Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Професия учител - 12

 • 15 042
 • 340
 •   2
Отговори
# 45
 • Мнения: 71
Просто не обръщайте внимание на клюки и се опитайте да стоите настрана. Фокусирайте се изцяло върху професията и няма да имате време (чисто физически) да ги отразявате. Ако се окажете класен ръководител-тогава съвсем няма да имате време и нерви за техните истории. Ще си позволя да цитирам един мой любим автор О.Уайлд-“Ако тези, които говорят лошо за мен знаят какво мисля аз за тях, щяха да говорят още по-лошо”. Успех на новото работно място. Hug

# 46
 • София
 • Мнения: 1 882
Да, ще бъда и класен ръководител. Благодаря Ви за мнението! 🍀

# 47
 • България
 • Мнения: 3 484
Записвам се в новата тема. Simple Smile
Кога се става старши учител- когато навършиш 10 г стаж, веднага от първи месец или трябва пълно 10 г и чак от 11 г първи месец? По новата наредба имам нужния брой кредити, сега карам и 3 пкс. Септември правя точно 10 г. и искам да подам заявление за старши учител.
Извинявам се, хич не съм запозната.... аз започнах септември 2012, значи септември 2022 ли трябва да подам това заявление и към кого? Също така какво друго е необходимо.

# 48
 • Мнения: 3
Здравейте. Може би този въпрос е дискутиран преди, но не можах да намеря. Може ли инженер-химик да преподава химия в гимназия с придобита учителска правоспособност? На дипломата за квалификация пише учител по...  специалността, която е завършил?

# 49
 • Мнения: 3 525
Квалификацията каква е учител по химия или учител към бакалавърска/ магистърска диплома и какво точно пише на дипломата за инжинер-химик, това явно има голямо значение, което разбрах по трудния начин...
За най-сигурно пишете на мейла на МОН, снимате си всички дипломи и ги прикачвате, питате каквото имате да питате и молите за входящ номер, който ви пращат. До месец ще получите изчерпателен отговор.

# 50
 • Мнения: 3
Много Ви благодаря. Дипломата ми е за преквалификация към диплома за магистър. На нея пише учител по... И е изписана специалността ми от магистърската степен, "Органичен синтез". Това означава ли, че мога да преподавам само органичен синтез? Много е глупаво така. Поне да не ги предлагат във Вузовете тези квалификации, ако после не можеш да преподаваш нищо на практика?

# 51
 • Мнения: 80
Относно темата за ваксините. От РЗИ ще започнат да ходят по училищата за да ни "информират" колко безопасни са ваксините и как сме застрашени, понеже работим с деца.
Ще бъдат доброволно задължителни според мен...

# 52
 • На изток от Рая
 • Мнения: 1 263
Много мило от страна на РЗИ, сякаш учителите не могат да се информират сами...
Всеки може да чете и да прецени сам дали иска, или не иска да се ваксинира, желаещите се ваксинираха вече.
Ваксинираха ли целия медицински персонал, та се насочиха към педагогическия?!
Аз НЕ желая на този етап ваксина, нека да ме задължат, но законно, ако могат!

# 53
 • Мнения: 721
Подозирам, че като дойде четвъртата вълна, вместо да затворят ДГ ще могат да работят само ваксинираните и ще се приемат деца на ваксинирани родители. А персонала, който не е ваксиниран ще го принудят да излезе в неплатен отпуск, макар че имаме още платен отпуск. Темата за задължителното ваксиниране ме интересува много силно, тъй като съм с две автоимунни заболявания и за мен е противопоказно, но ако ни принудят чрез неплатен отпуск, колко ще издържим?

# 54
 • Балчик
 • Мнения: 8 829
Стига сте слагали тигана, докато рибата е в морето. Без промяна на законите, никой не може да Ви задължи. Една заповед нищо не определя, тя е низшестояща. Те правителство не могат да направят, закони ще променят!
Още повече, че имате медицински противопоказания. На такива страхливи се и разчита, да Ви кажа, които от страх сами ще отидат, стига устно да им кажат, че е задължително. Мислете и четете повече, за да не сте манипулирана. Ако го искате е друг въпрос.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 14:33 от Джемма

# 55
 • Мнения: 80
Много мило от страна на РЗИ, сякаш учителите не могат да се информират сами...
Всеки може да чете и да прецени сам дали иска, или не иска да се ваксинира, желаещите се ваксинираха вече.
Ваксинираха ли целия медицински персонал, та се насочиха към педагогическия?!
Аз НЕ желая на този етап ваксина, нека да ме задължат, но законно, ако могат!
Абсолютно съм съгласна с вас. Казвам това, защото още юни месец ни изпратиха от училищното ръководство презентация от РЗИ относно ваксините и колко са полезни.
Но има и друго за което се чудя. Малко не им ли става странно, че дават 2 дни допълнителен отпуск за тези, които са си сложили ваксина!?  То ако е нещо хубаво няма да дават привилегии..

# 56
 • Майничка
 • Мнения: 10 110
Този отпуск не е по принцип, а се ползва непосредствено след ваксинацията, както отпускът при кръводаряване. Вероятно идеята е потенциалните симптоми на дискомфорт да се прекарат вкъщи, на спокойствие, а не на работното място.

# 57
 • Ямбол
 • Мнения: 27 486
Добра е тази идея. Аз след втората игла бях аут за 24 часа. Не можех да стана от леглото с температура и общ дискомфорт.
Обмислям трета към октомври, ноември. Тези дни ще ваксинираме и дъщеря ни, на 16 години е.

# 58
 • Мнения: 80
Да, наясно съм, че се дава непосредствено след ваксиниране, но защо март месец като се ваксинираха повечето колеги ги нямаше тия 2 дни отпуск?? Като видяха, че по-голямата част от учителите не желаят да са опитни мишки и се сетиха да предложат 2 дни отпуск??
Няма смисъл да дъвчим тая тема, защото се отклоняваме.

# 59
 • Мнения: 32
Като прочетох декларацията и се отказах да се ваксинирам. То си пише, че едва ли не си съгласен да се жертваш в името на науката - освобождаваш ги от отговорност, бодеш се доброволно...А бе, да!
Естествено, че ще се осъществи натиск над учителите и това ще е чрез заплахи от работодатели, от РУО, чрез обществото... А много хора се страхуват за работните си места и биха жертвали телата си, за насъщния.
Никой от властимащите обаче не се замисля, че ако всички учители, отказващи да са опитни зайчета, напуснат образователната система, то тя ще се срине тотално. И без това сега не могат да осигурят необходимите кадри.
Според мен, ако отговорим на заплахата със заплаха, ще им вържем ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт