Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 44 644
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
А попълва ли се все още plf за областта или само този който си е за влизане в Италия?

# 556
Пътувам с две деца, едното на 13, другото на 6. И на двете деца ще направим тест за заминаването, но той няма да покрие и връщане. За връщане към България и двете деца ли трябва да тествам отново или само голямото. Хич не ми става ясно. На летището в Бари все още ли изискват тестове, за да те допуснат, както и в самолета?

# 557
Пътувам с две деца, едното на 13, другото на 6. И на двете деца ще направим тест за заминаването, но той няма да покрие и връщане. За връщане към България и двете деца ли трябва да тествам отново или само голямото. Хич не ми става ясно. На летището в Бари все още ли изискват тестове, за да те допуснат, както и в самолета?

Само за голямото.

# 558
В събота искаме да отидем до Арбелобело.Мога ли от някъде да видя разписанието на автобусите или само на мястото където се продават билетите.От прочетеното тук разбрах, че не е много за предпочитане да се пътува през почивните дни до там , но това ни е свободния ден в програмата

# 559
  • Plovdiv, Bulgaria
Ние обикаляме Пулия в момента.  Навсякъде, където хапвахме бяхме с резезвации от Бг и добре, че бяхме направили, защото много се чудих заради Великден.  Навсякъде беше пълно, а храната няма я коментирам-божествуна за нашите вкусове и семейство. Ние сме 4-ма. С 2 момчета на 22 и почти 15г. Хапвахме доста + по 1 бутилка просеко или местно розе, Аперол ,  плата със сирена и месо. Средно по 80-100 Евро .
шушито, дали може да споделите места за хапване в Бари, Матера и Остуни, които сте посетили последните дни? Аз разглеждах мнения в трипадвайзър, но актуално мнение ще ми бъде много полезно.
Нашата програма се промени, наложи се да скъсим пътуването по други причини и вместо 10тина дни ще бъдем само от неделя сутринта до сряда вечерта. По тази причина се ограничихме с градовете, които ще посетим. Живот и здраве, ще има следващ път.

Привет, ние се спряхме на този ресторант в Бари, препоръча ми го в топ 3 домакина, където бяхме отседнали, а също и в други сайтове гледах. Много вкусна храна, ако обичате прясна морска храна:  La Tana Del Polpo
https://www.facebook.com/latanadelpolpobari/
Намира се на лесно място, още на входа проверят сертификатите.
Също така с две ръце препоръчвам едно ресторантче в Матера с чудна гледка от терасата Osteria La Vigna del Mare
И пак с предварителна резервация в Остуни пепоръчвам и този: Ristorante Trattoria Fave e Fogghje   https://www.facebook.com/faveefogghje/
Ще се опитам да добавя снимки по-късно.

# 560
Много благодаря за препоръките.
Интересно, че и трите ресторанта са ми в списъка  Simple Smile
За съжаление, поради промяна в програмата, ще посетим Остуни в неделя и  бях видяла, че ресторантът там не работи в неделя. Така че трябва да потърся друг вариант за обяд в Остуни.
Благодаря още веднъж Flowers Hibiscus

Допълвам поста с молба за помощ, Изведнъж покрай ресторантите видях, че понеделник, 25.04 е почивен ден в Италия. Тогава трябваше да пътуваме с влак за Матера и сега изведнъж не мога да намеря вариант. Аз ли нещо бъркам или наистина е така. До 12 часа днес трябва да канселирам хотела, ако не намеря начин да стигнем сутринта на 25ти.
След като планираме от два месеца това пътуване, оказа се, че в четвъртък имаме ангажимент и купувах нови билети за връщане, сега и това с влака съвсем ме обърква.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 22:43 от lalence11

# 561
25-ти май е национален празник. Честват освобождението от нацисткия режим.
Най-вероятно ще има някакви автобуси, но едва ли ще са много начесто.
Това е предположение.

# 562
Да, разбрах и аз, че е национален празник, за съжаление малко късно.
Ще се наложи да отидем до летището и оттам с автобуса до Матера - не открих друг начин засега.

# 563
Lalence, това не е чак толкова лош вариант, защото автобусът от летището май е най-бързият начин да се стигне до Матера. Идете по-рано или най-добре си купете билети предварително, защото бързо се пълни. Ние бяхме на 2 април и както 30 минути преди тръгване бяхме само българите от ранния полет, така после местата не стигнаха.

# 564
Lalence, това не е чак толкова лош вариант, защото автобусът от летището май е най-бързият начин да се стигне до Матера. Идете по-рано или най-добре си купете билети предварително, защото бързо се пълни. Ние бяхме на 2 април и както 30 минути преди тръгване бяхме само българите от ранния полет, така после местата не стигнаха.
Откъде може да се купят предварително?

# 565
Това е сайтът, който аз намерих снощи
http://www.aeroportidipuglia.it/it/bus-pugliairbus-1

# 566
  • Milano
В неделя и на празници автобуси заместват влаковете. По тази причина е възможно да се качиш и със закупен жп билет.

Разписание ОТ БАРИ:

Разписание ЗА БАРИ:

Всички спирки с изключение на първата и последната са факултативни, разписанието с изключение на първата спирка е относително и зависещо от трафика.

X - изпълнява се в неделя и на празник

C - 284 бис върви неделно/празник в летния неучилищен период.

Останалите букви се отнасят предимно за август.
Ако някой го интересува да пита.

# 567
  • ново
zigizagi, мислиш ли, че ако пристигнем рано сутринта с Райън ще се вредим за билети към Матера за 9:15 или да купим предварително?
 В неделя дали е удачно да отидем от Бари към Алберобело и да се върнем за нощувка в Бари, или ще е много натоварено като е неделя?

# 568
Много благодаря,  regina !
Както винаги, много полезна информация (продължавам да следя темата за Милано, макар че не съм пътувала последните три години до Северна Италия)
Аз доста дълго търсих снощи информация за заместващи автобуси за Матера  (за Алберобело доста широко е дискутирана и тук и по други форуми), но така и не намерих. Честно казано, и сега рових в сайта и така и не достигнах до нея. Така че сърдечно ти благодаря!
Бих искала да те попитам - как могат да се купят предварително билети за тези автобуси. Поне аз на сайта на компанията получавам съобщение, че тъй като е празник, билети не могат да се купят. Това съобщение получавам и като избера автобус от менюто. Може би пропускам нещо? Притеснявам се, че ако купим билет за влак, може да няма места в автобуса, тъй като и други ще са го направили, особено в почивен ден. А ще бъде късно за пътуване до летището. Аз така и не канселирах хотела, не исках да се откажем от Матера, но пък не бих искала да ползваме такси.

Разбира се, след като питах, открих отговора. Даже видях, че може и онлайн да купя за автобуса в 8 часа сутринта на цената на влаков билет, както и ти спомена. Само че при самото издаване на билета се пишат имената, доколкото разбрах, и датата, не се избира час (насочват пак към разписанието). Това дали ще е проблем с местата?

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 11:33 от lalence11

# 569
  • Milano
Лаленце, избираш bus и biglietto в сайта:

https://eticket.ferrovieappulolucane.it/FAL/

Изглежда така:

Билета важи за който и да е автобус (qualsiasi) през деня (25.04.в случая):

Отдолу попълваш количество (quantità), име и фамилия (nome e cognome) и дата на раждане ( data di nascita).
След като добавиш към кошницата ще трябва да се регистрираш.

Общи условия

Активация на акаунт