ми стана ясно вече. Simple Smile

# 490
Да дам отчет и аз,
На летището в Бари за децата(големите са на 11, единия е доста висок, може да мине за по-голям) даже не ни попитаха на колко години са. На нас ни поискаха сертификатите на два пъти.
Аптеката на пешеходната зона с магазините работеше до късно в събота.
Автобус номер 16 за летището беше изключително точен, в неделя рано сутринта по разписание 5.40, беше на спирката на Гара Централе още в 05.30 часа. За 20 минути бяхме на летище Бари.

# 491
Шофьорите вече не продават билети в автобуса до и от Алберобело.
Ние си бяхме купили предварително от автомат на гарата в Бари.
Но откъде се купуват от Алберобело за Бари?

# 492
Шофьорите вече не продават билети в автобуса до и от Алберобело.
Ние си бяхме купили предварително от автомат на гарата в Бари.
Но откъде се купуват от Алберобело за Бари?
Как откъде? Grinning От бензиностанцията, много ясно. Grinning
Или поне лятото беше така.
Иначе на връщане чакахме автобуса тук, на сянка. Пък някой скоро ходил да потвърди.

# 493
  • София
Розова маслинка, и ние чакахме точно на същото лято миналото лято.

А относно билетите от кафето на автогарата в Бари си купихме двупосочни и пътувахме спокойно.

# 494
Благодаря, купихме онлайн от Trainitalia.
Сега не е като лятото.
Автобусът не спря на хотел Астория и не тръгва обратно от там.

Общи условия

Активация на акаунт