Професия учител - 12

• 52 805
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Аз пък винаги съм се чудела как за 5 минути на интервюто преценяват какви качества имаш...Документите са ясни, или ги имаш, или не, но за качества и способности няма шанс според мен.
За протокола, когато кандидатствах, въпреки че не бях завършила, ме викнаха на интервюта на всички места, а на доста от тях ми предложиха и работа. Не знам законово как стоят нещата, но може би разчитат на това останалите кандидати да не си търсят правата.

# 526
Може да влезе и да прави каквото иска в компютъра, а не само в Тиймс- но е нужно въпросния ученик да има IP адреса на компютъра.

# 527
  • у дома
Учениците задължително ли трябва да получават стипендиите си по банкова сметка, когато учат онлайн?
Класна съм на 12-ти клас и вече щом имат 18 години навършени, ще им удържат месечна такса и такса на банкомата.
В училището на детето ми си ги дават на ръка,с не по банков път.

# 528
Здравейте, ако още учиш и започнеш работа 80% от 1260лв. ли имаш право ?

# 529
  • Някъде по Дунава
Здравейте, ако още учиш и започнеш работа 80% от 1260лв. ли имаш право ?
Да. Имай предвид и съответните удръжки.

# 530
  • София
Днес в случаен разговор научих нещо, което страшно ме разгневи. За съжаление, отново повдигам темата как шуробаджинащината вилнее по нашите земи. Разбрах, че моя състудентка е наета на работа в училище, в което лятото бях на интервю и в което ми беше казано как много им допадам (явно визуално ), добро впечатление им направи и допълнителната ми квалификация, която бях упоменала, и т.н, и т.н, но в крайна сметка нямат право да ме наемат, защото още не съм завършила, нямам и опит, но най-вече заради дипломата, знаете защо... Но, видите ли, след това назначават моята колега, чието положение е същото като моето- без диплома, без опит, но за сметка на това пък с връзки, познавала някоя от педагожките там и тя я извикала на интервю по спешност.
Тя не знае, че съм била там на интервю. Честно да си кажа, толкова се ядосах, че ми идва да предприема някакви мерки, ако имам право на такива. Тука, в случая важи ли правилото ,,първия печели'', когато кандидатите са на едно равнище как определят кого да назначат?

# 531
  • Добрич
Скрит текст:
Днес в случаен разговор научих нещо, което страшно ме разгневи. За съжаление, отново повдигам темата как шуробаджинащината вилнее по нашите земи. Разбрах, че моя състудентка е наета на работа в училище, в което лятото бях на интервю и в което ми беше казано как много им допадам (явно визуално ), добро впечатление им направи и допълнителната ми квалификация, която бях упоменала, и т.н, и т.н, но в крайна сметка нямат право да ме наемат, защото още не съм завършила, нямам и опит, но най-вече заради дипломата, знаете защо... Но, видите ли, след това назначават моята колега, чието положение е същото като моето- без диплома, без опит, но за сметка на това пък с връзки, познавала някоя от педагожките там и тя я извикала на интервю по спешност.
Тя не знае, че съм била там на интервю. Честно да си кажа, толкова се ядосах, че ми идва да предприема някакви мерки, ако имам право на такива.
Тука, в случая важи ли правилото ,,първия печели'', когато кандидатите са на едно равнище как определят кого да назначат?

Не важи. При равностойни кандидати директорът/комисията прави избор, който даже да оспориш,  няма как да се спечели.
Обикновено когато някъде не искат да назначат някого и бъдат принудени да го направят /знам за такива случаи/,  животът на въпросния човек се усложнява доста....  Следи се под лупа, винаги намират за какво да се хванат, какво не е направено както трябва и пр...   В края на годината се разделят (с изхабени нерви) и двете страни запазват негативни спомени от ситуацията.
Най-добре е човек да приеме, че това не е "неговото място"...

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 14:38 от Вела

# 532
Здравейте, колко е нето на 1260лв. ?

# 533
# 534
Здравейте!Преполагам тук ще намеря най-точен отговор от Вас.В болничен съм от 1 месец поради бременност Simple Smile и биж желала да Ви попитам полагат ли ми се тези бонуси/възнаграждения,които имаме в края на годината.Как е при Вашите работодатели?Благодаря предварително!

# 535
Здравейте!Преполагам тук ще намеря най-точен отговор от Вас.В болничен съм от 1 месец поради бременност Simple Smile и биж желала да Ви попитам полагат ли ми се тези бонуси/възнаграждения,които имаме в края на годината.Как е при Вашите работодатели?Благодаря предварително!
Това трябва да е разписано във вътрешните правила за заплатата. По принцип ви се полагат, но вероятно ще е пропорционално на отработеното време.

# 536
Здравейте! Използвам темата, за да се намеся. Какво ви е мнението за учителската професия в днешно време? Струват ли си всички усилия? Как ви се отразява тази професия вкъщи, имайки предвид, че всеки има деца и т.н. Ще се радвам, ако споделите. Учител съм за втора година и съм на път да се откажа. Откакто започнах тази работа нямам нито един почивен ден( без да преувеличавам). При вас така ли е ?

# 537
И при мен е така, но аз съм за първа година и се надявам следващата да не е толкова огромно натоварването

# 538
Здравейте! Използвам темата, за да се намеся. Какво ви е мнението за учителската професия в днешно време? Струват ли си всички усилия? Как ви се отразява тази професия вкъщи, имайки предвид, че всеки има деца и т.н. Ще се радвам, ако споделите. Учител съм за втора година и съм на път да се откажа. Откакто започнах тази работа нямам нито един почивен ден( без да преувеличавам). При вас така ли е ?
   Аз съм учител по български език и литература от много години и съм се зарекла това да ми е последната година в училище. Нямам почивни дни. Вечер хората гледат телевизия и отдъхват, аз пиша тестове, проверявам контролни, готвя уроци. Проверките са редовни и изненадващи. Вечер лягаш с мисълта дали ще стане хубав урок, или ще се изложиш.  Проекти, самостоятелни форми, деца със СОП, за които също трябва да приготвиш материали и да отделиш време в часа. В училище става все по- ужасно и напрегнато. Отивам със свито сърце на работа. Наистина нямам почивни дни, не мога да обърна внимание на детето си и да му помогна по предмета си. Работата не свършва. Искам такава работа, която да върша на работното място, а да не я нося вкъщи. Искам да работя 8-9 часа, а не от 8 до 23 часа.

# 539
Аз съм учител за трета година и е наистина натоварващо. Особено ако сте класен р-л, писането на документация е доста. Въпреки това, ако наистина обичаш това, което правиш работните дни минават по-леко ( преди да стана учител съм работила в болница и там натоварването изобщо не може да се сравни с учителската професия ). Не се отказвайте само защото е трудно, всяка една професия си има предимства и недостатъци. Heart

Общи условия

Активация на акаунт