Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 24

• 36 023
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Лесно ще направиш снимки с множество водни знаци и надписи от вида на "без комисионна и без брокер", но как ще се отървеш от нахалните които ще се представят като клиент и ще дойдат на оглед - и сами ще си направят снимките?

# 256
  • Варна
Определено би ми станало подозрително някой да извади фотоапарат в апартамента. Не че и аз не съм снимала де - като съм ходила на оглед сама, а гаджето - на работа. Но моята обява е с достатъчно на брой хубави и актуални снимки. Буквално съм хванала всяко ъгълче. Не бих позволила да снимат. Ако пък по някакъв начин успеят да снимат скришно и качат снимките някъде си - да, неприятно ще е, но поне няма да ме тероризират по телефона и няма как да се съглася да се върнат на втори оглед с клиенти. С наемателите ми си разменихме телефоните като подписахме договора.

# 257
  • Sofia
Ами, честно казано - аз винаги съм правил снимки, за да се ориентирам на спокойствие и да преценя в последствие, кое повече ми харесва и дали ще се съберат някакви неща. Също така може наистина да искаш и мнение на други хора или съквартирант.

Трябва да си много нахален и нагъл за да го направиш, но това и съвпада с нужните качества за да си успешен брокер Simple Smile

# 258
  • Варна
Честно ти казвам - идваш в моя апартамент и искаш да снимаш... Просто няма начин да снимаш нещо по-различно от това, което съм снимала аз, защото аз съм снимала всичко и съм го снимала добре. Като искаш да размишляваш и да питаш други хора за съвет, показваш снимките от обявата.

С последното ти изречение съм напълно съгласна.

# 259
В имот-беге-то, като си пуснеш обява, слага воден знак. Но някои агенции имали програмка, с която махали водния знак. Едва ли е чак толкова трудно да се намери тази програма. Това от личен опит от моя обява с воден знак в този сайт.
Само казвам, че водният знак не гарантира много.
зависи от водния знак, но фирмата може да си сложи върху един воден знак друг.

# 260
Воден знак е опция при пускане на обявата, по спомен се чекваше едно квадратче.
Какъв е водният знак на сайта - нямам никаква представа, нито пък имам опция да избирам между различни.
Но моите снимки, без никакъв воден знак (не знак върху знак), бяха пуснати от агенция.

# 261
Здравейте,

Имам едно питане относно отдаването под наем на необзаведени/полуобзаведени апартаменти. Виждам, че в момента цените не се различават много-много.
Дали ще е с мебели или не, все си държи бетон цена.

Оглеждаме за смяна на жилището (под наем), търсим в Надежда, и понеже имаме мебели искаме да е необзаведено. Първо - доста трудно се намира, което е нормално разбира се, но тези които се предлагат са с високи цени. Всичко е над 500-600 лв. За тези пари има колкото щеш пълно обзаведени.

Мислите ли, че ако се търси с броекер ще е по-добре. Дали те имат възможност да намерят такива на по-малки цени или вече всичко си е скъпо?

Благодаря предварително Simple Smile

# 262
  • Варна
Възможно е да намерите по-евтина необзаведена квартира... с 50 лв. Толкова горе долу е разликата. А дали ще намерите с брокер или сами - въпрос на късмет. Публикувайте обява в групите за квартири във Фейсбук какво търсите, може да ви пишат.
Във вашия случай с един куп имущество и силно ограничено предлагане на необзаведени, не бих седяла да чакам да излезе нещо по-евтино като предложение. Бих наела първото, което ми харесва и мога да си позволя.

# 263
Уж голямо предлагане на апартаменти под наем,а нищо качествено!!!

# 264

Следя имотите, излизащи под наем в няколко столични квартала. Всичко качествено е на също така качествена цена. Определено няма лукс за без пари, поне по моите наблюдения.

# 265
  • Варна
Аз следя в цяла Варна обявите. Има качествено предлагане - бол. Явно бюджетът ви е "некачествен", за да имате такова впечатление.

# 266
Варна не е София

# 267

Пиши какво търсиш и в кои квартали, ако не е нещо крайно специфично, все ще излезе нещо.

По въпроса за не\обзаведени апартаменти - цените на обзаведено и необзаведено никога не са се различавали драстично, тъй като предлагането на необзаведени апартаменти е значително по-малко от търсенето.

# 268
  • Варна
Ъ? И София не е Варна. Grinning Какво от това? Качетвени имоти под наем има навсякъде. Но няма как да се наемат от сам човек на МРЗ, както реват по групите.

# 269
Скрит текст:
Аз следя в цяла Варна обявите.
Ъ? И София не е Варна. Grinning Какво от това? Качетвени имоти под наем има навсякъде
Има, разликата е, че в София са наети/наемат бързо а във Варна има много свободни Wink Търсенето е различно.
Следя само квартал, в който ме интересува как се развиват нещата,  ако преди 3 години почти нямаше свободни, сега има доста конкуренция.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 14:52 от Casual

Общи условия

Активация на акаунт