НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 23 266
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Не съм чела, но все си мисля, че кога ще избият зъбите е генетично заложено, а може би зависи донякъде и от калция в организма.
За здравината - зъболекар ми е обяснявал, че пак е генетично - различните типове хора имат различни зъби - някои са по-бели, но пък с много крехък емайл, други - по-жълтеникави, но пък по-здрави. Също мисля, че склонността към пародонтоза е генетично заложена. Разбира се всичко зависи от поддръжката най-вече.
Мисля, че това с късното избиване и здравината е по-скоро суеверие.

# 286
Абсолютно съм съгласна, че е генетично. Баща ми е бил с обратна захапка, аз също бях с обратна захапка много време носих скоби. Както и че е със здрави зъби, но с парадонтоза, което при мен пак се повтаря. Дано момичетата да се метнат на татко си Grinning

# 287
  • София
Оглавяваме класацията с 1/3 показал се един зъб, на годинка и няколко дни 😄

# 288
И аз нямам намерение скоро да го водя на зъболекар. Никаква гаранция няма, че няма да се плаши в бъдеще от там. Те се променят с дни, навиците им, поведението им, всичко. Като чета как някакви дечица са ядяли всичко, а после рязко отказват и хапват само 3-5 неща,си мисля, че същото ще е със много други работи. Струва ми се само излишен стрес в момента. По скоро искам да заложа на култура на хранене и здравословни навици. Ограничавам захарта само до домашни печива, не му давам никакви солети , зрънчо, бисквити, вафли, сокове, компоти. Яде си плодове и много обича гроздез, банан, пъпеш, ябълки. Обича супи, зеленчуци, краставици, днес яде дори айсберг салата.

# 289
Дайте ми съвет, моля. Не издържам на това реване. Малката е на 11 месеца. Нито през деня спи нормално, нито през нощта. Влача се като парцал всеки ден. Не е човешко това нещо. През нощта става през час може би и докато не я кърмя не заспива. Понякога въпреки това не заспива, а будува по час два. През деня през 2 часа иска да спи над 2 месеца се боря вече да спи 2 пъти на ден Еми не свиква реве. Не се получава. Реве след 2 часа след като се е събудила, с нищо не се занимава вънка за малко се кротва после почва пак реване. Ако я сложа, когато тя иска прави къси дремки 3 пъти, че и четири понякога, а през нощта будуването ми е гаранция тогава поне 3 часа. Би трябвало да издържи вече 3-4 часа будна. Държа я 3 часа будна, в които 1 час реве със сигурност. Заспива сама с биба и има любимо одеало, което пипа. Страшно съм изтощена. Преди малко се събуди и сега от 5 до 8 ще ми реве яко. Ако я сложа в 7 да кажем през нощта пак будува по 2 часа. Дайте идея нещо немога да се справя.

# 290
Дайте ми съвет, моля. Не издържам на това реване. Малката е на 11 месеца. Нито през деня спи нормално, нито през нощта. Влача се като парцал всеки ден. Не е човешко това нещо. През нощта става през час може би и докато не я кърмя не заспива. Понякога въпреки това не заспива, а будува по час два. През деня през 2 часа иска да спи над 2 месеца се боря вече да спи 2 пъти на ден Еми не свиква реве. Не се получава. Реве след 2 часа след като се е събудила, с нищо не се занимава вънка за малко се кротва после почва пак реване. Ако я сложа, когато тя иска прави къси дремки 3 пъти, че и четири понякога, а през нощта будуването ми е гаранция тогава поне 3 часа. Би трябвало да издържи вече 3-4 часа будна. Държа я 3 часа будна, в които 1 час реве със сигурност. Заспива сама с биба и има любимо одеало, което пипа. Страшно съм изтощена. Преди малко се събуди и сега от 5 до 8 ще ми реве яко. Ако я сложа в 7 да кажем през нощта пак будува по 2 часа. Дайте идея нещо немога да се справя.
Ох, горката, разбирам те. Моето дете през 15мин се буди през нощта от колко време, иска само на цицката,а ти така по цял ден не те знам как издържа. Защо не се консултираш с педиатъра си, за да ти даде нещо хомеопатично, което да успокоява и да спи. Има си такива прахчета, разпитай.

