Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

  • 8 633
  • 213
  •   2
Отговори
# 165
  • Мнения: 765
Вигантол се приема при дефицит на вит.Д и в зависимост от това колко е голям дефицита.
Никой не пие Вигантол, просто защото има Хашимото.

Дъщеря ми има дефицит на витамин Д, вследстие на Хашимото, но докторката е изписала някакъв много скъп витамин Д и се чудех не можем ли да го заменим с Вигантол

# 166
  • Мнения: 9 458
Може да, всякакъв друг вит.Д може. Просто вижте каква е дозата, която е изписана и приравнете към Вигантол. При Вигантола 1 капка е 500 единици

# 167
  • Мнения: 765
Може да, всякакъв друг вит.Д може. Просто вижте каква е дозата, която е изписана и приравнете към Вигантол. При Вигантола 1 капка е 500 единици
Много благодаря!!!

# 168
  • Мнения: 29
Здравейте, не мога да си обясня защо когато TSH ми пада пада и FT4?
Скрит текст:
От днес:
TSH   1.80  mkIU/ml 0.27 - 4.20
FT4 13.08 pmol/L 12.00 - 22.00
Предни месеци TSH ми беше  около 2.50 и FT4 беше маааалко по-високо 16.

Навсякъде където чета пише, че ако "...Ако TSH е по-високо от нормалните стойности, вероятно FT4 ще бъде в долната граница на нормата или по-ниско от нормалните стойности. Тогава вие имате хипофункция на щитовидната жлеза..."

"...Ако обратно – TSH е по-ниско от нормалните стойности, а FT4 е в горна граница на нормата или над нея – то това е характерно за хиперфункция на жлезата..."

Аз към кои спадам? ТАТ и МАТ са повишени
A ­ TPO 160.00 U/ml 0.00 ­ 34.05


При мен винаги FT4 е в долна граница, но забелязвам, че когато TSH пада , пада и FT4.
Редувам 12.5 еутурокс с 25.
Пробвах два дни 25 и един 12.5 еутирокс, но тогава TSH спадна до 0.15 mcIU/ml 0.27 - 4.20 и МЦ ми прескочи.

Сега се чувствам добре, но ме притеснява FT4, как да го вдигна?
Близките месеци живот и здраве ми предстои  инвитро с донорска яйцеклетка и ме притесняват тези показатели.
( ендокринологът ми гледа само ТСХ ...)
това може да говори за наличието на проблем извън щитовидната жлеза. (може би в хипофизата)
потърсете друг ендокринолог.
успех!)

# 169
  • Мнения: 1 243
Здравейте, не мога да си обясня защо когато TSH ми пада пада и FT4?
Скрит текст:
От днес:
TSH   1.80  mkIU/ml 0.27 - 4.20
FT4 13.08 pmol/L 12.00 - 22.00
Предни месеци TSH ми беше  около 2.50 и FT4 беше маааалко по-високо 16.

Навсякъде където чета пише, че ако "...Ако TSH е по-високо от нормалните стойности, вероятно FT4 ще бъде в долната граница на нормата или по-ниско от нормалните стойности. Тогава вие имате хипофункция на щитовидната жлеза..."

"...Ако обратно – TSH е по-ниско от нормалните стойности, а FT4 е в горна граница на нормата или над нея – то това е характерно за хиперфункция на жлезата..."

Аз към кои спадам? ТАТ и МАТ са повишени
A ­ TPO 160.00 U/ml 0.00 ­ 34.05


При мен винаги FT4 е в долна граница, но забелязвам, че когато TSH пада , пада и FT4.
Редувам 12.5 еутурокс с 25.
Пробвах два дни 25 и един 12.5 еутирокс, но тогава TSH спадна до 0.15 mcIU/ml 0.27 - 4.20 и МЦ ми прескочи.

Сега се чувствам добре, но ме притеснява FT4, как да го вдигна?
Близките месеци живот и здраве ми предстои  инвитро с донорска яйцеклетка и ме притесняват тези показатели.
( ендокринологът ми гледа само ТСХ ...)
това може да говори за наличието на проблем извън щитовидната жлеза. (може би в хипофизата)
потърсете друг ендокринолог.
успех!)

