Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 508
  • 796
  •   1
Отговори
# 765
Аз не харесвам бебешката мустела. Бебето ми получи алергия, както и много други познати бебета получиха. Другото което не ми харесва е, че са парфюмирани. Аз ползвам на А-дерма и съм много доволна. Не усещам миризма на парфюм или нещо от сорта! Препоръчвам с две ръце!
Скрит текст:
Момичета, взех бебешко гнездо, но не е със свалящ калъф и се чудя как да го изпера...или да не го пера, а да постилам пеленка или одеялце и така да слагам бебето? 😏 Някой има ли опит с гнезда?

И моето не е със свалящ се калъф.
Попитах момичето, което ги прави, каза да го пусна на 30 градуса.
Изпрано и изсъхнало е вече, нищо му няма.
С центрофуга ли?
И аз моето гнездо го прах, с центрофуга даже 800 оборота - не мръдна Simple Smile Аз взех от emag, някаква полска марка беше.

За козметиката, аз съм се насочила към Mustela (линимент, шампоан-пяна), HiPP (масажно олио) и Babylove (измивен гел), като гледам основно да е с максимално изчистен състав. Също измивното олио на Uriage ми звучи добре. Мисля да взема базовите неща, че да не прекалявам с мацотенето. За крем против подсичане се чудя още, както и за хидратиращия крем.

За против подсичане ти препоръчвам на Uriage bebe номер едно е! Вече казах че аз препоръчвам на а-дерма крем, а за хип без да се обиждаш мога да кажа, че според мен това е най-евтиното и зле направено олио. Все пака съм сигурна, че всяка майка иска най-доброто за бебето си! Късмет!

# 766
Изглежда хубав, но аз съм най-доволна от повивалниците които са като с кожа. Има ги, в стор бг, Малечко и повечето бебешки магазини. Това което харесвам в тях е, че те са много лесни за почистване. Когато дойде вкъщи директно го забърсваш и не му мислиш как да го переш. Много често се случва на повивалника да се случи нещо. А пиш, а дрис. Ако се испишка ще попие и директно в пералнията трябва да ходи. Ако се изака почва едно чистене, оправяне и чак тогава пране. Аз не бих го взела. Първо чи хареса, защото бебето няма да падне, после се замислих, та как ще сложиш едно 6 месечно бебе например което се върти  и може да падне заковано с лента. Много удобно изглежда, но иначе минусите му ми изглеждат доста повече. Все пак изборът е твой! Сигурна съм, че ще решиш най-правилно за бебчето си!

Благодаря за отговора и окуражителните думи Blush Разгледах и такива, но не им ли е студено и неприятно, особено на новородените, при допир с кожата? Четох, че дори пишкат при повиването повече от разликата в температурата Joy Още един въпрос - използвали ли сте протектор и/или еднократни подложки, поставени върху повивалникa? Удобни ли са от хигиенна гледна точка и спестяване на време по почистване или са по-скоро излишни?

# 767
Ох, направо не знам каква козметика да взема, честно  Simple Smile

Иначе подложка за навън (и за родилното, ако потрябва) не е ли по-практично да се вземе подобна за многократна употреба - и изглеждаг симпатично:

http://amigo.bg/bg-bg/product/2034474846464798649/

https://olele.bg/product/mnogofunktsionalna-podlozhka-za-povivane-30425/

# 768
  • София
Повивалникът ми е от тези като с мушама. ПВЦ мисля се води. Отгоре слагам пелена, за да е приятно на допир. Случвало се е да оака положението в момента, в който махнем памперса - много беше смешно. Но тива са си нормалните неща - в пералнята на 60 градуса най-дългата програма и няма и следа. Повивалника го пръскам с почистващо на Frosh, но за бебета и забърсвам с кухненска хартия или пелена. Никакъв друг повивалник не бих си причинила.

# 769
Изглежда хубав, но аз съм най-доволна от повивалниците които са като с кожа. Има ги, в стор бг, Малечко и повечето бебешки магазини. Това което харесвам в тях е, че те са много лесни за почистване. Когато дойде вкъщи директно го забърсваш и не му мислиш как да го переш. Много често се случва на повивалника да се случи нещо. А пиш, а дрис. Ако се испишка ще попие и директно в пералнията трябва да ходи. Ако се изака почва едно чистене, оправяне и чак тогава пране. Аз не бих го взела. Първо чи хареса, защото бебето няма да падне, после се замислих, та как ще сложиш едно 6 месечно бебе например което се върти  и може да падне заковано с лента. Много удобно изглежда, но иначе минусите му ми изглеждат доста повече. Все пак изборът е твой! Сигурна съм, че ще решиш най-правилно за бебчето си!

