Професия учител - 12

• 53 305
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Да, план на класни, контролни, входно ниво и аз правя, но когато ми е готова програмата, защото иначе е само примерен.

# 91
  • Sofia
Ах, ветерани Revolving Hearts
Аз гледах Наредбата за оценяване (колежките с опит не са много в час), но ще си погледна и програмите, че тази година са ми 3 различни по езика.

# 92
  • Плевен
Отпуската, доколкото знам е в пълен размер. Няма сума за водене на дневник, ако сте класен ръководител, ще вземате пълната сума за това, за работа с деца със СОП също. Диференцирано няма да вземете тази година, освен ако не сте без прекъсване от друго училище. То се дава за изминалата учебна година. ДМС и ДТВ ще са пропорционални на заплатата.
Извинявам се, че не уточних - става въпрос за ДГ, учител по музика. Имам непрекъснат стаж, но като непедагогически персонал до момента. Другият ми въпрос е ако се открие в друго детско заведение място и допълня норматива си, когато ползвам болничен лист ( с малко дете съм ) и на двата работодателя ли трябва да го представям? Не съм наясно с тезо неща.

# 93
  • Майничка
Значи без диференциране тази година.
Два болнични листа, да.

# 94
  • Добрич
От няколко години няма задължителни разпределения( планове), но на на ни искат и шефът ги заверява. Мисля, че е по препоръка на РУО.
В учебните програми има посочени проценти на часовете за нови знания, контрол, упражнения, обобщения и пр. Нашият експерт държи това съотношение да спазено, при залагане на темите в учебната програма. В примерните разпределения на издателствата процентите невинаги отговарят, така, че даже да ги ползвам, винаги си ги коригирам, както ми харесва.
В Школо.бг има разнообразие от разпределения.  В сайтовете на издателствата също са достъпни.

# 95
Нашият експерт иска 11-12% от часовете да са за контролни, изпитвания, тестове. А всички примерни, които намерих бяха с по 7% и зор видях докато ги направя повече. Все пак нямам нито опит, нито достатъчно знания... Simple Smile Simple Smile А моят директор също ги заверява.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 16:29 от Анонимен

# 96
Нашият експерт иска 11-12% от часовете да са за контролни, изпитвания, тестове. А всички примерни, които намерих бяха с по 7% и зор видях докато ги направя повече. Все пак нямам нито опит, нито достатъчно знания... Simple Smile Simple Smile А моят директор също ги заверява.
Това по кой предмет е?

# 97
Момичета, във връзка с разпределенията моля, накоя от вас да ми съдейства  за такива по ФВС за 9 и 12 клас. Аз работя в училище, което ползва Админплюс и няма набор от разпределения. В Интернет не намирам за тези класове. Ще бъда благодарна, ако от Школо може някоя да свали разпределения и да ми ги изпрати.

# 98
  • Пловдив
Школо правят профилактика в момента. Ще има достъп утре заран, надявам се да не удължат нещо.

# 99
  • Добрич
Това са много оценки и все от писмено изпитване. А трябва да има и от проекти, от устно, от практическо изпитване, според предмета. Стават много оценки общо.
Ако е 72 часа годишно /2 часа седмично/, значи 7 оценки от писмено изпитване, като сложиш и другите, стават много.  В наредбата не се изисква толкова голям брой оценки.
А в учебната програма какъв процент е заложен?

# 100
  • Ямбол
Тези експерти защо ми се струва, че нямат право да искат такива безумия. Нищо, което не го пише в закона не могат да ми искат на мен. През изминалата година ме проверяваха няколко пъти. Иска ми контролни - казах нямам, дадох само вариантите, а оценките я пратих да си ги вземе от Школо. Айде да не се правят и те на много важни. Ама и вие много ги слушате.

# 101
Здравейте, колеги! Имам въпрос, на който се надявам някой от вас да знае отговора. Може ли директор да назначи външен човек на освободено от пенсионер място, при положение че в училището  има учител със съответната специалност, който  преподава друг предмет и има вероятност да остане без  достатъчно на брой часове  през тази учебна година?

# 102
  • Добрич
Здравейте, колеги! Имам въпрос, на който се надявам някой от вас да знае отговора. Може ли директор да назначи външен човек на освободено от пенсионер място, при положение че в училището  има учител със съответната специалност, който  преподава друг предмет и има вероятност да остане без  достатъчно на брой часове  през тази учебна година?

Ако питате дали законът го забранява, отговорът е "не", т е. директорът не нарушава някоя наредба.

# 103
  • Ямбол
В колективния трудов договор мисля, че имаше точка. Погледни там.

# 104
В колективния трудов договор мисля, че имаше точка. Погледни там.
[/quote ]Благодаря. Намерих съответната точка в КТД.

Общи условия

Активация на акаунт