Раничка на шийката на матката

• 10 936
  • 139
  •   1
Отговори
# 75
Момичета възможно ли е АГ докато прави колпоскопия без да,иска да нарани цервикалния канал и да направи раничка докато маже с луголов разтвор?

# 76
Да, знам, че първа и втора група са нормални, даже първа група рядко се среща - най-вече при девствени момичета. Аз съм втора група и ми изгориха раничката, всичко бе нормално. Затова се очудих на изказването, че било абсурдно да се гори във втора група. Не мисля, че е адекватно и бих подложила на съмнение всичко останало, което казва този доктор.

И на мен са ми горили преди 17 години при втора група. Да чукна на дърво от тогава не съм имала проблеми /аз и преди това нямах де/, не знам защо са решили да ми  я горят, тогава нямаше нет и се доверявахме на лекарите.

# 77
Здравейте!
Четох много по темата и исках да чуя и вашето мнение. На 22 години съм, откриха ми раничката преди близо две години - бях ПАП 2. След колоноскопия гинеколожката, която откри раничката каза, че няма данни за изменения, но все пак трябва да се изгори, за да не създава проблеми.

Потърсих и друго мнение - повторихме цитонамазката, пак същия резултат, втората лекарка каза, че вече не се горели, а се следели - защото горенето може да ,,замаскира’’ евентуални процеси.

Чудих се доста време, преди 4 месеца направих отново цитонамазка, резултатът беше същият. Много се притеснявам и реших, че е време все пак да я изгоря (при първата лекарка). След разговор с нея тя каза, че мога да отида директно без да правя изследвания отново, защото прави процедурата под наблюдение с колскоп, ако има притеснения - щяла да ми каже. Ползвала ток.

1) Удачна ли е процедурата с ток за нераждала жена?
2) Предвид, че правих последна цитонамазка преди пет месеца, трябва ли да я повторя преди обгарянето? Късно ли е вече да я изгоря?
3) Нужно ли е да правя други изследвания, защото първата гинеколожка ми каза, че пристъпва към биопсия само при резултат от група 2 нагоре? Тоест към момента на база последните резултати мога ли спокойно да действам?

Благодаря ви много предварително!

# 78
На дъщеря ми я гориха с ток, на 23, нераждала, 3а група. Вярва на лекаря си, довери му се и така... Преди месец беше, затова не мога да кажа  повече.

# 79
На мен моята гинеколожка каза, че преди да я гори, е нужно да пуска изследвания, пуска се микробиология, защото не трябва да имате никакви инфекции.

# 80
На мен моята гинеколожка каза, че преди да я гори, е нужно да пуска изследвания, пуска се микробиология, защото не трябва да имате никакви инфекции.

Така е, и при мен взеха, за да може ако има проблем да се излекува и да е чисто преди горенето.

# 81
След трето мнение и колпоскоп, лекарят каза, че раничката е доста голяма (при по-малка би оставил под наблюдение, но случаят не е такъв) и е по-добре да се изгори, за мое успокоение и премахване на редовното течение (не от възпаление, а именно заради раничката). Каза, че няма нужда от биопсия, защото колпоскопски е наред, та може директно да се премине към горене след цикъл. Исках да попитам - какви са минусите на обгарянето с ток (предполагам това е електрическата ,,маша’’, за която се говори?) Нужно ли е да търся лазер някъде другаде? А също за подложили те се с ток - много ли е болезнено? Доколкото разбрах никъде не слагат упойки, защото в бързо?

Благодаря ви Blush

# 82
След трето мнение и колпоскоп, лекарят каза, че раничката е доста голяма (при по-малка би оставил под наблюдение, но случаят не е такъв) и е по-добре да се изгори, за мое успокоение и премахване на редовното течение (не от възпаление, а именно заради раничката). Каза, че няма нужда от биопсия, защото колпоскопски е наред, та може директно да се премине към горене след цикъл. Исках да попитам - какви са минусите на обгарянето с ток (предполагам това е електрическата ,,маша’’, за която се говори?) Нужно ли е да търся лазер някъде другаде? А също за подложили те се с ток - много ли е болезнено? Доколкото разбрах никъде не слагат упойки, защото в бързо?

Благодаря ви Blush
За първи път чувам за „електрическа маша”!?!?! .Кой измисля подобни неща, направо съм изумена. Манипулацията се казва Електрокоагулация на маточна шийка. Под това име ще намерите доста информация за тази манипулация в интернет.

# 83

Благодаря ви Blush

Може също да се поинтересувате за криотерапията. На мен точно с тази терапия ми махаха раничка преди 2 години. Бързо и напълно безболезнено. След това се чувствам много по-добре защото го няма досадното течение. Криотерапията е много подходяща за нераждали жени и е по-препоръчителна от горенето. Ако искате мога да дам контакт на др в гр София.

# 84
Раничка имах и аз след раждането (секцио) бе премахната с лазер от доктор Илия Карагьозов. За мен най-добрия онкогинеколог, заедно с Божидар Славчев.
Доколкото съм запозната лазер може да се използва и при нераждали жени.

# 85
Раничка имах и аз след раждането (секцио) бе премахната с лазер от доктор Илия Карагьозов. За мен най-добрия онкогинеколог, заедно с Божидар Славчев.
Раничката се е получила в следствие от хормоналните промени по време на бременността ли при вас? Кое наложи нейното премахване?

# 86
Раничката се е получила в следствие от хормоналните промени по време на бременността ли при вас? Кое наложи нейното премахване?

Не, беше много голяма и отпреди бременността. Направих редица консултации преди и след раждането и се взе решение да бъде премахната с лазер.

# 87
Има значение и къде се намира, на дъщеря ми я гориха с ток, била е далеч от канала, не е раждала.

# 88
На мен нито ми казаха на какво разстояние е от канала, нито защо няма да я махаме а че ще я наблюдаваме. Въпреки, че имам болки и кървене при полов контакт. От друга страна АГ много в дълбочина на лигавицата взе МБ и цитонамазка, а не просто отгоре да обере. Раздвоена съм и незнам какво да си мисля.

# 89

Благодаря ви Blush

Може също да се поинтересувате за криотерапията. На мен точно с тази терапия ми махаха раничка преди 2 години. Бързо и напълно безболезнено. След това се чувствам много по-добре защото го няма досадното течение. Криотерапията е много подходяща за нераждали жени и е по-препоръчителна от горенето. Ако искате мога да дам контакт на др в гр София.

Здравейте, моля за контакт и повече информация. И аз се насочих към криотерапия, макар че навсякъде масово горят с ток.. самата процедура крие ли някакви рискове или е най-щадяща (особено за бъдещо раждане)? Благодаря предварително за информацията!

Общи условия

Активация на акаунт