Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 53 259
  • 799
  •   1
Отговори
# 375
140/90 не го усещам по принцип. И по-високо съм вдигала, не съм имала замайване.
Ох, много гадна работа е това цикъла и хормоните.
Сякаш ми мина замайването.

# 376
Мен също много ме втриса преди да ми дойде, общо взето по това си познавам че е близо. Втрисане вечер и потене през нощта. Втриса ме и по време на М, в момента съм вече след и пак ме втриса. А замайването може и да е от кръвното. Моето също около цикъл е 140/90 и също съм на хапчета. Вчера ми беше последен ден и пак ми беше 140/90. Това си е малко височко кръвно.
Това с кръвното се получава обикновено от задържането на вода около и в цикъл.
А малко след цикъл, ден-два, дали и за тогава се отнася? Малко ме притесни снощи това кръвно.

# 377
  • Пловдив
Момичета, благодаря ви за споделените неща,но аз имам закъснение вече 10 дена. Искам да пия нещо на билкова основа за да ми дойде. С бял равнец ще стане ли?

# 378
  • София
А малко след цикъл, ден-два, дали и за тогава се отнася? Малко ме притесни снощи това кръвно.
Ами нямам идея. Аз по едно време правех хипертонична криза на 3-4 ден от цикъла. Беше ми много чудно как е възможно, точно когато кървиш и да вдигаш кръвното. Тогава моята кардиоложка ми каза, че е заради задържането на вода около цикъла. Може би в премеопауза нещата вече са много относителни, защото хормоните се разбъркват яко.

# 379
Моето кръвно по принцип е 110/70, 115/75..Обаче в края на цикъла и малко след него става 130/85. Така че, да, от хормоните е, ама какво и защо....
Много полезно видео
https://youtu.be/a7kgGtWS_gI

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 22:50 от the_demon

# 380
Ако на някой му е интересно как се възстанових в блога съм написала статия.
Много се радвам че си попаднала точно на техните продукти, единствените които лекуват. Аз съм техен верен почитател. Обожавам ги. Швейцарско качество.

# 381
  • Варна
Ами следя тая тема откакто ми дойде на главата проблема и категорично не бях навита да си примиря със ситуацията. Намерих си моето решение поне за сега.

# 382
Аз не разбрах за какви продукти и за какъв проблем си говорите.

# 383
За да не прави реклама по форумите тя го е обяснила подробно в своя блог. Когато отидеш на профила й където можеш да разцъкаш всички нейни публикации има упътване как да намериш блога й. Там има статия как се справя с менопаузата.😉

# 384
здравейте момичета,
има ли и при вас следното
пукане (не скърцане) на всички стави, не е болезнено. просто си пукат при обикновени ежедневни движения
например китка, ключица, лакът, колена, глезени, тазобедрена и т.н..
преди няколко години ходих при ортопед и според него ставите ми са си просто халтави. препоръча стягане на мускулите, за да помогне това на ставите
напоследък пак се замислих над това пукане, защото ми се появиха други проблеми Sad
Има при мен, точно същото. И същото ми казват лекарите - халтави стави. Обаче тези неща ми се появиха то
но по времето, когато почнаха нарушенията в цикъла - преди ок.4 години. Бях попитала, защо ако са хартави ставите ми, не са били такива преди. Не получих отговор.

# 385
Остаряваме и мускулатурата отслабва, замества се с мазнини.Няма нищо чудно.Стави и кости се
променят.

# 386
За да не прави реклама по форумите тя го е обяснила подробно в своя блог.
Много съм зле. Благодаря ти.

# 387
Остаряваме и мускулатурата отслабва, замества се с мазнини.Няма нищо чудно.Стави и кости се
променят.

Мускулатурата не се замества с мазнини, няма как - това са различни типове клетки и процесите на загуба на мускулна маса и на натрупване на мазнини са независими един от друг. Съвсем спокойно можем да трупаме и двете и да губим и двете.
Вярно е, че сме по-склонни да губим мускули, синтезът на протеини и на колаген в частност се забавя ( като много други процеси). И да, заради хормоналните колебания апетитът понякога е голям и оттам сме по-склонни да ядем повече и да трупаме повече мазнини. Все пак (почти) всичко е в нашите ръце, момичета Blush
Лично аз за себе си съм избрала да съм активна и да внимавам с храната, без крайни лишения.
В момента взимам Femarelle (преди това две-три години редовно пиех Femovita), обмислям да прибавя и вечерна иглика (никога не съм пила). Цикълът ми се колебае като периодика, този път например ми дойде 4 дни по-рано, а през лятото един път забрави да се появи. Нормално...
Днес е неделя, имам време, затова отделих 1.5 часа за силова тренировка и 30 минути за йога. Спортът, черният шоколад и доброто вино (Joy) ми помагат срещу разните неразположения. Спокойно гледам напред. През декември ставам на 49. Хубава неделя, момичета Kissing Heart

# 388
Ох, нямах предвид, че на мястото на мускулите идват мазнини, а че мускулната маса намалява, трупаме
повече
мастни клетки от обема на теглото.Мерим се едни и същи кг. уж, ама повече
мазнини се окава теглото.Та се налага по-малко мускулатура да носи повече тегло.
Иначе да, не бива да се оставяме на течението и да се примиряваме с това, че остаряваме Simple Smile

# 389
  • Бургас
здравейте момичета,
има ли и при вас следното
пукане (не скърцане) на всички стави, не е болезнено. просто си пукат при обикновени ежедневни движения
например китка, ключица, лакът, колена, глезени, тазобедрена и т.н..
преди няколко години ходих при ортопед и според него ставите ми са си просто халтави. препоръча стягане на мускулите, за да помогне това на ставите
напоследък пак се замислих над това пукане, защото ми се появиха други проблеми Sad
Има при мен, точно същото. И същото ми казват лекарите - халтави стави. Обаче тези неща ми се появиха то
но по времето, когато почнаха нарушенията в цикъла - преди ок.4 години. Бях попитала, защо ако са хартави ставите ми, не са били такива преди. Не получих отговор.

На мен също ми се появи това хрущене преди години, и на мен никой нищо досега съществено като причина не ми е казал.Мисля, че при мен се появи след едни "макажи", но от тези с наместването.Аз дълги години си ходех на йога и спорт.Моето тяло е със стегната мускулатура.Също така и с промени в МЦ съвпада, с алергичен ринит. Зимата хрущя повече.

Общи условия

Активация на акаунт