Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 37

• 48 341
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
За собствена употреба е, това е част. Може би 1/3та от всички ФДТни, без пудри, бази и т.н. Аз като ви казвам, че съм болна и не си пия хапчетата, но пусто- прави ме щастлива да пробвам нови неща. Щастието ми е важно.
Rocket, аз също съм с текстурирана кожа- много е тъпо и като започнат бръчки/загуба на обем. Какво правиш откъм козметика да бориш неравностите? Пробвала ли си микронийдлинг, при мен в комбинация с цялостна промяна на грижата определено заглади значително. Моят скромен опит сочи, че заглаждане плюс дълготрайност и естествен вид се постига с определен ФДТ и пудра, а не с база, но аз не съм луд фен на базите като цяло.

# 106
Аз се гримирам всеки ден, без отпуската, и имам само 2 ФДТ. Като се свършат купувам други. Прави ми истинско удоволствие да се гримирам, но това количество не знам какво бих го правила.

# 107
Да, няма логика или смисъл в моята тиха лудост, абсолютно съгласна съм. Просто завинаги търся Светия Граал, The One, този, който ще ме превърне в порцеланова кукла, ще ми смали порите и носа и ще ми направи очите сини 🤣.
Просто гъдел- харесва ми да търся нови, ‘страхотни’ попадения и да пиша за тях.
Обожавам и Бяла козметика, но там поне не отварям всичко накуп.

# 108
Nia, ежемесечно почиствам механично и с ръчно черните точки, защото от широките пори имам много.
Правя и терапия с кислород през месец + масаж с масла подходящи за моята кожа (въпркеи,ч е той майче е повече за удоволствие Simple Smile )
Обмисляла съм дермабразио и микронйдлинг, но трябв ада си намеря добър дерматолог за тях. Нямам доверие на моята козметичка за подобни процедури.
Като цяло заради тези особености на кожа, какъвто и ФДТ да съм използвала досега, винаги се стига до един момент, в който Т зоната лъсва, гримът сякаш потъва в порите и те стават ужасно, ужасно по-видими. Сякаш ФДТ в комбинация със себума стават като каша на лицето ми.  Затова и избягвам да се гримирам ежедневно, защото в началото изглежда много добре, но после става грозно.

ПС: Иначе твоята кожа на на мен ме изглежда идеална. По никакъв начин не бих я сравнила с моята.

# 109
Рокет, минавам на лични да не спамя на тема ФДТ, обаче по темата- кои си пробвала, как ги нанасяш и какво слагаш отгоре? През деня попиваш ли?

# 110
Сега казвам за ФДТ.
Пробвала съм Vichy Dermablend - харесва ми като покривност и издържливост, но ми стои като маска.
Loreal True Match - намерих един цвят, който ми пасна ужасно много, но самата консистенция стои като пудра на лицето ми и много си личи.
Loreal Infallible - засега този ми допада най-много (ти ми го препоръча), но малко трудно напасвам цвета. В последствие си взех 2 (в по-светъл и по-тъмен вариант), за да ги мешкам. Simple Smile
Пробвала съм и други в тази ценова гама 20-40лв., но като цяло тези са последните ми придобивки.

Иначе, за нанасянето. Първо нанасях с голяма четка за ФДТ, но забелязах, че така много от порите оставаха незапълнени. Гледах видео в YouTube според което за моята кожа трябв ада използвам малка кръгла четка в Т зоната за добро покрити, пробвах го и проработи. В останалата част от лицео действам с бюти блендер. После пудрата си я слагам с четка за пудра и това е майче. Simple Smile
А за попиването през деня, мисля че това е била една от основните ми грешки, че не съм го правила.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 21:06 от Rocket

# 111
О! Дори един Криолански стик си имаш Grinning

# 112
Леле , Ния!😄

# 113
Няма Ния, пак трябва да се видим с теб, виждаш, имам за даване. Ако другите са свършили Simple Smile.
Агент, класика в жанра и един от най-точните цветове за мен.
Рокет, от София ли си? Имаш ли път до Сефора някоя сутрин без грим? Много добре си се насочила към четката, виж и техниката на Уейн Гос за shoe shining кожата на лицето. В общи линии, нанасяш мъничко количество от ФДТ и търкаш във всички посоки с четка, докато не се набие навсякъде и всичко не се запълни хубавичко. И така малко по малко до желаното покритие. А Агентътще ти препоръча листчета за попиване на себума.

