Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 52 564
  • 799
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Много подобрение, махнах бетаблокера от 5 месеца не съм го приемала, а бях от 3 години на бетаблокер.
Ликьориш ми помага много за ниския кортизол сутрин и следобяд, както и за червата.
Брей, това си е сериозно подобрение.
При мен нямаше такъв ефект.
А какво е Ликьориш?
И аз мисля за още 3 месеца да повторя моят режим, налага ми се.

Предполагам това
https://bilki.bg/encyclopedia-bilki/sladnik-sladak-koren.html

# 92
  • София
За мен не от месото, а от въглехидратите и небалансираното меню се качват килограмите.
Абсолютно... и както споменаха, количеството на храната. Но аз вече си мисля, че няма да минем без качени килца, важното е да задържим положението.

# 93
Да, вече и аз се надявам поне да не качвам още.

# 94
  • София
Тези от вас, които са слаби и имат мегдан за качване са добре. Но тези като мен, които имат доста за сваляне, но въпреки това продължават да качват, при все малките порции... Много е разочароващо и спихващо настроението.

# 95
Пропуснах да ви благодаря за линковете. 👍

# 96
  • София
Тонка, аз бях слаба преди 12 г... Сега искам да сваля десетина кила и не мога 🥺

# 97
Аз не съм имала никога проблеми с килограмите, докато не закъсах с щитовидната. Тогава от лекарствата качих осем кила, които свалих с нисковъглехидратен режим, и поддържах 8 години. Сега обаче няма мърдане надолу.

# 98
  • тук и там
Аз пък като спрях цигарите напълнях. За една година тогава качих 10 кг и нямат сваляне!(за справка -преди 8 -9 години съм ги оставила). Каквото и да съм правила -за тези 9 години ,не можах да си стигна килограмите от преди това. И то не става въпрос-да съм била слаба преди да ги спра, а по-скоро нормална към леко закръглена.Последните години трупнах още 5 покрай мено, ковид  и застоял начин на живот. ..и няма сваляне !
Аз още преди предменото не успях да сваля, та сега ли..

# 99
  • Пловдив
Аз последната година качих 6кг и то заради проблеми със щитовидната. Ограничила съм храненето, доста неща съм изключила,  имам голяма двигателна активност и физическо натоварване, особено уикендите, и пак кг си стоят почти без промяна. Ама и аз упорито не пия хормон за щитовидната все още..

# 100
https://bg.orthopaedie-innsbruck.at/licorice-1913
Тука машко повече за противопоказанията за женското биле

# 101
  • София
Днес усетих ясно топла вълна. Нали юли беше жега, викам си - от жегата е. Обаче днес сутринта, 25 градуса, изведнъж все едно някой ме поля с топла вода. Уф, гадост!

# 102
  • София
Аз нямам проблеми с щитовидната, поне на изследвания нямам. На ехото се виждат разни неща, но лекарката ги следи. Имам, обаче проблем с ИР. А никога не съм била с наднормено тегло. Първото дете го родих на 30 г. И бях 60 кг като забременях. Висока съм 173 см. Върнах си килограмите. Забременях с второто на 38 г. и после край... Няма сваляне. Инсулина висок, хапчета и т.н. сега съм ги докарала на 78-79 кг., но трудно задържам.... И пременото като се добави... Край 🙄

# 103
  • София
Днес усетих ясно топла вълна. Нали юли беше жега, викам си - от жегата е. Обаче днес сутринта, 25 градуса, изведнъж все едно някой ме поля с топла вода. Уф, гадост!
Интересното е, че имах топли вълни преди повече от година и от тогава - нищо. Най-често вечер ме спохождаха, но рядко. Не искам и да си помисля какво е например гореща вълна при 40 градусови температури.
Аз вече съм тотално в шах. Нали пия дуфастон по схема, но ми дойде 12 дни по-рано, точно в деня, когато трябваше да почна дуфастона. Лекарката каза, че това не е цикъл и да си пия хаповете. Е, хубаво- пих ги и в крайна сметка изминаха 7 дни откакто ги изпих и цикъл няма. Ще се побъркам вече. Мисля да си запиша час някъде в началото на септември и все се надявам и аз не знам на какво. Искам или да ми се регулира по някакъв начин цикълът или окончателно да ми се разкара от живота. Grin

# 104
  • София
В Гърция ме удари. Беше жега, ама го гледам мъжа ми - седи си на верандата, а аз направо се задуших! Влязох вътре и си пуснах климатика!
И аз трябва да мина през АГ, да си поговорим какво става...

Общи условия

Активация на акаунт