Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 53 191
  • 799
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Нали за Ентеросан писахте, че се съхранява в хладилник? Не разбирам защо, при положение, че са таблетки. Отгоре на всичко прочетох да се започне 3 дни преди менструация - е, ако можех да знам кога ще ми е следващата. Blush
Аааа, да - прочетох, че се съхранява при температера 3-6 градуса. Може да си взема да пробвам как ще ми се отрази.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 06:38 от Тонка*

# 631
Тонка, и други пробиотици се съхраняват в хладилник, за да се поддържат живи лактобацилите. Сещам се и за вагиналните Лактажин.

# 632
  • София
Мари, аз се подведох от това, че са таблетки и по първосигнална логика реших, че няма смисъл, понеже не е течност. Blush
Не мога обаче да открия писаното по-назад в темата, а и в листовката не виждам в какво точно се изразява ефектът на добавката при менопаузата?

# 633
Нещо се спомена тук че намалява подуването на корема.
Аз съм го пила преди години, но не беше моят.

# 634
  • София
Хм, ще го имам наум, но няма да си го взема засега. Коремът ми е подут от храна все пак, не просто от въздуха. Ще го боря с традиционни методи. Sunglasses

# 635
Леми, не ти помогна или?

# 636
Не ми помогна, но пък в групата на Крон го пият за червата, така, че не пречи да пробвате.
Но като оставим подуването, и на мен не ми е ясно каква е връзката му с менопаузата.

# 637
От поредицата има и вагинални таблетки. Може да ги пробвам.

# 638
  • София
Те даже са си написали в листовката, че помага при менопауза, хаха. Само пробиотик не бях чула да се пие при проблеми с цикъл🤭

# 639
  • София
Аз имам подуване на корема от не знам кога си. Помага ми Лактакеър Дейли. Пие се три месеца по една таблетка.

# 640
  • Варна
Пробиотикът сам по себе едва ли ще направи нещо кой-знае какво,но е факт,че добрата работа на стомах и черва  влияе благотворно на целия организъм. От там се усвояват по-добре всички добавки и витамини и минерали от храната,а това никак не е маловажно. В общи линии с детокс и пробиотик започват всички хормонорегулиращи и не само програми.

# 641
Тази менопауза, хич не е шега работа.
Цяла година ми закъсняваше като го правеше много плавно. С 3,7,10 дни и накрая цял месец не ми дойде. Даже се бяха появили и тези горещи вълни за които  говорите.
От 2 месеца обаче обрат. Миналия месец ми дойде на 19 ден от  посл.менстр.,а този месец на 17 ден, като между тези дни реално къвенето не спря. Всеки ден изтичане на кръв по-малко.
Като започнах хвоща, стопира го  за 4 дни, но цикъла пък ми дойде и то  точно в средата на месеца.
Между другото вълните изчезнаха напълно. Чудя се  и при други имало ли е  подобно развитие на предменопауза.
И друго   което  бях направила е 5,6 месеца пих отвара от стар лук.
И на други съм чела, че цикъла се е възстановил от лука, но пък един лук да ми докарва цикъл по 2 пъти месечно, нещо никак не ми се връзва.
Едвам чакам да приключи вече това кървене и да отида при нормален лекар, който да види какво става.
Вчера се видях с една моя бивша учителка и тя възрастна жена и от дума на дума, заговорихме се за менопауза.
И тя ми разказа, как тя е преминала навремето. Каза, че през живота си с цикъла  никога не  еимала проблем , през живота си болка не знае какво е било, а в менопауза страшни болки, отделяли се буквално цели парчета месо в продължение на година, всичко било съчетано с много силни болки, с обилно кървене и  не  и идвало с месеци  и като и дойде едвам и спирало, много обилно.  Вълните отделно, мислела си  това е края, ще се мре май, но казва в един момент всичко приключи. Просто спря, цикъла изчезна
И жената така ми каза една поговорка-Да знаеш, много лесно се става мома, но много трудно баба

# 642
  • Наоколо
Здравей, Роси! И при мен е нещо подобно. Миналата година цикъла къде го имаше, къде не. През месец, през два, за по ден - два. После имах период от декември миналата година до април тази година съвсем начисто. И сега пак започна, с кървене между менструациите дори. Уж всичко е наред. Моята лекарка ми изписа дуфастон. И аз имам горещи вълни. Отделно, че си мисля дали не ми е още рано... Но Божа работа.

# 643
  • Бургас
От информацията, до която съм се добрала последните 3години по темата за менопаузата, не намирам за логична подобна констатация. Интересно ми е как точно тълкуваш това?
[/quote]
ами ето например тук за рисков фактор е посочена късна менопауза, и на други места съм чела, че колкото повече брой цикли има жената - повече хормони се отделят и се увеличава  рискът от рак на женската полова система, затова протективни фактори са бременност и кърмене - периоди, в които жената няма цикъл
https://www.rochemd.bg/%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%B … %D1%80%D0%B8.html

# 644
И аз откакто пия добавки, да чукна на дърво, се чувствам много добре и имам прилив на енергия. Преди това си мислех, че ми е кофти заради теглото, но не съм чак свръхтежка. Пия магнезий, омега 3-6-9, витамин В12 и Д.
Тонка, правила ли си изследвания на В12 и Д или сама реши да пиеш? Искам и аз да започна. В момента пия вечерна иглика, но тя съдържа много омега 6, та отделно омега 6 ще дойде в повече.
 Като я изпия мисля да си купя, но се чудя дали така без изслвдвания може. Би ли споделила какви точно омега пиеш,на коя марка, щом си доволна? Също ако може и за магнезия и витамините да споделиш какви пиеш, нещо комбинирано или... Това че имаш енергия ме обнадеждава. Аз съм все изморена.

Общи условия

Активация на акаунт