Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 52 564
  • 799
  •   1
Отговори
# 105
Аз покрай щитовидната преди 2 години много отслабнах. На човек не приличах. Повече от 10 кг бях свалила. После от тиреостатиците ли си върнах килата че и отгоре. Но въпреки това все още държа фронта. Само корема ме предаде. Слаба съм, а с корем. Грозна картинка. Тук вече се намеси пременото. Не ми се мисли менопаузата какво ще ми докара. Сутрин като стана изглеждам добре. Малко като хапна и ставам като бременна. Ама сигурно не би ми пукало ако се чувствах добре. А то все нерви, неразположения, световъртежи, депресии. Както казва the_demon половината от месеца ако съм в ред, другата не съм.

# 106
  • София
И мен това ме ядосва - че някои дни съм направо неработоспособна.

# 107
  • София
Женско биле, сладък корен, точно това е ликьорис/ш, и аз четох тея противопоказания. В месеца, когато най-активно и по много го пих имах супер либидо и ми дойде навреме. Пък предният месец ми свърши шишенцето хапчета и не бях поръчала и ей сега никакъв цикъл не иде:)) не е от това вероятно, да не е панацея, нооо за кортизола понеже го пия и имам два спада в деня и си ги усещах много яко и се наливах с кафе…точно за тея моменти много ми помогна билката да съм енергична. Само че днес я пих късно и сега не мога да заспя:))) бях предупредена, че ако пия след 16 може да стане така😜

# 108
Тъкмо ще потренираш либидото.....докато ти дойде дрямката. Simple Smile

# 109
Ама и аз упорито не пия хормон за щитовидната все още..
Може би е време да го почнеш.
Сали, и аз от тиреостатика качих, но не бях отслабвала преди това, та стана една...

# 110
  • Пловдив
Защо?

Пробвам с разни алтернативи... Ако няма ефект, може да стигна дотам, но засега не виждам причина /нямам симптоми и някви притеснения/ да го почвам.

# 111
Аз последната година качих 6кг и то заради проблеми със щитовидната. Ограничила съм храненето, доста неща съм изключила,  имам голяма двигателна активност и физическо натоварване, особено уикендите, и пак кг си стоят почти без промяна. Ама и аз упорито не пия хормон за щитовидната все още..
Че то това не е малък симптом.
Пробвай, но хипото си работи през това време, и уврежда организма. Много влияе и на цикъла и половата система, на инсулина и тн.
Аз ако не бях с предистория на хиперфункция, и сама бих го почнала.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 16:50 от Lemy

# 112
  • София
Леми, аз много искам да намеря ендокринолог дето да изкоментираме тея ниски фт3 и фт4 и да пия малко хормон, ноо те са категорични, че това е абсурд след като преди две години съм била с Базед…много тъпо!? Усещам, че има нещо сбъркано в теорията им, но не се осмелявам сама като РейПитките да си започна:)

# 113
Аурора, последното ендо при тсх 2 ааха се замисли, викам си - ще ми изпише, обаче вика да изчакаме да видим какво ще стане по нататък, то пък сега след ваксинацията падна на 0.9, та не стана работата.
Те много от Хашимотките също сами си почват, а пък Рей Питките съвсем ги бият в класацията по смелост(чак граничеща с неразумност) със всичките му там прогестерони и останалите неща. Обаче и аз не смея, ето виждаш при мен какво става с тсх, а т3 и 4 са ми на долната граница.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 16:44 от Lemy

# 114
  • София
Женско биле, сладък корен, точно това е ликьорис/ш, и аз четох тея противопоказания. В месеца, когато най-активно и по много го пих имах супер либидо и ми дойде навреме. Пък предният месец ми свърши шишенцето хапчета и не бях поръчала и ей сега никакъв цикъл не иде:)) не е от това вероятно, да не е панацея, нооо за кортизола понеже го пия и имам два спада в деня и си ги усещах много яко и се наливах с кафе…точно за тея моменти много ми помогна билката да съм енергична. Само че днес я пих късно и сега не мога да заспя:))) бях предупредена, че ако пия след 16 може да стане така😜

Наскоро четох, че овулацията и цикълът, зависят от нещата, които се случват преди 100 дни, тоест 3 м.
За това е добре и билки/добавки да се пият поне 3 месеца, за да се проследи ефекта им.

Добре е да проследиш 3 месеца след като си пила усилено добавката, как се чувстваш.

# 115
Аз се притеснявам от изписването на хормон. Знам, че има период на напасване на дозата, но много често чета, че дори след дълги периоди се оказва, че дозата не е ок. Т.е. до преди месец може и да е била, но вече не е и пак се почва налучkване на нова доза.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 13:59 от mariat

# 116
  • София
Да ви се похваля, че ми излезе хистологията от АГ-то. Наред е всичко, само хроничен цервицит. Та засега се отлагат мисли за радикални действия. Тази година ще имам абитуриентка и хич не ми се искаше към май месец да съм зла, червена и потна Simple Smile)))))))))

# 117
Ваче, много се радвам.Разсмя ме…И мен ме чака абитуриент и си се представих като парен локомотив.
А я да ви питам как сте с либидото и нервите, паметта?

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 21:29 от ДХ3

# 118
С паметта съм най- зле.

# 119
Ваче, много се радвам!

Общи условия

Активация на акаунт