Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 24

• 34 842
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Апартамент "на морето" стои празен 9 месеца в годината. В Пампорово и Банско - същата история.
Сметни си в най-добрия случай 4 плътни месеца нощувки и виж каква ти е възвръщаемостта. А и не навсякъде имота го отдава мениджмънта на хотела, по морето такива услуги са единици.
Сметни си също и таксата поддръжка, дето ще ти я нашият на година да я плащаш в луксозния апарт-хотел, без да ги вълнува имаш ли наемател, нямаш ли.
Имот в София се отдава много по-лесно, търсене има и ще има. А познати, дето си накупиха на кило в Слънчев бряг и Пампорово сега се утешават, че "ще остане за детето".
За Пловдив мислих и аз, даже огледах една сграда бъдещо строителство, но климатът в Пловдив е ужасен лятото. А след години може и още по-ужасен да стане и този апартамент ще е непродаваем. Отново се включих на зелено в София.

# 646
  • Sofia
За Пловдив мислих и аз, даже огледах една сграда бъдещо строителство, но климатът в Пловдив е ужасен лятото. А след години може и още по-ужасен да стане и този апартамент ще е непродаваем. Отново се включих на зелено в София.
Какво имаш предвид под ужасен климата в Пловдив?
През лятото ходя поне 3-4 пъти и през годините не съм забелязал нищо особено или различно спрямо София. В град тип Плевен или Русе бих определил като много тежко, заради рекордните температури. Но не разбирам какво му е особеното на пловдивския климат? Ако има пловдивчани, ако може и те да обяснят Simple Smile

# 647
  • Пловдив
За апарт-хотелите темата е много дълга, но по-добре някой който от първа ръка има такъв апартамент с управление може да каже най-добре.По морето изобщо не са еденици.За Пампорово мога да кажа все пак, че платихме около 900лева за такъв 2-стаен апартамент за близо 1 седмица в Гранд Манастира миналата коледа.Сега вече гледам в букинг всичко е резерве и незнам какви са цените.Ясно е че в големите градове търсене има и  ще има, този тривиален изказ ми е до болка познат, въпроса е възвращаемостта от наем.Щом купуваш на зелено това включва печалба от евентуална препродажба по-скоро, ако разбира се сградата бъде завършена. Но щом е на зелено чакаш 2 години да се построи и после още поне половин година ремонт и обзавееждане, така че губиш 2 години и половина без наем.
Иначе за климата аз съм от Пловдив и цял живот съм живяла тук, предполагам за софиянци жегата е ужаса.Доста е топло лятото наистина, но пък за мен зимата е кошмарна в София.То късната есен в София е като зимата в Пловдив, а софийското лято е като май месец в Пловдив.

# 648
  • Бургас
Имах предвид точно това - че е много топло през лятото.
На зелено - да, 3 години без наем, но цената на зелено е по-ниска, отколкото на готовото.
Цената на студиото, което купих на зелено преди 3 г. вече е двойна. Не гоня бърза възвръщаемост, търсих къде да вложа свободни пари.
Таксата управление специално в курортите около Бургас е между 150 и 300 лв. на месец. Зимата не работи нищо, не знам кой ще ти отдава апартамента, като всички хотели са зазимени и се раздвижват около май.
Съгласна съм, че е резервирано всичко в Букинг за Коледа, ама Коледа и Нова Година са 1 месец, а остават още 12.
Наши приятели имат точно в Гранд Манастира апартамент. Еми... държат си го без да отдават и ходят зимата те, защото са скиори.

# 649
  • Sofia
Имах предвид точно това - че е много топло през лятото.
Скрит текст:
Като го гледам е нещо по средата между София и Плевен. Два градуса повече от София в най-горещите дни.
Обаче като погледнеш какво е в Бургас:
Скрит текст:
излиза, че там е по-горещо с 1 градус от Пловдив (отново в най-горещите дни), а аз го погледнах Бургас, не за нещо друго а защото традиционно на морето влажността е по-висока и усета хем за висока температура хем влажност е кошмар. През зимата също субективно е по-студено.

За това и се зачудих за реакциите спрямо Пловдив - в най-топлите дни, два градуса е по-топло в Пловдив спрямо София, но ако сте от Бургас то климата със сигурност ще ви е по-приятен (малко по-хладно и с по-ниска влажност).

# 650
Здравейте. Поради лични причини обмислям отдаване под наем на двустаен апартамент в Стрелбище, в който живея в момента, но не знам каква би била реалната пазарна цена. Апартаментът е чисти 64 квадрата и се състои от 3 непреходни отделни помещения - спалня с остъклена тераса към нея, хол, превърнат във втора спалня, кухня с трапезария и усвоен балкон. Плюсовете са, че апартаментът е с  наскоро ремонтирани спални (кухнята с трапезарията и банята са правени преди 15 години и не са нови, но са чисти и запазени), на 2 минути буквално от входа на Южния парк, сравнително тих и спокоен блок, независимо че е ЕПК /едната спалня е срещу асансьора и лично аз никога не съм имала проблеми с шума/. Минусите са: 1 етаж над мазета (апартаментът е обезопасен с решетки), другата спалня е доста тъмна 6 месеца в годината, тъй като има дървета пред терасата (останалите 2 помещения са слънчеви целогодишно от сутрин до към 14.00 ч). Какъв би бил разумният наем според вас? Виждам по обяви много широк диапазон на наеми на двустайни апартаменти в квартала - от 500 лв. за панели с несменена дограма до 1000 лв. за двустайни ново строителство, като и двете крайности ми се струват нереални. Благодаря Ви за мненията.

