Каква раница за първокласник? Тема №3

• 76 709
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
Коланите през кръста имат за цел да разпределят тежестта. Неслучайно всички раници за преходи и раниците за носене на деца (демек сравнително големи тежести) имат такива колани.

# 736
За първи клас бях взела раници на Topgal и за двете деца - за мен беше важно да са с твърд гръб, широки презрамки, които да се регулират и горе и долу, и също колан през кръста. Дъщеря ми вече ще е 4-ти клас. За 3 години раницата не е мръднала. Няколко пъти е прана и в пералня. Няма проблем със шишето за вода, събира си се без проблем. Преди години цената им беше около 110-120 лв, сега са по 80-90 евро. Тогава се колебаех между Topgal и Херлиц https://herlitzbg.com/uchenicheski-ranitsi-c99/chanta-ranica-ult … e-blossom-herlitz, (кутиите не ги харесвам). Херлицът също е много добра, гърбът й е твърд и е доста лека. Сега за 4-ти клас ще търся доста по-голяма раница 30+ литра, защото в трети клас имаше 2 дни от седмицата, в които едвам събирахме всички учебници.

# 737
Здравейте, някой ползвал ли е раница Coolpack модел Jerry, чудя се дали ще побира всичко необходимо, защото в по-малка- 19-20l . Трябва ли да побира блок номер 4 или той си им стои в шкафчето

# 738
  • София
Аз се колебаех дали да не взема тази, но в крайна сметка взех по-голямата и съм доволна. Има дни, в които беше почти празна, но имаше и дни, в които едвам събирахме всичко. При нас материалите за рисуване стоят в стаята.

# 739
Хубаво е да може да събира блок номер 4, все пак блокчетата свършват, а и проекти се носят чат-пат.

# 740
  • София
Синът ми от първи до трети клас ходи с доста по-големия модел Coolpack Turtle и въпреки осезаемо по-големия обем/размер на модела още в първи клас имаше дни, в които едвам успявахме да натъпчем всичко необходимо (а част от предметите стояха в училище постоянно). Ще избутаме и четвърти клас с тази раница, но определено има нужда от по-обемна раница.
Разбира се, има значение и каква част от предметите и материалите стоят в училище при вас и колко разнасяте ежедневно.

Общи условия

Активация на акаунт