Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия - 4

• 43 846
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Ето ги
Mastro Ciccio
Corso Vittorio Emanuele II, 15, 70122 Bari BA, Italy
+39 080 521 0001 https://g.co/kgs/wvDYAz
В Полиано а маре препоръчвам сандвичите в Olio su pane вместо прехвалената Pescaria. Любителите на бира могат да опитат една, която е в жълто-оранжеви кенчета и е наистина страхотна.

# 661
На доста места видяхме да продават сандвичи с октопод. Mastro Ciccio са може би едни от най-известните, но La Tana del Polpo (съсвем близо, в началото на стария град) също имат take-away щанд и доста хора си вземаха от там. В съседство до La Tana del Polpo е едно малко ресторатче, една съфорумка беше ги похвалила сандвичите с октопод от него.
Много се чака обаче, навсякъде...

Още нещо, извън темата за сандвичите - маските все още са задължителни на закрито. На летището в Бари щяха да ме изядат две хигиенистки - бях дръзнала да отида от кафето до тоалетната (на две крачки) без маска. Във всички магазини, супермаркети всички носеха маски. В автобуси и влакове също са задължителни, дори в автобуса за Алберобело не пускаха, ако не си сложиш  FFP2 маска. Добре че продаваха в съседния супермаркет - доста хора се снабдиха от там.

# 662
Здравейте. Предстои ни пътуване до Неапол на 07.05. Моля за мнения коя пицария трябва да посетим непременно Simple Smile Неможе да отидем до там и да не хапнем прословутата неаполитанска пица...
Другата програма е наредена, само това ми остана да вмъкна Simple Smile
Мерси.

Още един глас за Da Michelle - дори е на пешеходно разстояние от гарата. Минус е чакането на опашка, но за култово място като това, няма как:smiles:

П.П. В Неапол трудно може да попаднете на пица, която да не е страхотна.

# 663
Първия ден хванахме автобуса в 9:15 от летището до Матера. Благодарение на пишещите тук бях купила билети онлайн. Добре че го направих - имаше много хора, доста не можаха да се качат. А автобуса е само един.
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Бари и моля да кажете откъде онлайн закупихте билетите за автобуса в 09:15.

# 664
# 665
# 666
Здравейте, и ние резервирахме за 10-17 октомври полети до Неапол. Предстои да правя резервации за нощувките. Какво ще ме посъветвате - да спим само в Неапол и да пътуваме през деня или да резервирам няколко нощувки другаде? С две деца сме на 10 и 7. Сега започвам да чета темата назад и да набелязвам обекти и маршрут.

# 667
3-4 нощувки в Соренто може да направите, от там един ден Амалфи, един ден Капри, един ден Помпей

# 668
  • София
При 3-4 нощувки в Соренто, Позитано и Амалфи се правят в един ден.

# 669
# 670
И аз съм с подобен въпрос - имаме пет нощувки, като кацаме в Неапол вечерта, така че първата ще е там със сигурност. После имаме още четири нощувки и заминаването после е към 15 часа, та се чудя тези четири нощувки къде да са и какво задължително да видим и какво млже да пропуснем. Със сигурност ще пропуснем Везувий, не ни е цел. Иска ми се да видим Амалфи, Равело, Позитано, Капри и евентуално Помпей, постижимо ли е и някой с опит да посъветва къде да спим, така че да е оптимално. Благодаря Hug

# 671
3-4 нощувки в Соренто може да направите, от там един ден Амалфи, един ден Капри, един ден Помпей

Благодаря!
А някой скоро ползвал ли е от тези карти Artecard Campania
В старите теми четох за тях, че излиза изгодно и може да се ползва и транспорт безплатно, но сега чета в сайта това:

What's not included
Artecard Campania (7 and 365 days): use of public transport

# 672
  • София
Здравейте. Някой ходил ли е с децата до Фазаноландия. Да сподели малко впечаления.И въобще какво друго има интересно специално за децата-освен забележителностите.Те са ясни.

И друго- с 1 ваксина само може ли да се влиза в Италия, аз съм с Янсен и се чудя ще ме пуснат или да си правя антигенен тест.

# 673
  • Манчестър
И аз съм с подобен въпрос - имаме пет нощувки, като кацаме в Неапол вечерта, така че първата ще е там със сигурност. После имаме още четири нощувки и заминаването после е към 15 часа, та се чудя тези четири нощувки къде да са и какво задължително да видим и какво млже да пропуснем. Със сигурност ще пропуснем Везувий, не ни е цел. Иска ми се да видим Амалфи, Равело, Позитано, Капри и евентуално Помпей, постижимо ли е и някой с опит да посъветва къде да спим, така че да е оптимално. Благодаря Hug

От личен опит, бих посъветвала нощувките да са в Неапол заради късния полет и после Соренто като база.
От Соренто имаш автобус или фери до Амалфи , Позитано, Равело. Също от Соренто имаш фери до Капри плюс влак до Помпей….а Везувий е до Помпей…препоръчвам да не го отписвате….

# 674
Момичета, трябва ми помощ, има ли автобус от Неапол до Амалфи директно, без да се ползва влак и от къде се купуват билети, в момента съм в Неапол, прочетох за автобуси на sita sud,  но изобщо не намирам от къде се купуват билети, благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт