Професия учител - 12

• 52 868
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • Ямбол
Вашият председател да започне да се опъва, вместо да подписва всичко, което му дадат.
Как да стане това, като назначиха жена му на работа като учителка!? Разбира се, че ще си кротува.
Свиквате синдикално събрание и сменяте председателя.

# 376
Здравейте! Има ли между нас председател на КНСБ в някое училище?
[/quoteАз съм председател, но в ДГ

# 377
  • Добрич
Здравейте,
лекторите имат ли право да ползват болнични?

Болничен се ползва при трудов договор.

# 378
  • София
Благодаря!

# 379
Здравейте,
Някой да има книга за учителя за Your Space за пети клас в pdf формат? Подготвям се за държавен изпит и задачата ми е разработка на 10 урока, затова ми е необходима.
Ако е удобно да ми я изпратите.

Благодаря!

# 380
  • Пловдив
Имам я на хартия - в пдф формат мисля, че качиха само за 11 и 12 клас

# 381
въпрос към учителите по математика и бел:
дали за балообразуването след седми клас ще имат значение оценките по математика и бел от 5 и 6 клас?
и също така има ли някакъв единен регистър за математическите състезания и олимпиади, от които могат да се разберат датите предварително? и изобщо какви състезания се провеждат?
благодаря предварително за отговорите!

# 382

и също така има ли някакъв единен регистър за математическите състезания и олимпиади, от които могат да се разберат датите предварително? и изобщо какви състезания се провеждат?
благодаря предварително за отговорите!
bubanka, ето календарня план на състезанията под егидата на МОН и СМБ - http://www.danybon.com/wp-content/uploads/2021/09/Kalendaren_plan-2021-2022.pdf. Има и още състезания - "Хитър Петър", което е съвсем скоро, Черноризец Храбър, Иван Салабашев, Софийски математически турнир, Коледно, Вликденско и т.н.
В училището на дъщеря ми учителите по математика изпращат всяка година файл с всички състезания, но тази година още не сме го получили.
Има един сайт http://klasirane.com/, в него има за почти всички състезания темите и решенията от предишни години.

# 383
  • Добрич
въпрос към учителите по математика и бел:
дали за балообразуването след седми клас ще имат значение оценките по математика и бел от 5 и 6 клас?
....
Балът за кандидатстване след 7. клас ( 500 т. максимум) се образува така:
До 400 т.  от НВО
 ( 2 по БЕЛ + 2 по Мат.  
или 3 по БЕЛ + Мат
или БЕЛ + 3 по Мат.)
До 100 т. от годишните оценки в 7.  клас по два балообразуващи предмета ( за различните уч-ща и паралелки  са различни). Оценка "6" е 50 т..

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 16:12 от Вела

# 384
Здравейте!
Знам, че за да получа диференцирано заплащане, трябва да имам отработени 124 дни ( без видовете отпуск), Наредба #4 от 01.01.2021г.
Аз имам отработени тези дни. Ориентирах се по фишовете от заплата. В момента от 31.08.21г съм в болнични и няма да се връщам скоро.
Въпроса ми е: Имат ли право да ми откажат това заплащане и на база какво,ако е така (напр. предишен закон, в болнични съм...)?

# 385
  • Пловдив
Нямат право. Дори и на напуснали и пенсионирани колеги се дава диференцирано ако имат отработените дни.

# 386
  • оттам, откъдето започва България
Smirk Диференцирано може да се полага по закон за напусналите, но не е задължително за някои директори. Simple Smile

# 387
Нямат право. Дори и на напуснали и пенсионирани колеги се дава диференцирано ако имат отработените дни.

Благодаря за бързия отговор!

# 388
  • София
Здравейте,
как се справяте с дисциплината в клас? Във вашите часове учениците говорят ли високо, стават ли от местата си да ходят по другите чинове, бият ли се?
Защото при мен е точно така и усещам, че нямам контрол над ситуацията, правя по хиляда забележки, дори и да викам, моят глас не се чува!
Друго да питам - как процедирате с деца, които не желаят да изпълняват възложените задачи по време на час?

# 389
Здравейте, в моите часове ( работя в гимназия ) винаги има дисциплина и тишина. Когато още в началото им покажете ясно да разберат, че не могат да правят каквото искат, всичко ще е наред в бъдеще. Относно ученици, които не желаят да работят в часовете-можете да ги изпитвате.

Общи условия

Активация на акаунт