Професия учител - 12

• 53 342
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Да, в колективния трудов договор има такава клауза, но ако учителят е на постоянен трудов договор. В този случай няма право да назначи пенсионера.

# 106
  • Пловдив
Грета, провери си пощата. Пуснах ти разпределения от мои колеги.

# 107
Грета, провери си пощата. Пуснах ти разпределения от мои колеги.
Видях ги, сърдечно благодаря! Flowers Hibiscus

# 108
  • European Union
И аз да кажа, че разпределенията не са задължителни, но планът на класния ръководител е. Той се заверява от директора и там трябва точно да се спазят темите според наредбата.
Ако директорът ми поиска разпределение за заверка, аз ще му поискам писмена заповед. Да видя въз основа на какво го иска. Никога няма да издаде. Но аз си чета наредбите и не се връзвам на приумиците на РУО.

# 109
Здравейте!
Наскоро завърших специалност "Предучилищна и начална училищна педагогика", вече имам и диплома, и съм се ориентирала към търсене на работа точно в тази сфера. Предпочитам да работя с малки деца и на дневен ред ми са детските градини. Кандидаствала съм за частни, но виждам, че има и много предложения за държавни. Там как стои въпросът с подаването на документите, на място ли трябва да се отиде или могат да се подадат по имейл, веднага се осъществява интервю?
Все още съм малко неориентирана.

# 110
Кети,
Бихте ли ми казали какъв е този план на класния? Може и на лично съобщение. Благодаря Ви! 🎀🌷

# 111
  • European Union
Анастасия, ще ти трябва наредба 13 за гражданското, здравното и т.н образование. Това е като разпределение за часа на класа. В наредбата пише за всеки клас колко теми трябва да има. Например 5 теми -  екологично образование, 4 теми - патриотично възпитание, БДП и т.н. Според тези теми си правиш календарен план на часа. Например на 19 февруари тема за Левски и я броиш в патриотичните, нещо за опазване на природата - в екологичните и така до 34. Попитай дали БДП трябва да е включено или ги води друг учител.

# 112
  • Ямбол
БД не се включва към разпределението на ЧК. Прави се отделно разпределение.

# 113
Здравейте,попаднах на обява помощник на учителя ,какво ще рече това и с какво образование трябва да бъдат кандидатстващите ?

# 114
  • Sofia
За ЧК също има разпределения в Школо. За 36 учебни седмици аз ползвах такова за 32 часа, защото останалите 4 за БДП се водят от външен лектор.

# 115
  • софия
Здравейте,
Искам да попитам има ли колеги от София, на които са им възстановени сумите за ПКС тази година от януари до този момент?
Подадох документи март, след едно писмо от РУО от юли си подадох заявлението и през акаунта създаден от МОН и нищо!

# 116
Аз имам проблем с възстановяване на сумите за ПКС. Първо директорът ми каза, подготвяш всичко и на място в РУО, тъй като съм само аз от училище с ново ПКС. Занесох ги февруари. През май им пиша в РУО мейл да ме уведомят дали въобще възстановяват суми. Отговор: няма ваши документи тук, при все, че имам входящ номер. Звънят обаче на директора да подаде документите през тяхна си система. А през юли, вече бяхме ваканция, ме накараха да подам всичко отново сама. В момента съм статус: изчаква одобрение. Но...съм на мнение, че не знаят какво правят и само ни мотаят. Пари няма да възстановят. Аз обаче смятам да продължавам да ги тормозя от септември с писма, не ми е за парите, но е нагло от страна на РУО да подавам толкова пъти документи и най-вече да загубят цяла папка и диск с оправданието, че не съм подала нищо.

# 117
  • софия
Да, при мен статусът е същия, аз също писах по едно време на мейл без обратен отговор, заместник- директорът, който движи нещата юни ми каза, че документите са приети, но нещата били забавени " от по- високо ниво", просто исках да знам дали само за моето училище в София се отнася, благодаря Ви за отговора!

# 118
  • Добрич
БД не се включва към разпределението на ЧК. Прави се отделно разпределение.
Ние часовете по БДП ги включваме в плана за ЧК. Изкарали сме обучение по БДП и всеки класен си води часовете.

# 119
Здравейте,попаднах на обява помощник на учителя ,какво ще рече това и с какво образование трябва да бъдат кандидатстващите ?

Това не е педагогически специалист и не се изисква някакво определено образование.

Общи условия

Активация на акаунт