# 291
  • София
Бих помогнала, но ще ме оплюете за съветите, които имам за даване.
Та, просто ще стискам палци Heart

# 292
Предполагам, че и мен ще ме оплюете, ама не ми пука, мама-та е тук за идеи. Давам: аромат лавандула, за да заспи или капка пасифлора. За дозата не съм сигурна, но мога да питам за тази възраст колко е позволено вече. Предполагам, че би удължило съня и евентуално да свали напрежениеот от реването, защото 100%и на детето не му е леко да реве толкова...

Препоръчани са ми от медицинско лице, други хора са го ползвали и работи, при нас не е имало нужда, ние си имам пор, който спи. Grinning

# 293
Що пък някой трябва да ви плюе не разбрах?

Аз не мога да дам съвет. Нямам идея какво трябва да се направи, но съчувствам.

# 294
  • Тук... някъде
До преди месец, може би малко повече, и при нас дремките бяха кратки и чести- през около 2 часа и спеше между 30 и 50 мин. Но полека лека сама си ги увеличи като време и премина към 2 за деня, като сутрешната е максимум два часа след събуждането.
Не знам до колко ще е от помощ съвета ми, но ако не пускаш бял шум, може да пробваш, също когато се размърда да я гушнеш и да легнеш с нея- при Биляна се получава в повечето случаи и спи още близо час. Също от хомеопатията Chamomila vulgaris 30ch - хем е за зъбките, хем и за съня.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 22:43 от KOKONDRELLA

# 295
Четох, че при липса на желязо се будят често.
Ако искате, проверете желязо и феритин

# 296
  • София
Лавандулата наистина успокоява.
Ето скрийншот, които си направих от групата на 1 наум относно изследванията, които се правят при нарушен сън.
Скрит текст:
Според мен обаче е сбъркан режим и силна асоциация за сън. :/  Ако решиш да се обърнеш към консултант - препоръчвам Дарина от ''Спокойна мама''. Аз не съм ѝ ползвала услугите, защото сама си оправих Релвьо, почвайки много рано, но при 11 месечно бебе е съвсем друга схемата.
С една от мацките, с които лежахме заедно в реанимация след раждането миналата година, си останахме близки и постоянно си говорим. Тя лятото щеше да се гръмне - същия случай като при вас. Дарина ги оправи за няколко дни и вече и мама и бебе спят по цяла нощ от месец и половина. Само има малко зор със 2те дневни дремки, но той при кого ли няма..
Общо взето детенце трябва да се научи на самостоятелно заспиване, за да спре да те тероризира по цяла нощ. Колкото по-рано, толкова по-добре.
Това са моето мнение и моя личен опит, обаче щом е кърмено бебе - си струва първо да изследвате за недостиг на желязо, за да знаеш от това ли е проблема или от режима.

# 297
Благодаря за идеите, заспива сравнително лесно с биба и одеялото я оставям в кошарата и излизам от стаята. Заспива до 15 мин макс. Би трябвало след като се събуди същите биба и одеяло да свършат работа. Да ама не, яко се ядосва ако се опитам да предложа биба Joy
Ще пробвам с лавандула и ще пусна изследвания. Трябва да спра да кърмя през  нощта. Събирам психически сили за да мога да пробвам.

# 298
  • Тук... някъде
И при нас като е гладна, а аз се опитам да ѝ сложа бибата, следва голям рев и тръшкане. Може би не ѝ е достатъчна само кърмата.
Аз започнах да я дохранвам с АМ вечер преди сън, защото лятото 3 месеца беше едни и същи кг, и оттогава си удължи съня между храненията. Но сега растат още зъбки и е ужас всяка нощ- откарвам минимум 2 часа сумарно в приспиване между 1ч. и 4ч.😩

# 299
Може да пробвам наистина и АМ. Ама тя от биберон никога не е пила, отказваше, не вярвам и сега да опита. Определено е голяма за нощно ядене. Не виждам как може да е гладна, през деня добре си хапва. Вярно наистина малко наддава ама не трябва ли да може да спи цяла нощ без хранене? Каката така си спеше още от бебе и сега малката ни разказва играта и вместо нея. Всичките ми приказки, че трябва да не се храни през нощта и как може да се научи бебе да спи цяла вечер отидоха на вятъра Joy нищо не работи

Общи условия

Активация на акаунт