Каква раница за първокласник? Тема №3

• 70 304
  • 718
  •   1
Отговори
# 585
Ок, но ние пак не разбрахме - кои модели конкретно и марки раници препоръчваш и защо...

# 586
Onedigit, можете да бъдете полезна, като кажете какво трябва да гледат родителите при избора на раница, без да посочвате конкретни марки и модели. Аз съм писала в предишните теми какво гледах,  когато избирах раница за сина ми - колан през гърдите, колан през таза, удебелени презрамки и тегло. Бях изчела няколко германски проучвания за ученическите чанти и бюрата. Консултирах се и с ортопеда на сина ми. В крайна сметка съм изключително доволна от избора си. Синът ми изкара пет години с раницата, която изглеждаше почти като нова, когато я дадохме на друго дете (за него беше вече малка). Сегашната му раница е избирана по същия начин и има всички шансове да изкара до края на гимназията с нея. Гърбът му се чувства добре, не се изкривява вече (поне засега де).

Единствената Ви препоръка е да не се купуват тетрадки от Лидл и Джъмбо. Не помня беше ли аргументирана или не. А как да избираме раницата?! Изобщо постът Ви е като упражнение по писане - нищо съществено не казвате в него, но пък използвате разни сравнения с козметики и автомобили. Вторият е същият. А до това кой колко опит има и колко раници е имал - по-полека с хвалбите. Аз мога да Ви бъда майка и със сигурност съм видяла и ползвала повече раници от Вас (при това не само за училище).

# 587
Ако може да се пише по темата, това кой къде е стажант и дали е добре възпитан според самия себе си, не виждам да е от интерес за когото и да било.

# 588
Ако наистина е стажант по социология, като нищо пише курсова работа в момента...

# 589
  • София
Здравейте, някой има ли мнения за тези раници:
https://ergo-bags.bg/ranici-za-nachalnoto-uchilishte/?gad_source … CNIgaAguEEALw_wcB

# 590

Супер са. Не сме имали от тях, но знам, че са много качествени. Синът ми втора година е със Satch, която е на същия производител, но за деца над 140 см, и раницата не е мръднала. Миналата седмица си говорих с фирмата, защото синът ми си изгуби една от презрамките, минаваща през гърдите. И въпреки ме изрично подчертах, че не е рекламация, вината е наша и ще си я платя, те ми я изпратиха безплатно още на следващия ден.

Сега има го и фактор ‘цена’, но ако с него сте ок, не мисля, че ще сбъркате с избора си. Синът ми изкара с раница за 220 евро от първи до пети клас, след което раницата беше като нова. От две години я носи едно приятелско момченце и раницата продължава да е идеална.

# 591
Моето е втори клас, дотук сменихме 3 хубави раници, като едната е за дърпане на колелца. Детето обаче продължава да пада от тежестта на раницата и вече ми дойде до гуша. Истината е, че за много слабичките деца май няма никакъв подходящ модел - все си тежат и все са неудобни. Моля се за 3 клас да мине 20-те кг, та да успява да си я занесе спокойно до стаята... защото преди поне ни пускаха  ние да я занесем, сега е забранено родител да влиза. Много ме е яд за което.

# 592
Моето е втори клас, дотук сменихме 3 хубави раници, като едната е за дърпане на колелца. Детето обаче продължава да пада от тежестта на раницата и вече ми дойде до гуша. Истината е, че за много слабичките деца май няма никакъв подходящ модел - все си тежат и все са неудобни. Моля се за 3 клас да мине 20-те кг, та да успява да си я занесе спокойно до стаята... защото преди поне ни пускаха  ние да я занесем, сега е забранено родител да влиза. Много ме е яд за което.

Тежките раници са проблем навсякъде. И при нас е така. Аз реших отчасти въпроса, като у дома има втори комплект учебници и поне разнася само тетрадки и папки. Обаче има дни, в които пак раницата му е прекалено тежка. А той хич не е слаб. Поне раницата му е качествена и това малко компенсира.

# 593
  • София
При нас раницата се оказа най-неизползваното нещо, за това си проучете добре училището като ще купувате.  При нас я взимат само като са болни или ваканция. През цялото време, та и уикендите, раницата си стои в училище. Рядко носи само по някоя тетрадка да проверя нещо.

# 594
  • София
Благодаря Ви за отговарите. Раницата ще се ползва ежедневно. Детенцето е дребно. Всички раници ми изглеждат и са големи.

# 595
Гледайте теглото на раницата, не размера. Все пак трябва да събира блок за рисуване и ако е много маломерна се подгъва.

# 596
Бихте ли ме препоръчали раници за 4-ти клас? До момента ползваме от ученическите раници на Ташев, но вече едва събира нещата, даже не се събират всички учебници. Във вторник носим една от папките в друга чанта, което е абсурдно.
Трябва ни по-голяма, защото разбрах, че догодина нещата за носене стават още повече. Детето е 30 кг, ако има значение.
Благодаря

# 597
One rose rose, вижте vector на Ташев. Аз взех такава vector 35,най - голямата ,35 l за 17 ' лаптоп се води, за студент. Доволен е, ползва я ежедневно и в университета  и за пазаруване и когато пътува, при полети също.
Моята дъщеря е 4 клас,но е 40кг. За сега не трябва да носи раницата, но е много е тежка 🥲

# 598
Минахме началния курс с Ташев АВС, сега съм се насочила към Tashev Next+ , по-конкретно към тази https://tashev.bg/ranitza-tashev-next-camo.html
Сравнявах параметрите и ми се видя добър вариант за нас.

# 599
Разгледах сайта на Ориндж и имат 50% намаление на раници.

Общи условия

Активация на акаунт