Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 387
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Е, как ще е много? Ако е за 24 часов фаст даже идва малко.

# 631
  • Paris, France
Благодаря за отговорите! Ще се радвам да ме посъветвате и за доктор от гр. Варна. Търсих в нета информация за референтни стойности на инсулин за 1-ви и 2-ри час, но не намерих. Някой знае ли? Благодаря предварително.

Има ги в първия пост, в скрит текст. dolce miele преди малко ти ги написа. На първи час е под 5, на втори под 25 и да не е повече от стойността на гладно, умножена по 5. На втори час да не е над 15 и да не е над 3 пъти стойността на гладно.

Учудва ме гликирания хемоглобина. Отвратен е и съответства на преддиабет, който е на крачка от диабет, а ОГТТ не ти е чак толкоз лош.

Доктор не ти трябва. Тестваш витамините Д3, фолат, Б12 и селен. Почваш добавките от първия пост. Почваш диетата и си виж талията и % мазнини! Ако са много трябва да отслабнеш. Ако не, може и кардио след ВХ. Успех.

КЗ 2 или 1.6, сама по себе си не е хипоглилемия ако кетоните са достатъчно. Имала съм такава и не ми се припадаше. Проблем е, когато има ниска КЗ, но няма кетони. Графиката е в първия пост. КЗ 6 от 2 парчета шоколад????? Да не се е развалил апарата?

# 632
Петко, провери си и желязото и хемоглобина. При железен дефицит е възможно да има фалшиво завишен гликиран хемоглобин (но това е рядко срещано при мъже, освен ако няма някакво наличие на кръвоизливи). Междудругото, чак сега ми направи впечатление фамилията ти 🙂
Скрит текст:
Не ме мразете, но аз хапвам едни полукето "лави"- шоколадово-горчиви са- детето ги обожава и така. 🙂 Аз търпя и по-горчиво. После ще се боцна да видим каква КЗ ще имам. 🙂
Смесих 1 яйце, 50 гр разтопен шоколад (50 или 60% е обаче, но не съм подслаждала с друго), ванилия, 40-50 гр кокосово масло, около 5-10 гр кокосово брашно и изпекох във фрайъра за 5-6 минути на 190-200 градуса. "Лавите" са по-скоро като брауни на вкус, че печенето във фрайъра става по-бързо и не се сетих да ги извадя малко по-рано.

В чинията има още замразена вишна, мини количества цедено кисело мляко 10% и грозното шприцовано нещо е бита сметана... 😅

# 633
Битата сметана не е ли сладка?

# 634
Благодаря за отговорите! Ще се радвам да ме посъветвате и за доктор от гр. Варна. Търсих в нета информация за референтни стойности на инсулин за 1-ви и 2-ри час, но не намерих. Някой знае ли? Благодаря предварително.

Има ги в първия пост, в скрит текст. dolce miele преди малко ти ги написа. На първи час е под 5, на втори под 25 и да не е повече от стойността на гладно, умножена по 5. На втори час да не е над 15 и да не е над 3 пъти стойността на гладно.

Учудва ме гликирания хемоглобина. Отвратен е и съответства на преддиабет, който е на крачка от диабет, а ОГТТ не ти е чак толкоз лош.

Доктор не ти трябва. Тестваш витамините Д3, фолат, Б12 и селен. Почваш добавките от първия пост. Почваш диетата и си виж талията и % мазнини! Ако са много трябва да отслабнеш. Ако не, може и кардио след ВХ. Успех.

КЗ 2 или 1.6, сама по себе си не е хипоглилемия ако кетоните са достатъчно. Имала съм такава и не ми се припадаше. Проблем е, когато има ниска КЗ, но няма кетони. Графиката е в първия пост. КЗ 6 от 2 парчета шоколад????? Да не се е развалил апарата?
Благодаря на всички за отговорите. И мен взе да ме съмнява апарата, просто трябва да го сверя със изследване в лаборатория. И ще взема и друг от моя приятелка, тя има два. Мисля ако в понеделник някоя лаборатория работи да отида за инсулин и кз на гладно сутринта и направо кръвна картина да видя и хемоглобина как е. Преди два месеца беше до горна граница.    Но наистина  не се чувствам пред припада е, не треперят, нямам слабост. Е малко съм уморена, но след 8 часа работа кой е бодър?! Само искам да ви питам...  Значи, докторката последно ми каза, че съм в пред диабет но състояние, кз ми беше 7.3 а инсулина 11. С натоварване с глюкоза, лека ИР така ми каза. Минах на диета, отслабнала съм. Последното вземане на кз от вечната беше 5.3 или 5.6 една от двете стойности. Та възможно ли е сега да съм развила диабет, при положение, че ИР се  оправя с  безвъглехидратна диета? Сега не се чувствам постоянно уморена, имам мн  енергия, психически съм супер, за разлика от преди.. Да ходя ли на доктор по - рано от декември? Какво бихте ме посъветвал? Или само да си направя изследванията и ако са добре да не се филмирам. И без това с ковид обстановката... Много ви благодаря още веднъж за отговорите!

