Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 43 866
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Скъпо е на Амалфи, в Неапол не е

# 646
  • ново
mamanaEmma, аз залагам на Остуни и Матера на първо място. След тях Бари честно казано не ме впечатли чак толкова. До Алберобело не стигнахме сега, ще е следващия път. Ако искаш подробно да обясня нещо пиши.
За автобус 16 - отидохме до гарата и купихме билети за утре, смятам да вземем първия автобус до летището. С ръчен багаж сме и се чекирахме онлайн, надявам се да няма екшън 😊в последния момент.

# 647
  • Манчестър
А който е бил на Амалфийското крайбрежие средата на октомври може ли да каже дали е хубаво за посещение тогава, красиво ли е още и тн., тъй като предполагам, че пролетта е най-красиво, но как е октомври

Първия път бях от 23 Октомври до 30-ти. Времето беше идеално….Просто вечерта, ако смятате да сядате навън задължително с връхна дреха.

# 648
Времето е непредвидимо, точно последна седмица на октомври, ни валя 3 дни поне , на моменти толкова силно, че не можеше да се ходи никъде. Иначе температурата е приятна.

# 649
mamanaEmma, не пропускайте Матера! Според мен това най-много си струва по маршрута. Щом пристигате в неделя сутринта, от летището вземете директния автобус. Първата нощувка планирай в Матера. Там има мнооого за разглеждане! На следващия ден - понеделник пътуването към Бари няма да е проблем.
И ние нощувахме в Алберобело, но не искахме в труло. Ако те интересува, мога да препоръчам мястото, което бях резервирала. Без абсолютно никакви забележки е и става за четирима. За разглеждане на Алберобело на нас ни бяха достатъчни 2 часа. После ходихме до Локоротондо и вечерта още веднъж между трулите, на нощна светлина.

# 650
И ние се завърнахме от Бари и околностите. Много хубаво беше, случихме на време.
Бяхме отседнали само в Бари, но ми се искаше да бях запазила нощувки и в Матера, и в Алберобело.
Първия ден хванахме автобуса в 9:15 от летището до Матера. Благодарение на пишещите тук бях купила билети онлайн. Добре че го направих - имаше много хора, доста не можаха да се качат. А автобуса е само един.
Матера наистина е завладяваща и трудно би се обходила за няколко часа. Бих останала там поне два дни - спокойно да се разходим и насладим Simple Smile Там ядохме и най-хубавата пица, и най хубавия сладолед!

Втория ден беше посветен на Алберобело. Пак имаше много хора на гарата, но имаше два автобуса. Насочваха хората да си купят билети от познатото тук заведение (еврофутбол, кафе, бар). Единственото място където не можах да платя с карта - приемаха само кеш. Пак по препоръка тук от форума купих двупосочни билети. На връщане пак имаше два автобуса в 15 часа. Противно на повечето мнения тук Алберобело много ни хареса и изобщо не ни стигнаха 4 часа (автобуса ни остави в 11 и ни взе в 15 часа). Първо тръгнахме в посока Basilica of Saints Cosmas and Damian. После се спуснахме надолу. Много симпатични тези трули Simple Smile Бих  организирала нощувка и тук.
В събота вечер имаше толкова много хора по улиците в Бари - свят да ти се завие. Тълпи, тълпи... Всички ресторанти бяха резервирани.. Голяма грешка беше, че нямахме резервация. Изобщо явно уикенда нито за обяд, нито за вечеря може да си намериш място без да имаш резервация. Много хора ядат на крак (даже повечето са местни), но при положение, че си обикалял цял ден е малко тегаво. Пък и тоалетна се налагаше да ползваме Simple Smile
Неделя беше по--лежерно, не бързахме за никъде. Разходки из Бари, даже имахме резервация за вечеря Simple Smile Много ни хареса и Бари.
Сутринта изобщо не рискувах с авобуса до летището, хванахме метрото. Такъв дъжд ни заваля, че и да искахме нямаше как да търсим и да чакаме автобуса.

# 651
  • ново
Miska5, пътували сме заедно значи Smiley
Първо благодаря на пишещите за полезната информация тук и на ЛС Flowers Hibiscus Благодарение на вас изкарахме чудесни три дни.
Първият ден от летището се качихме на автобуса за Матера. Страхотен град, невероятна атмосфера. Всичко там ми хареса. Особено красиво беше вечерта, когато запалиха светлините, невероятна красота. Вечеряхме в едно заведение, което беше препоръчано малко по-напред. Спахме в B&B Aurelia, много сме доволни от мястото. Чиста, широка стая, хубаво обзаведена, на няколко минути от центъра. Закуската е в един бар наблизо.
Втория ден хванахме влака за Бари. Разходихме се два часа из централните улици и хапнахме от сандвичите с октопод, докато дойде време за влака за Остуни. Нищо не ме впечатли в тази част. Много мръсно! Улиците бяха заринати със всевъзможни боклуци. Честно казано в друг толкова мръсен европейски град не съм била.
В Остуни слязохме на гарата, купихме билети за буса и за следващият ден от барчето по 90 цента. Веднага се качихме на въпросния бус, който за нула време ни стовари в старата част на града Smiley Оказа се, че спирката е на няколко крачки от мястото за настаняване. Там спахме в каменна къща малко странна на пръв поглед, но си имаше всичко необходимо. Запазихме я от airbnb. Остуни също много, много ми хареса. Тесните улички, направо като лабиринт, белите къщи, каменни сгради, всичко е много красиво. Вечеряхме на центъра в едно ресторантче, но не запомних името. Всичко беше вкусно. На следващата сутрин точно в 10,10 ч. както беше по разписание буса долетя и ни закара до гарата.
Третия ден посветихме на Бари, старата част. Стария град е друго нещо (малко по-чисто). Там ми хареса вече. Обиколихме всички улички, замъка, театъра, катедралата, базиликата.. Хапнахме даже от известната пържена полента на леля Мария. Бяхме отседнали на 10 мин. от гарата. Мястото е B&B Ganaj. Не е лошо, но има и по-хубави места. Още следобед си купихме билети за автобус 16 на следващата сутрин  и в 5:20 ч. го хванахме. За по-малко от 30 мин. бяхме на летището. Явно сутрин рано като няма трафик и чакащи по спирките стига доста по-бързо.

# 652
  • София
Здравейте. Предстои ни пътуване до Неапол на 07.05. Моля за мнения коя пицария трябва да посетим непременно Simple Smile Неможе да отидем до там и да не хапнем прословутата неаполитанска пица...
Другата програма е наредена, само това ми остана да вмъкна Simple Smile
Мерси.

# 653
  • No Line On The Horizon
В кой район ще спите? Аз мога да препоръчам пицария, в близост до Археологическия музей.

# 654
  • София
В кой район ще спите? Аз мога да препоръчам пицария, в близост до Археологическия музей.
Ще нощуваме много близо до ЖП гарата Simple Smile

# 655
# 656
Здравейте. Предстои ни пътуване до Неапол на 07.05. Моля за мнения коя пицария трябва да посетим непременно Simple Smile Неможе да отидем до там и да не хапнем прословутата неаполитанска пица...
Другата програма е наредена, само това ми остана да вмъкна Simple Smile
Мерси.
Pizzeria Brandi https://www.google.com/maps/place/Pizzeria+Brandi/@40.8367116,14 … 7116!4d14.2468161
Мястото, където е направена първата пица Маргарита.
Най-хубавата пица, която съм яла в живота си.

# 657
  • No Line On The Horizon
Това е моето предложение, имат звезда Michelin https://www.facebook.com/PizzeriaDaConcettinaAiTreSanti/, цените не са безумни.

# 658
Споделете моля къде в Бари са тези сандвичи с октопод?

# 659
  • София
Споделете моля къде в Бари са тези сандвичи с октопод?
https://www.mastrociccio.it/
https://www.instagram.com/mastrociccio_mordilapuglia/?hl=bg
В стария град също има.

Общи условия

Активация на акаунт