Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 44 828
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Никога не ни е отказвано да си оставим багажа до по-късно в апартамент, нает чрез Букинг.

# 196
Според мен няма смисъл за толкова нощувки да се местите, а по-добре да спите в Бари близо до гарата и да пътувате оттам с по-ранен транспорт, но вие си знаете. Ако държите да се местите, едната ношувка може да е в Алберобело или Мартина Франка, защото са лесни за съчетаване, а другата - в Монополи например, като оттам може да ходите както до Остуни, така и до Полиняно. Колко време ви трябва за Остуни е относително - зависи как се разхождате, колко се снимате, дали сядате да хапвате. Ние му отделихме около 5 часа, защото го съчетахме с Монополи, като в това време се включва и придвижването от и до гарата, но останахме с усещането за бързане, а и не сме сядали да ядем в Остуни и не сме се разходили навсякъде, където искахме, защото бяхме с бебешка количка. Ние обаче обичаме да се мотаем, да се снимаме, да похапваме, да влизаме в магазини за сувенири, просто да поспрем и да съзерцаваме. Не сме от хората, които разглеждат по няколко градчета в един ден. Отчетохме като грешка съчетаването на Остуни и Монополи, защото второто го притичахме.

# 197
Полезно, благодаря! Значи ще трябва Монополи да го "почнем" от петък. Събота от обяд фокус Остуни и придвижване до Мартина Франка за вечеря, и неделята съчетаваме с Алберобело. Нещо такова.

# 198
Ние сме имали напускане в 10 в Гърция, Италия, Португалия и Германия. И не е един апартамент, че да е изключение.
На някои от местата са ни оставяли повече, когато няма клиенти след нас. За мен това не е проблем, защото стандартно напускаме рано, когато отсядаме в апартаменти. В хотели отсядаме само заради СПА и тогава е друго.
В 9 ч. не си спомням, но и аз не бих букнала такова.

# 199
Не бих букнала с освобождаване в 10. Освен ако не летя рано.
Но факт, повече спим в хотели, каквито може би в района има по-малко отколкото частни апартаменти. Все едно причината, не одобрявам. Както и настатяване в 15-16 часа е неприятно.
Коментарите в ревютата на други клиенти за ранното напускане в 10 ч като недостатък само показва, че и за други е необичайно.

# 200
Аз при обявено настаняване околи 15-16 ч. съм се договаряла предваеително с хоста да се настаним около 11-12 ч., включително в Бари, така че ако мястото за настаняване е хубаво, може да опитате.

# 201
Да, в Марбея така се договорихме, защото цените там са в космоса и изискват все с нещо компромис.

Но където е по-евтино хич няма да се спирам на такива оферти от 16:00  и до 10:00 ч.; подминавам и се възмущавам във форума 😁

# 202
Doro, а къде остана в плана ти Полиняно?
Аз като казах, че е било грешка съчетаването на Остуни и Монополи в един ден, нямах предвид, че има някакви грандиозни неща за гледане, а по-скоро, че не можахме да си направим лежерно шляене из уличките им и нямахме много варианти за импровизация, ако някъде нещо ни хареса повече, да поседим да се полюбуваме, без да бързаме, а бяхме под напрежение и постоянно си гледахме часовниците, защото се съобразявахме, че трябва да се придвижим нататък.

# 203
Аз обичам и на кафенце и хапване да седнем, и снимки да позирам, и в сувениршопове и да се шляя и губя по улички. Само от музеи мога да спестя време. Така че едни 5-6 часа не ни мърдат и в Остуни, и в Алберобело сигурно поне 4 часа. Полиняно не знам, изпадна. Плажът и пещерният ресторант няма да ги има през ноември. По пътя от Бари към Монополи в петък ще спрем за час-два една обиколка и така 😏

# 204
Повечето опции за резервация във Бари бяха с настаняване 15:00 и освобождаване в 10:00. Ние имахме същото чудене, относно къде да бъдат нощувките и в крайна сметка запазихме в Бари, но в стария град, защото ми се иска да усетим атмосферата на града.
Много исках нощувките да бъдат в Полиняно, но за съжаление от там транспорта е по-сложен.

# 205
  • Milano
Нормално е такова освобождаване, особено по морето.
В големите градове е по-различно.

Ето напр.скрийншот на първите 5 хотела в Букинг в Римини:

# 206
След две летни посещения направихме много кратък уикенд в района преди две седмици, та есента е малко по-различно настроението в Полиняно и морските местенца.
За транспорта в Остуни, никакъв автобус нямаше от гарата, но имаше такси-микробус и ни спазари за 2.5€ на човек (имаше и четиричленно семейство французи с нас).
Малко снимки

# 207
Маслинке, благодаря за снимките и описанието. Чудни.

# 208
След две летни посещения направихме много кратък уикенд в района преди две седмици, та есента е малко по-различно настроението в Полиняно и морските местенца.
За транспорта в Остуни, никакъв автобус нямаше от гарата, но имаше такси-микробус и ни спазари за 2.5€ на човек (имаше и четиричленно семейство французи с нас).
Малко снимки

Страхотни снимки и споделени преживявания Simple Smile

# 209
И от мен благодарности за Маслинка и за споделените снимки и за текста към тях!

Общи условия

Активация на акаунт