За тумор ли имате в предвид...?
Във Варна за съжаление няма добри ендокринолози Sad

# 170
  • Мнения: 29
Здравейте, не мога да си обясня защо когато TSH ми пада пада и FT4?
Скрит текст:
От днес:
TSH   1.80  mkIU/ml 0.27 - 4.20
FT4 13.08 pmol/L 12.00 - 22.00
Предни месеци TSH ми беше  около 2.50 и FT4 беше маааалко по-високо 16.

Навсякъде където чета пише, че ако "...Ако TSH е по-високо от нормалните стойности, вероятно FT4 ще бъде в долната граница на нормата или по-ниско от нормалните стойности. Тогава вие имате хипофункция на щитовидната жлеза..."

"...Ако обратно – TSH е по-ниско от нормалните стойности, а FT4 е в горна граница на нормата или над нея – то това е характерно за хиперфункция на жлезата..."

Аз към кои спадам? ТАТ и МАТ са повишени
A ­ TPO 160.00 U/ml 0.00 ­ 34.05


При мен винаги FT4 е в долна граница, но забелязвам, че когато TSH пада , пада и FT4.
Редувам 12.5 еутурокс с 25.
Пробвах два дни 25 и един 12.5 еутирокс, но тогава TSH спадна до 0.15 mcIU/ml 0.27 - 4.20 и МЦ ми прескочи.

Сега се чувствам добре, но ме притеснява FT4, как да го вдигна?
Близките месеци живот и здраве ми предстои  инвитро с донорска яйцеклетка и ме притесняват тези показатели.
( ендокринологът ми гледа само ТСХ ...)
това може да говори за наличието на проблем извън щитовидната жлеза. (може би в хипофизата)
потърсете друг ендокринолог.
успех!)

За тумор ли имате в предвид...?
Във Варна за съжаление няма добри ендокринолози Sad
не и истината е, че не знам.
но от това, което съм прочела, аз бих проверила за проблеми другаде.
защо не обмислите хоспитализация в София, 3-дневна пътека? нищо не е, преживява се;

# 171
  • Мнения: 1 243
Скрит текст:
Здравейте, не мога да си обясня защо когато TSH ми пада пада и FT4?
Скрит текст:
От днес:
TSH   1.80  mkIU/ml 0.27 - 4.20
FT4 13.08 pmol/L 12.00 - 22.00
Предни месеци TSH ми беше  около 2.50 и FT4 беше маааалко по-високо 16.

Навсякъде където чета пише, че ако "...Ако TSH е по-високо от нормалните стойности, вероятно FT4 ще бъде в долната граница на нормата или по-ниско от нормалните стойности. Тогава вие имате хипофункция на щитовидната жлеза..."

"...Ако обратно – TSH е по-ниско от нормалните стойности, а FT4 е в горна граница на нормата или над нея – то това е характерно за хиперфункция на жлезата..."

Аз към кои спадам? ТАТ и МАТ са повишени
A ­ TPO 160.00 U/ml 0.00 ­ 34.05


При мен винаги FT4 е в долна граница, но забелязвам, че когато TSH пада , пада и FT4.
Редувам 12.5 еутурокс с 25.
Пробвах два дни 25 и един 12.5 еутирокс, но тогава TSH спадна до 0.15 mcIU/ml 0.27 - 4.20 и МЦ ми прескочи.

Сега се чувствам добре, но ме притеснява FT4, как да го вдигна?
Близките месеци живот и здраве ми предстои  инвитро с донорска яйцеклетка и ме притесняват тези показатели.
( ендокринологът ми гледа само ТСХ ...)
това може да говори за наличието на проблем извън щитовидната жлеза. (може би в хипофизата)
потърсете друг ендокринолог.
успех!)