# 635
КЗ 7,3 и лека ИР...сериозно? 😄 Аз бих се ръководила от изследванията сега и от това как се чувствам- след като е оптимизирано и храненето...Не бих отишла на лекар, ако ще разчитам да ми каже нещо различно от "супер си". Виж, ако има и за какво друго да се птиде на лекар- тогава да. Но за всеки лекар КЗ от 7,3 на под 6 ще е голям прогрес и не едва ли ще се притесни от тези резултати. Даже ще ти каже "браво". 🙂
Елора, сметаната не е подсладена. Не съм добавила захар, само тази която си е в шоколада.

# 636
Здравейте, пак имам нужда от малко мнения, за да се ориентирам какво се случва. Писах и преди, че получавам замайване. В момента усещането е като стягане от страни на главата като в менгеме, нещо като изтръпване или напрежение в областта на носа, синусите и даже зъбите, както и отзад на тила. Като чета за мозъчна мъгла може и да е нещо такова, но не мога да преценя точно. Започнах от няколко дни да го свързвам с храненето, появява около 30 мин. след хранене, но не винаги и не зависи от това какво съм яла, а се появява понякога и без връзка с храна.
Обаче последните изследвания са добри гликирания хемоглобин е 4.3, така не ми е ставало и когато беше 6.00. Инсулина на гладно е още висок, възможно ли е от там да идва този проблем, появи се от 2 седмици и е много неприятно, а не съм променяла хранителния режим. Нещо като пристъпи са, продължават около 30 до 50 мин., а понякога усещанията са съвсем слаби и по-продължителни.

# 637
Мама Вики, може да е от колебания в инсулина и/или КЗ. Солиш ли достатъчно храната? Да не би да си на твърде ниски (почти нулеви) вгх?

# 638
А каква е ползата: има много и най-различни източници и информация.

Да бе, Танче, аз съм изчела сума ти статии за ползите от кефира. Интересува ме точно в план кисело мляко - кефир.
Ако някой знае, че ме мързи да ги сравнявам.
В такъв случай карай като мен по късата пътека. Какво има да го мислиш. Бактериите не ги виждаш, а разните гъби едно ,че ги виждаш и друго не винаги изпитваш желание да опиташ резултата.
За полезността: трябва да е еднаква от кисело зеле или ферментирала напитка с нещото от зърна/гъби. Въпрос на вкус и...вид. Бактериите не ги виждам, но зърна/гъби....тази за камбучата ме отказа от камбуча. Аз съм си и специална: вид, мирис и вкус трябва да са налице. Прецени си, но аз ще ферментирам шипкова напитка ,ако намеря шипки.

# 639
Здравейте, пак имам нужда от малко мнения, за да се ориентирам какво се случва. Писах и преди, че получавам замайване. В момента усещането е като стягане от страни на главата като в менгеме, нещо като изтръпване или напрежение в областта на носа, синусите и даже зъбите, както и отзад на тила. Като чета за мозъчна мъгла може и да е нещо такова, но не мога да преценя точно. Започнах от няколко дни да го свързвам с храненето, появява около 30 мин. след хранене, но не винаги и не зависи от това какво съм яла, а се появява понякога и без връзка с храна.
Обаче последните изследвания са добри гликирания хемоглобин е 4.3, така не ми е ставало и когато беше 6.00. Инсулина на гладно е още висок, възможно ли е от там да идва този проблем, появи се от 2 седмици и е много неприятно, а не съм променяла хранителния режим. Нещо като пристъпи са, продължават около 30 до 50 мин., а понякога усещанията са съвсем слаби и по-продължителни.
За мен мозъчна мъгла е когато говориш, но не ти идват думите, забравяш отделни думи, трудно ти е да говориш и да изразиш мисълта си гладко. Случвало ми се е веднъж след много изтощителна поредица от дни. Тогава си беше от преумора.
Това което описваш не ми прилича на мозъчна мъгла, по-скоро нещо на нервна почва.

# 640
А, не е нужно да не можеш да говориш при мозъчната мъгла...при мен обикновено беше като замайване, чувство на обърканост, лека дезориентация, забавени реакции, усещане, че "не мога да си събера мислите" или да се концентрирам, чувство, че нарушена връзката ми с околния свят- все едно възприемах случващото се около мен с няколко стотни забавяне (не задължително всичките заедно).

# 641
Dolce miele, когато започна имах и ниско кръвно и пиех айрян със сол. А за въглехидратите не знам, винаги ям и салата, незнам дали са ми много малко. Но това чудо започна след повече от 2 месеца след режима. Миоки, не е точно това което описваш, а неволога набързо каза от прешляните е, но аз хич не вярвам. Някак си усещам, че има връзка с храната и хормоните, но не мога да рабера каква.

# 642
Може ли да има общо с вестибуларния апарат? Мисля, че той има връзка и с нивата на КЗ/инсулин.
Паническите атаки също имат връзка с ИР и при подобряване на ИР често се подобряват и симптомите на паническите атаки- някой назад като че ли писа за ПА...

# 643
Ами експериментирай. Аз никога не съм имала паник атаки и не знам какво е усещнето та ми е трудно да преценя. Щом имаш усещането че е свързано с храна, значи може и да е. Все пак на мен ми звучи повече на неврологичен проблем.

# 644
Dolce miele, май прилича на това което си имала, а кога и защо беше така и как се оправи.
Не разбирам защо имам такива симптоми сега, а не преди режима, когато съм била най-зле. Паник атаки никога не съм имала, а за вестибуларния апарат може и да има връзка, прилича и на симптомите на някакъв синдром на Мениер.

Общи условия

Активация на акаунт