# 114
  • Бургас/Пз
Ния, така съм 🥳 и така 🙃. Много ти си радвам, а още повече се радвам, че някои неща ги имам и на моята тоалетка и то благодарение на теб. Ако знаеш само колко пари си ми спестила от напразни покупки, няма да повярваш. Simple Smile Не спирай да споделяш тук. Двете с Агентчето сти истински енциклопедии 😘😘😘
Кажи ми само като решиш да се гримираш примерно в ежедневието за работа, как избираш какво точно да хванеш??

# 115
А за попиването през деня, мисля че това е била една от основните ми грешки, че не съм го правила.
А Агентътще ти препоръча листчета за попиване на себума.
Simple Smile)))))))))))) Ще препоръчам я! Като за начало първите възможни стават, по-нататък ще ъпгрейднем съфорумката до любимите ми Шисейдо - отвратително скъпи са, дебна ги на разпродажби, но 1 лист от тях попива толкова, колкото 6-7-8 от другите Wink Междувременно ще я научим как да рециклира оризова хартия и да разделя на пластове някои по-луксозни салфетки - този форум изобщо е не социална, а образователна мрежа! Wink))))))))))

Чета една забавна тема в Реддит и попадам на това:
"I own enough makeup for this life. Plus another nine ones."
И разбира се, почвам да плача от смях! Не сме само ние с Ния Grinning

PS Да, ще разказвам за коректора, но все пак да го поразнося малко, че да не четете преразказ в свободна форма на прочетените от мен ревюта Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 03:53 от Agent Provocateur

# 116
Всяка мека салфетка, разделена на тънък пласт, е чудесна за попиване на себум.Имам такива където се сетите сложени , в колата, в чантата, намирам и по връхните дрехи(ползвани нали …😄) Тези листчета не мога да ги открия бая отдавна и минах на вариант салфетки

# 117
Ниа, може ли мнение за фон дьо тена в черна опаковка на Боби Браун?Благодаря Flowers Hibiscus

# 118
ДХ3 - абсолютно! Ако ние не можем да импровизираме в коя да е ситуация, кой!?!

Тамар, за серумния на ББ питаш, нали? Ния не го хареса по мои спомени, и аз я питах за него, но тя ще разкаже подробно!

Ани, въпросът ти е много, много добър! Ще се опитам накратко да формулирам как ми тече мисловния процес в условията на излишък от ФДТ мат'рял.
Събуждам се и проверявам в какво състояние ми е кожата. Ако е откровено мазновата всичко "хидратиращо и озаряващо" отпада автоматично, но ако е пресушена и опъната - обратното! После във формулата влиза факторът какъв сезон е и конкретният ден с каква темпeратура и колко дъжд ще ме изненада. Колкото е по-горещо и влажно - толкова по-матови и дълготрайни продукти почвам да заглеждам и обратното. 3-ият ми голям фактор е как очаквам да ми протече денят - ако ще съм на плаж никакви тежки/матови/пълни покрития - посягам към ББ с СПФ, който слагам над сънскрийн и пудря със пудра със СПФ. Ако ще съм в офиса на сянка и АС - нещо по средничко, по дисретничко, но желателно дълготрайно - най-вече заради маските. Ако ще тичам по задачи по дънки - супер естествен финиш. Ако имам нещо, което изисква малко по-тежка, по-гледана визия - по-високите и по-красивите покрития влизат в играта. Цялото това "мислене" тече на бекграунд в главата ми докато пия кафе с маска на лицето и патчове под очите. След това се почва мазането и импровизации в движение. И разбира се, понякога се налага да се коригира цвета на избрания с друг продукт , защото имаш ваканционен тен, когато не си си подновил сънскрийна под Италианското слънце или обратното - идеалният продукт, който искаш да носиш е твърде тъмен за Ковидския ти тен или просто не си устоял на цената на някоя разпродажба и имаш чудесен продукт, който е малко твърде жълт за теб. А понякога просто имам нов продукт и ми е ужасно любопитно как ще изглежда и ще се държи и изобщо не го мисля. А често ситуацията е и "закъснявам ужасно" и посягам към първото, което ми се струва, че ми пасва като цвят и което може да се наклепе с пръсти Grinning

PS Разбира се, има и ситуации когато съм се приспивала с някоя Ютюбърка или четейки някой форум и са ми пуснали муха в главата да експериментирам с някоя адска смес - а аз обичам да експериментирам и не обичам да изхвърлям продукт за който съм плащала Grinning

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 15:59 от Agent Provocateur

# 119
Nia, Agent, още веднъж много ви благодаря за съветите! Flowers Hibiscus
Вече събрах достатъчно информация и сега е въпрос на време и организация да я приложа и да видим какви ще са резултатите.
Ще споделя и тук като има такива. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт