Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 43 812
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Хм, продават се и по 10 билета - няма как да не се валидират, едва ли изтичат на куп Smiley
Иначе и аз съм наблюдавала борба машини срещу хора по италианските автобуси и нямам желание да си го причиня Wink Както и да съм без билет поради грешка - в Бергамо примерно почти не ми се е случвало да се кача на автобус и да няма проверка.....

# 616
За влизане в Италия, зачита ли се зелен сертификат на 2 ваксини без бустерна доза?
Рано е за бустерна доза в случая.

# 617
За влизане в Италия, зачита ли се зелен сертификат на 2 ваксини без бустерна доза?
Рано е за бустерна доза в случая.

Доколкото пише във всички официални сайтове, може или с ваксинация от преди 9 месеца, или с тест. Тъй като отдавна са минали моите 9 месеца от ваксинацията и нямам бустер, мисля да пътувам с тест, живот и здраве.

Да ви попитам - в ГОЛЯМА ЧУДЕНКА съм. Ще ходим другата седмица с приятеля ми до Амалфи и района. Дали да взимам рентакар или да караме с транспорта? Искам да обиколим по повечето малки населени места. Споменаха ми, че може да се наеме и мотор. Някой има ли такъв опит? Благодаря предварително!

# 618
И ние другата седмица сме там. Доколкото четох, с кола е силно непрепоръчително. И заради тесните пътища, трафика, но и заради липсата на паркоместа. Ние ще сме си с обществен транспорт. Ще бъдем 5 дни там.

# 619
Информация от сайта на Италианското посолство в София.
Влизане в Италия от България.
Зелен сертификат за COVID, валиден за завършване на цикъла на ваксинация (и са изминали най-малко 14 дни от прилагането на последната доза) или за излекуване или отрицателен резултат от PCR тест (тест, извършен максимум 72 часа преди влизане в страната) или поради до отрицателен резултат от тест за антиген (тест, извършен не повече от 48 часа преди влизане в страната).

2. Формуляр за европейски дигитален локатор на пътници - dPLF, попълнен преди влизане на националната територия. При липса на този формуляр от авиокомпаниите се изисква да не разрешават качване на борда.

ЗА ВЛИЗАНЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ ИТАЛИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ПРЕДСТАВЯТЕ СЛЕДНИТЕ ДОКУМЕНТИ:
Зелен сертификат за COVID, валиден за завършване на цикъла на ваксинация (и са изминали най-малко 14 дни от прилагането на последната доза) или за излекуване или отрицателен резултат от PCR тест (тест, извършен максимум 72 часа преди влизане в страната) или поради до отрицателен резултат от тест за антиген (тест, извършен не повече от 48 часа преди влизане в страната

И на мен пак не ми стана ясно какво ке има предвид под "завършен ваксинационен цикъл" . До скоро искаха бустерна доза, сега не е указано това.

# 620
И ние летим следващата седмица. Понеже са изтекли 9 месеца от втората игла следя за официална информация за мерките от 01.05. Имаше предположения, че даже ще отпадне зеленият сертификат. Някой има ли подобна информация? Ако не ще правя тест. Но при 5 нощувки дали в хотела ще е проблем, както и по заведения?

# 621
  • София
Аз ще летя на 03.05, отивам за два дни, имам сертификат за преболедуване до октомври 2022 г, който важи само за България. За прибиране тук ще важи ли, или трябва тест да правя?

# 622
Важи, нали 1 г.му е срока.

Аз пък да питам за прибиране без сертификат какво се прави, там тест в аптека ли? Тук, на летището ли?

# 623
Важи, нали 1 г.му е срока.

Аз пък да питам за прибиране без сертификат какво се прави, там тест в аптека ли? Тук, на летището ли?
Прибирате се, на летището в БГ ви слагат под карантина за 72 часа, след което си правите антигенен тест и сте свободни. Струва ми се, че ако пътувате след 1 май, това вече няма да е необходимо, но си следете правилата.

# 624
  • В офиса
елказелка, правилно ли разбирам, че имате розов сертификат за антитела? Приятели разказваха, че са им направили проблем при влизане в Бг. Че са искали официален европейски сертификат (който е с валидност 6 месеца за преболедуване)
Иначе и аз чакам развитието на правилата за влизане в Италия за лятото. Нали искат туризъм, пари, да я правят Италия зелена, че масово на хората им изтекоха сертификатите от ваксини, а не виждат смисъл от бустери.

# 625
  • в семейството
Досега не са ми проверявали автобусен билет в Италия – онзи ден в полумеждуградския автобус от Санта Маргарита за Портофино шофьорът обясни, че може да се купи билет, като се залепи банкова карта на устройство в автобуса. Залепихме, отчете на устройството, но билети не дава. Имаше една активна американка в същото положение, отиде да попита шофьора как ще доказваме, че сме платили, а той – няма страшно. Simple Smile
Почудихме се, но тя вметна, че е от няколко седмици в Италия и вече се е научила да не мисли, а да се носи по течението. Simple Smile

За Бергамо нямаше налични билети за летището.

Скрит текст:
От известно време в градския транспорт в София има устройства, където може да си "чекираш" банковата карта без да ти "излиза" хартийка. Като дойде контрола подаваш отново картата си и на тях им излиза справка, че си купил билет. За първи път, като се наложи да направя тази "операция", гледам на устройството: валидна карта! Но нищо повече и понеже не знаех, че няма да ми пусне билет аз отново си чеквам картата и ми излиза надпис : невалидна карта Hushed Отивам при шофьора и си купувам хартиен билет и му споделям, че не съм успяла да си получа хартиено билетче и тогава той ми каза, че няма такова! Оказва се, че ако чекираш картата си няколко пъти в един транспорт (автобус, трамвай, тролей), ГТ  ще ти дръпнат пари само за един билет. Ако през деня се наложи до си купиш 3 или повече билети, в края на денонощието от сметката ще ти дръпнат пари за еднодневна карта (сега е 4лв.).
Малко извън темата, ама не съвсем предвид случая  в Италия:smile:

# 626
Здравейте,официално от 1.05 ще се влиза в Бг без изискване за тест или сертификат,според заповедта на МЗ от днес.

# 627
От 1 май остава нуждата от сертификат - завършен имунизационен цикъл, тест или преболедувал, за влизане в Италия. Маските ffp2 остават задължителни в градски транспорт и някои закрити пространства като музеи, кина, театри.
В хотели и ресторанти маските са препоръчителни, не задължителни. Отпада PLF формуляра, макар, че тази сутрин получих мейл от Уиз, че трябва да го имам. Имам го, де, ще го нося така или иначе.
Снощи късно го четох.
И пратих моето удосотверение за идентичност на имена на фирма за преводи, да не стане фал на летището.
(с моя мъж сключихме брак след втората ми доза и при бустера системата отказа да приеме новата ми фамилия, та съм със старата на сертификата)

# 628
Здравейте. Може ли съвет за пътуване от летището в Неапол до Салерно при възможност с автобус. Кацаме в 12.50,а директно от летището автобусът е в 16.00.Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 15:04 от croissan4e

# 629
Има автобус от града

Общи условия

Активация на акаунт