# 651
  • София
Мисля, че си точно по средата на цитираните цифри. 750 с готовност за 700.

# 652
Ако кухнята/кухненската част и банята са ОК, т.е. не са соц.плочки и шкафове, течове и т.н. (т.е. мизерно), и аз мисля, че 700-750 лв. е разумен наем. По-скоро 700-720 заради етажа.

# 653
първи етаж с решетки, мерси, ако съм наемател няма да искам да гледам през решетки. Етажът и решетките намаляват наема ви.
А на първият етаж всички хора трябва да влязат в  асансьора и става едно тряскяне... Входната врата близо ли е до асансьора? Една моя позната има входна врата перпендикулярна на асансьорната -- страшен шум  и мърсотия пред изтривалката и.

Локацията е добра, има хора, които тичат в парка, за тях е идеално.

# 654
Скрит текст:
Здравейте. Поради лични причини обмислям отдаване под наем на двустаен апартамент в Стрелбище, в който живея в момента, но не знам каква би била реалната пазарна цена. Апартаментът е чисти 64 квадрата и се състои от 3 непреходни отделни помещения - спалня с остъклена тераса към нея, хол, превърнат във втора спалня, кухня с трапезария и усвоен балкон. Плюсовете са, че апартаментът е с  наскоро ремонтирани спални (кухнята с трапезарията и банята са правени преди 15 години и не са нови, но са чисти и запазени), на 2 минути буквално от входа на Южния парк, сравнително тих и спокоен блок, независимо че е ЕПК /едната спалня е срещу асансьора и лично аз никога не съм имала проблеми с шума/. Минусите са: 1 етаж над мазета (апартаментът е обезопасен с решетки), другата спалня е доста тъмна 6 месеца в годината, тъй като има дървета пред терасата (останалите 2 помещения са слънчеви целогодишно от сутрин до към 14.00 ч). Какъв би бил разумният наем според вас?
Виждам по обяви много широк диапазон на наеми на двустайни апартаменти в квартала - от 500 лв. за панели с несменена дограма до 1000 лв. за двустайни ново строителство, като и двете крайности ми се струват нереални. Благодаря Ви за мненията.
Значи по средата между 500 и 1000, като остане в долната част, заради решетките и етажа.
Някои хора отбягват преходни жилища.
Наемателите след локацията гледат, дограма, саниратни помещения и кухня в какво състояние са. ремонтирани спални не са огромен плюс.

Аз бих го пуснала на 700лв, с тендеция да се свали при сериозни кандидати.

# 655
Как се проверяваше дали определена снимка е крадена в нета?  Маркетплейс във ФБ почна да ми предлага апартаменти за под наем, много добре обзаведени, на привлекателни локации, на много приятелски наемни цени и искам да проверя дали снимките са реални. Примерно ето този https://www.facebook.com/marketplace/item/173646741566374/

# 656
  • София
Пуска се тук - може с пускане с мишката/качване от компютъра, може с пействане на url
https://www.google.com/imghp?hl=en

Не е баш в Младост това, ваканционен имот във Варна е. Simple Smile
https://bgstay.com/en-o-50302-apartment_bay_leaf_apartments

# 657
  • София
То само като видиш, че има снимка от коридора, който няма как да е от този апартамент защото спалнята е съвсем различна и...
Но на първо място е цената. Нереалистично ниска за обзавеждането.
Разгледах и други такива обяви. Тристаен до НДК, новообзаведен скандинавски, 840 лева. Ателие до НДК, пак чудесно обзавеждане, ново, 400 лева.
Ми надали.

Не схващам каква им е целта. Нали няма какво да ти предложат.  ?...

Хахаха, на този му разгледах и другите обяви. Има набор от текстове-описание. Една трета от апартаментите са на трети етаж, южно изложение, френски прозорци. Нищо че на снимките такива няма. 😂

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 21:10 от Илит

# 658
Илит, мързеше ме на напиша това, което ти си написала Joy
Няколко други агенции, с водещи брокери подобни профили младежи, имат същата тактика.
И аз не знам каква им е целта. Да си набират клиенти?! Че ако нямат имот, който да ми харесва, как ще ме вербуват за клиент?!

# 659
  • София
И аз не знам каква им е целта. Да си набират клиенти?! Че ако нямат имот, който да ми харесва, как ще ме вербуват за клиент?!
Вие нямате идея, госпожо, какво търсене има! Не смогваме! В деня на качването на обявата, пращат капаро с преводи от страната и чужбина! Нищо не остава, нищо! Взимайте каквото е останало, че и него утре няма да го има ....
25 + години работи тоя механизъм, хората се връзват явно, що да спират .. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт