Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 24

• 36 032
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Глупости. И в двата града има свободни квартири, които са с недобре преценен наем или просто са във високия ценови клас, където по-трудно се сключват сделки. Нормалните предложения се лапат като топъл хляб и тук. Аз отдадох за 3 дни моя ап.
Единствената разлика е, че тук е малко по-евтино.

# 271
Темата само за софийски квартири ли е?

# 272
  • Варна
Не.

# 273
Общо взето наемодателите не знаят какво се търси Wink

# 274
  • Варна
Защо мислиш така?

# 275
Дали е добра идея съдомиялна в малък едностаен? Т. е. стая с кухненски бокс.

# 276

Зависи. Колко души могат да го обитават? Според мен максимум двама. Колко ще готвят точно? Колко чинии ще мият? Общо взето мисля, че при такива обстоятелства е ненужна. Ако все пак решите, има и някакви маломерни, които могат да се сложат върху плота в кухнята.

# 277
Плюс това не всеки наемател ще е склонен да дава 50 кинта за таблетки за съдомиялната и т.н. вместо да си вземе веро за лев, нито ще е склонен да я почиства и пази от задръстване и вмирисване. Зависи каква категория наематели търсиш, каква мивка имаш на плота и т.н. От наемодателска гледна точка какъв е смисъла на допълнителния разход въобще?

# 278
Мои наематели бяха установили, че с миялната използват по-малко вода от обикновено. Бяха си купили повече съдове и пускаха веднъж седмично.

# 279
  • София

За мене - НЕ. В малките апартаменти обичайно и плота е малък. Не би ми харесало да е задръстен и със съдомиялна.

# 280
От моя гледна точка, миялната е нещо задължително при едно домакинство. Ние сме двама, но аз обичам да готвя и да цапам съдове Simple Smile Храним се в къщи.
Пести ми време, труд и вода.
От гледна точка на наемодател - чудя се, затова и попитах. Тези 1000 лв. за съдомиялна не са ми излишни, но бих сложила, за да му е удобно на бъдещия наемател.
Но както виждам има и други гледни точка, според които е излишна.
Така, че ще сложа изводи, ще оставя 45 см. и ще купя, ако бъде поискана.
Бокса е само 8 кв. м., Aisha е права, че плота не може да е много голям.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 22:11 от bubkab

# 281
За 1000лв по-добре вземи една сушилня и проектирай шкаф за пералня+сушилня. За мен сушилнята е най-важният уред. Отделно, щом е едностаен, ще е далеч по-удобно, отколкото да разнася сушилки наляво-надясно през 2-3 дни.

# 282
  • София
В едностайните живеят най-често сами хора. Не е като 5 членно семейство. Колко му е да умиеш една чиния и една вилица, след като си си купил готвено готово.
Не бих си и помислил да слагам миялна. А и от стотици огледи най-много 1 път да се е случило да ме питат за миялна.
Защо да се старая да взема точно тях, като чакат на опашка други?
Нарочно да си избера хората, които готвят най-много и амортизират най-много?
Наскоро като давах под наем преди няколко дни, идват, ама не може без диванче. Идват други, ама не може без шпакловане на терасата. Идват трети, ами как така без телевизор. Идват четвърти, ама как така за 600лв, бюджетът ни е много по-малък.
Дойдоха хора, взеха го без да се пазарят. В същия ден отидоха до магазина, купиха си един телевизор и една микровълнова и си ги донесоха. Точка!

# 283
Да, но все пак жилището си е на наемодателя, днес го преотдава, утре може да си поживее в него, ще е хубаво да има и миялна, и сушилня, и телевизор, и диванче, пералня.
Щом ще проектираш кухненската линия, на 240 см можеш да сложиш и хладилник, и фурна, и миялна, и котлон, остава и 60 см плот за готвене. Направи го така, както би го направила за себе си.
Ще избиеш парите.

# 284
Да, но все пак жилището си е на наемодателя, днес го преотдава, утре може да си поживее в него, ще е хубаво да има и миялна, и сушилня, и телевизор, и диванче, пералня.
Щом ще проектираш кухненската линия, на 240 см можеш да сложиш и хладилник, и фурна, и миялна, и котлон, остава и 60 см плот за готвене. Направи го така, както би го направила за себе си.
Ще избиеш парите.

Да, мисля да го направя като за себе си. По проект ще има от едната страна на мивката 60 см. плот, от другата 45 см. И място за всички уреди.

В другия едностаен, който давам под наем не съм слагала миялна. Но там е една стая без отделен бокс, в Студентски град е и прецених, че няма нужда.

Благодаря на всички за мненията!
Между другото май наемите са почнали да се възстановяват на нивата си от преди ковид. Миналата седмица дадоха под наем два едностайни в блока в Ст. град за по 600 лв. и то се отдадоха за няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт