Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 24

• 34 748
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ще ти звънят, ще ти досаждат пък може и да клъвнеш накрая на някоя обява.

# 661
няма как да знаеш дали са реални снимките, напиши на автора на обявата и ще разбереш дали го предлага за 550лв

# 662
Здравейте. Как според вас е най-лесно и бързо да се намери горе долу читаво жилище под наем в района на Княжево, Горна баня, Карпузица и старата част на Овча купел? Говорим до около 500-550 лв +- според зависи както винаги в какво състояние. Отчайващо е понеже няма никакви обяви нито от частни лица, нито агенции (колкото и да не ни се иска чрез тях).

# 663
  • София
Пуснете запитване с вашите предпочитания в някои от ФБ групите, една от най-актуалните е "квартири под наем в София"
Има и други разбира се.
Мен ме учудва, че няма предлагане с оглед на ситуацията в страната. Но, може би вече е и до бюджет?

# 664
  • София
Може да се търси във квартални ФБ групи.
Да се налепят обяви в харесвани сгради.
Да се сложат обяви в Кауфланд.
Пишете, че сте без брокер и си имайте проформа договор за наем.
Като се разберете да попълните данните на страните и да го подпишете.

# 665
  • София
За 500лв едностайно ли търсите?

# 666
Здравейте, имам следния казус - моят приятел е чужденец и за да му изкарат документ за постоянно пребиваване му искат натоариално заверен договор за наем или нотариално заверен документ, че лицето пребивава на адрес. Оначе никой наемодателя не се съгласява на това и сме с вързани ръце. Много Ви моля за съдействие. Става въпрос за гр. Пловдив.

# 667
  • Sofia
Съдействие предполагам никой не може да окаже, освен ако тук няма роднина на въпросния хазяин, който да се застъпи за човека.

А, не може ли вашите родители да сключат договор за наем във вашия(на родителите) имот, който очевидно ще е фиктивен, но все пак документално изряден?

# 668
  • София
Няма с какво да съдействаме.
Просто продължавате търсенето докато някой се съгласи.
Може да предложи по-висок наем или  той да плаща данъка общ доход, който е длъжен да обяви хазяина.

# 669
Или предложете на наемодателя една определена сума, примерно един или два мес. наема, която да се добави към депозита и да се върне при напускане, когато докажете, че приятелят ви се е отрегистрирал от адреса

# 670
Проблема е там, че моите родители не са в Пловдив, а и също нямат собствено жилище. Предлагаме на всички наемодатели, но не са съгласни.

Съдействие предполагам никой не може да окаже, освен ако тук няма роднина на въпросния хазяин, който да се застъпи за човека.

А, не може ли вашите родители да сключат договор за наем във вашия(на родителите) имот, който очевидно ще е фиктивен, но все пак документално изряден?

# 671
Купете си жилище, цена на един наем н месец Simple Smile

# 672
  • In the land of Never Never
Здравейте, имам следния казус - моят приятел е чужденец и за да му изкарат документ за постоянно пребиваване му искат натоариално заверен договор за наем или нотариално заверен документ, че лицето пребивава на адрес. Оначе никой наемодателя не се съгласява на това и сме с вързани ръце. Много Ви моля за съдействие. Става въпрос за гр. Пловдив.
Обяснете му, че нищо няма да им се случи, ако се регистрира на адреса. Въпросът е при напускане да се отрегистрира, защото само лично може това да го направи. Собственикът не може да го отрегистрира и наемателят ще си остане регистриран там во веки веков, ако не го направи сам. Та за това се притесняват наемодателите, въпреки че не виждам и в това особен проблем, освен ако не идват да го търсят там разни органи и съдебни изпълнители, ако нещо сгази лука впоследствие.
Въпросът би могъл да се реши с пари, това устройва собственика, като се внесат като залог един-два наема, и се напише анекс към договора, че тези пари ще се върнат, когато наемателят се отрегистрира от адреса.
Иначе никой не може да го накара да го направи, ако не желае. Търсете друг наемодател, който ще приеме да го регистрира.
Аз не съм отказвала това на моите наематели-чужденци, все пак човешко е, те и така и така живеят на адреса и ми плащат наем, и им трябва да си уредят пребиваването по законен начин. Въпросът е да се отпишат все пак при напускане, и начинът е да се дадат някакви пари като залог за да е сигурно това.

# 673
  • София
Собствениците  се притесняват да регистрират - може наемателя да си остане вечно "у тях". Също така доста хора се притесняват, че като обявят наема ще трябва да го декларират и да му платят 10%данък.
А едва ли всички изгарят от желание да дават пари на държавата. Затова - момчето да предложи сума, покриваща и данъка. Преди гоини работех в турска фирма и само така можехме да регистрираме и да вадим работни визи на колегите от Истанбул - 200 лв наем и още 20 лв подмасово напр.
Студент ли е, няма ли общежития в Пловдив.

# 674
Много зависи и какъв е чужденецът, в смисъл от коя държава.
Писала съм и преди - роднина имаше проблем с чужденец от онези от Близкия Изток - преводачката от Агенцията за бежанците замотала нещо пред роднината и той подписал в полицията и в общината. Чужденецът напуснал, но не се отписал. Защото няма отрегистриране, има регистриране на нов адрес, тогава предходната регистрация се заличава. Слава Богу, в един момент този човек се е регистрирал на нов адрес, в друг град. Но все още идвали писма от колекторски фирми. За сметки към мобилни оператори.
Ако следващият хазяин не се съгласи на адресна регистрация, може наемателят да си виси дълго на адреса.

Общи условия

Активация на акаунт