Приятели - казвате ли им истината, дори и да боли.

• 6 302
  • 199
  •   1
Отговори
# 105
Време й е да създаде семейство и деца. Но последния направо хич не е за харесване. Този път не ме пита, но знаеше отговора. Усетила е, че и тяхните не са го харесали. Моя мъж също. Все ме пита къде го намери този 🙄.

И аз не знам защо всеки път ме пита, когато хареса някой, какво одобрение очаква и защо. Може би все е била в чуденка и е очаквала подкрепа 🤔

Последно? Въпросната приятелка пита ли те, или не те пита в този конкретен случай?
Май освен мъжа ти, никой друг не пита за него. Странно е това постоянно подпитване от негова страна.
На твое място бих си отваряла очите на 4, че приятелката ти да не се окаже някой ден и твоя баджаначка. Simple Smile

# 106
  • София
Дали умишлено или не, така си му оказвал емоционален натиск (което също е вид опит за контрол). Явно мадамата е решила, че не иска друг да се опитва да контролира това, което подлежи на нейния контрол Joy А както казва Босилка, на него е вероятно така да си му е добре... нали иначе ще трябва той да взима решения и да носи отговорност? Не е за всеки това.

Или с две думи- намесат ли се жените в едно мъжко приятелство, всичко отива по дяволите.

Това е от твоята перспектива. Всъщност, приятелите често живеят с чувство за притежание, и когато се намеси половинка, започват едно борби за "опека". Обикновено мишени са по-безгръбначните приятели, защото някой с характер веднага ще покаже на всеки къде му е мястото в динамиката. Понякога "печелят" приятелите, понякога "печели" половинката, и едната връзка се разтува. И всичко това защото някой не може да преживее, че мястото му се е променило, че приоритетите се разместват, или че не може всичко да е само за него. Абе приятелите понякога са си бетер свекърви Joy

# 107
Дали умишлено или не, така си му оказвал емоционален натиск (което също е вид опит за контрол). Явно мадамата е решила, че не иска друг да се опитва да контролира това, което подлежи на нейния контрол Joy А както казва Босилка, на него е вероятно така да си му е добре... нали иначе ще трябва той да взима решения и да носи отговорност? Не е за всеки това.

Или с две думи- намесат ли се жените в едно мъжко приятелство, всичко отива по дяволите.
Разбирам те какво имаш предвид но като жена защитавам и позицията на съпругата на твоят приятел. Нерядко се  случва приятелските интереси да са в ущърб на семейните. Не твърдя, че вашият случай е такъв. И понеже във взаимоотношенията всеки съди от лична позиция винаги има разминавания.
А иначе ми е любопитно, ако вашият приятел обича и се разбира, и живее добре със съпругата си, макар вече да не общувате толкова често няма ли да се радвате за него

# 108
  • София
Вярно е това за жените. При Бийтълс се появила Йоко и работата стъгнала зле. Линда и тя е мътила някакви, но поне не ги е разделила.

# 109
Съгласна с Лъвица. От криворазбрани мъжки приятелства следват невероятни драми. Защото някои мъже си остават с акъл на 18 годишни до живот. Братленцата. А животът си тече, с него и събития, хора, всички се променяме. Не може цял живот на по биричка приятелчета само да се кара и с тази нагласа. Сега, то всеки търси да се захване за някаква нормалност приятна и често това са мъжките приятелства. Но ако не умееш да делиш отношения с жена и с приятели, ами заслужаваш си всичко дето ти се случва. Тва е положението.

Анди, тази Йоко е ужасна бррр. Настръхвам, зловеща ми е била винаги.

# 110
Най-невъзпитано ще го кажа - гадно е да пишеш по форумите за приятелка лоши неща. Това не е приятелство. Това дори не е клюкарене между две приятелки за трета какви глупости прави. Публичното излагане на приятелка, пък дори анонимно, няма как да не ме отврати. И не, не й се присмивам, направо ми е гадно как може да пише така за приятелката си. Как ще се чувства, ако нея така някоя приятелка тръгне да разправя за нейния мъж, за нея, и изобщо за нейния живот?
Аз не споря с теб, ама нали всеки се вълнува от теми спрямо възпитанието и възприятието си. Ти като се гнусиш от нечии мнения четеш, правиш си изводи, ако искаш изказваш мнение и подминаваш дето се вика, хубавото е че не си длъжна да общуваш с него.
Някак олекваш като казваш, че другите са не достатъчно интелигентни да пускат подобни теми. Което е видно е видно. Уф дали се разбра какво искам да кажа.

# 111
И авторката, и приятелката търсят валидация. Няма значение за какво, все е тъжно.
Ама ако приятелката верно е приютила безработен ром, нейната нужда от валидация е по-плашеща.

# 112
  • София
Защо да подминавам? За да не  помисли, че ще го го обидя като кажа, че постъпва гнусно? Къде съм написала нещо за интелигентност?

# 113
Ами така възприех нещата, че не преценява какво е правилно и какво не, кое може да се обсъжда и кое не, това си е вид интелигентност.

# 114
  • София
Това е лично виждане по въпросите на приятелството, а не интелигентност. Че и цяла тема пусна и отрича, че я е пуснала заради себе си и приятелката си, а ужким иска да пита другите дали казват истината. Коя истина, моме, коя истина? Тук няма истина, а само лично отношение и лични преценки относно нечий чужд избор на мъж. Да не говорим, че авторката ме издразни допълнително, защото като усети накъде духа вятърът на темата, и започна да променя версията си.

# 115
Тъпа не тъпа тема, това я вълнува авторката това пита.

# 116
  • София
Не казвам, че темата е тъпа. Дори е много хубава темата като принципно положение кой как се отнася към приятелството и приятелите си. Но самата авторка се пъне и шикалкави и отрича това, което вече стана достатъчно прозрачно - събрали се двамата с мъжа й и оплюват приятелката колко е тъпа, че си избрала точно този. И искат не само те да я оплюват, а и другите да ги потупат по рамото, че я оплюват.

# 117
Да, има резон в мнението на Андариел. Аз написах за нивото на интелект и махленщината. Махленско и тъповато е да обсъждаш външния вид на приятелите си, че и зад гърба им, че и в публичен форум. Отношения, поведение, ок, ако виждаш, че някой тормози приятелите ти. Но че му бил грозен носа, гърбав, нисък е самият човек си е приматство отвсейде.

# 118
Не всеки структурира въпроси по начин да го разберат правилно.
Аз я разбрах другояче. Може и да съм наивна и да не допускам, че някой иска да го подкрепят в оплюването на приятел.
Спирам да я защитавам. Само ми направи впечатление как всички й се нахвърлихте.

# 119
  • София
Добре, де, да помислим малко - колко трябва да уважаваш приятелката си, за да се изтъпаниш във форума и да пускаш тема, в която обясняваш нейните решения и колко ти и мъжът ти викате "откъде го намери тоя". Ми, откъде го е намерила, откъдето и ти твоя!

Общи условия

Активация на акаунт