Благодаря за отговора и окуражителните думи Blush Разгледах и такива, но не им ли е студено и неприятно, особено на новородените, при допир с кожата? Четох, че дори пишкат при повиването повече от разликата в температурата Joy Още един въпрос - използвали ли сте протектор и/или еднократни подложки, поставени върху повивалникa? Удобни ли са от хигиенна гледна точка и спестяване на време по почистване или са по-скоро излишни?
Ами ако в стята не е студено не би трябвало да е студени и на повивалника. Аз го слагам с една много тънка пеленка ако преценя, че е студено. Когато беше съвсем малък беше началото на април и имаше адски студени дни го слагах на такава пеленка. Наака се един път и Печенката беше навита и в кофата. Следващата седеше в скрина и чакаше. Имам няколко и ги хвърлям ако се налага. Изхвърлила съм само една. Нааквал се е още два пъти, но единия път беше май и беше още малък, беше топло и само забърсах с мокра кърпичка и дизинфекцирах и вече беше като нов. Втория път беше август и пак го забърсах и всичко беше супер!

# 770
Ами на мен не ми е за парите, просто гледам, че съставът е масла, няма излишни химии.
За Мустела чета отрицателни отзиви, но рядко конкретни и ще пробвам, пък ако не му понесе, ще сменям. В крайна сметка искам да мина без или с минимално спорни съставки, ако не може, ще прибягваме и до тях.

Аз взех многократни подложки за повиване от Икеа, струват ми се удобни. Взех и еднократни, де. Като за начало да пробваме и да се ориентираме. То май за всичко си е проба-грешка, индивидуално при всеки.

# 771
Повивалникът ми е от тези като с мушама. ПВЦ мисля се води. Отгоре слагам пелена, за да е приятно на допир. Случвало се е да оака положението в момента, в който махнем памперса - много беше смешно. Но тива са си нормалните неща - в пералнята на 60 градуса най-дългата програма и няма и следа. Повивалника го пръскам с почистващо на Frosh, но за бебета и забърсвам с кухненска хартия или пелена. Никакъв друг повивалник не бих си причинила.

Ако правилно ви разбирам, при всяка смяна на памперс се използва по една пелена? Тогава каква е разликата дали повивалника е от ПВЦ или не?

Елмайра, еднократните подложки за навън ли са или за поставяне върху повивалника? Благодаря.

# 772

Ако правилно ви разбирам, при всяка смяна на памперс се използва по една пелена? Тогава каква е разликата дали повивалника е от ПВЦ или не?

Елмайра, еднократните подложки за навън ли са или за поставяне върху повивалника? Благодаря.

Аз разбрах, че сменя само и единствено ако бебето го изцапа и от време на време за чистота. За мен ПВЦ са най-добрите. Колкото и деца да има все бих ползвала такъв

# 773
По-скоро за навън си ги представям, но нямам опит все още Simple Smile

# 774
  • Beyond the stars
Еднократни навън, многократни вкъщи. Сменям като има авария или като реша просто Grinning

# 775
За мен най-удобно и практично при преобуване бяха еднократните подложки за повиване. И аз ползвах повивалник, който е с ПВЦ и отгоре постилах еднократна подложка - хем не му е студено и му е мекичко, хем лесно за поддръжка, сменям на 2-3 дни, а ако има авария по време на преобуване директно изхвърлям и слагам нова. Също за навън ги ползвах - сгъвам една и в чантата, не заема място, ако се изцапа я хвърлям.

# 776
Аз съм взела шампоан за коса и тяло, олио за тяло и мицеларна вода на Мустела и крем против подсичане Бепантен. Ще видим дали ще понесат на беба.
И аз съм взела еднократни подложки от Лидл и мисля да ги слагам върху ПВЦ повивалника.

# 777
Аз съм взела шампоан за коса и тяло, олио за тяло и мицеларна вода на Мустела и крем против подсичане Бепантен. Ще видим дали ще понесат на беба.
Бепантен ни го препоръчаха и го купих. Вчера го пробвахме по обясними причини! Препоръчвма

# 778
  • София
Еднократните подложки са екологична  катастрофа, особено ако се сменят на всяко преобуване. Случвало ми се е и три пъти да се напишка бебето. Ако няма авария една пелена може да се ползва спокойно цял ден, че и повече като порасне и спре преобуването на два часа. Те не се и изпускат толкова. Купих си уж за родилното еднократни - седят ми вкъщи и ми заемат място.

Иначе за навън имам ПВЦ-подложка от чантата на златния комплект на Мустела. Знам че и други козметични марки имат подобни подложки. Направила съм си един несесер с подложката, крем, малък пакет мокри кърпи, 2 памперса и си го нося постоянно. Чантата не я ползваме обичайно, но пък събира доста и слагаме неща на бебето, ако пътуваме.

Гледам да не ползвам твърде много еднократни неща. Достатъчно ми е, че не се спогодих с многократните памперси, а си бях купила няколко модела.

# 779
Благодаря на всички за отговорите. А има ли някакъв стандарт за произход/ материали на тези подложки? Има много информация в чужди източници за редица химикали (някои от тях до степен токсичност при продължителна употреба), които се използват масово в процеса на производството им и това ме притеснява. Дали сте запознати как бихме могли да проверим състава на подложките преди да поръчаме?

Общи условия

Активация на акаунт