За тумор ли имате в предвид...?
Във Варна за съжаление няма добри ендокринолози Sad
не и истината е, че не знам.
но от това, което съм прочела, аз бих проверила за проблеми другаде.
защо не обмислите хоспитализация в София, 3-дневна пътека? нищо не е, преживява се;

guantanamera, вие ме втрещихте ... от доста време се опитвам да следя темата и не съм чела някой да влиза в болница  при  ТСХ в норма и ниско ФТ4 и бих казала леко завишени анти тела...

# 172
  • Мнения: 29
Просто ме четете грешно. (ретро Меркурий Smile)
Практика е (няма да й давам оценка) лекарите да насочват пациенти към кратка хоспитализация с цел по-задълбочени изследвания и точна диагностика.

В случая Вие казвате, че нямате добри ендокринолози в града. Моето предложение е едно възможно решение на Вашия проблем. Иначе, ок, записвам си повече да не се включвам с отговори към Вас.

В първия си пост ми прозвучахте угрижена, но сега виждам, че всъщност не се притеснявате. Явно и аз грешно съм Ви прочела. Случва се.


Edit към mod: след като Крис прочете, моля, изтрийте тази обяснителна бележка;)

# 173
  • Мнения: 998
Мили хора, някога писах тук и знам, че много сте знаещи. Ехографът на щитовидната ми жлеза показа 2 лимфни възли 10мм/6мм и 11 мм/0,7 мм. Възлите по размера са на горната граница и малко повече. Какво означава това? Лекарката нищо не каза...мълчи. Благодаря ви предварително за отговора. Желая ви лека и споделена вечер!

# 174
  • Мнения: 295
Аз да попитам, удачно ли е при вирусно заболяване или Ковид да се взима Кверцитин? Някой пил ли е за нещо, предвид, че се води натурален имуностимулант?
Бях в контакт с приятели, които се оказаха с Ковид и сега ме затресе шубето и се чудя какво да пия. С 1 доза ваксина съм, поставена преди повече от месец.Sad
https://remedium.bg/kvertsetin-imun-saport-kaps-500mg-60br-nf-058140/p
Имуностимулантите изобщо не са препоръчителни за хора с автоимунни заболявания (а също и за ваксинирани, поради опасност от прекалено бурна реакция на организма), по принцип кверцетина се приема в схема със споменатото от ива лекарство (по информация отпреди няколко месеца от познати неваксинирани лекари), помогни си с консумация на лук (суров), в който има добри количества естествен кверцетин (както и боровинки и чери домати), също и чесън (в който сярните съединия вирусите грам не ги обичат и сегашния не прави изключение) щом толкова те е шубе ако искаш си вземи за пиене това https://apteka.framar.bg/30038543/%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5 … 0-%D0%BC%D0%B3-90, тоя ензим пречи на шиповете на вируса да проникват в клетките (но ядене на ананас категорично е по-добрия вариант). Само, че нали ти се ваксинира за да не те е шубе, или след втората доза вече няма да те е страх (макар, че то дойде време за трета). И предполагам си наясно, че ваксините не пазят от заразяване (заради това идеята ваксинираните да не бъдат тествани, ще доведе до бум на нови щамове, но това е друга тема), идеята на ваксините е при досег с вируса симптоматиката да е по-лека.


Качвам отново резултата, нещо не мога да изтрия първата снимка,,Та въпросът ми е може ли мнение за тези резултати? Благодаря Ви предварително!
Заради тсх е препоръчително да се направи ехография, за да се види дали има някакви видими промени в жлезата. Ендокринолог по тези резултати най-вероятно ще заключи, че всичко е наред (заради това трябва да се иска ехография).
Мили хора, някога писах тук и знам, че много сте знаещи. Ехографът на щитовидната ми жлеза показа 2 лимфни възли 10мм/6мм и 11 мм/0,7 мм. Възлите по размера са на горната граница и малко повече. Какво означава това? Лекарката нищо не каза...мълчи. Благодаря ви предварително за отговора. Желая ви лека и споделена вечер!
Не знам какъв отговор точно търсиш, според медицинската практика, възлите ако са доброкачествени и в определени граници единствено се следят, ако вече търсиш как да ги стопиш има алтернативни варианти, като примерно хомеопатия, разни масла (като примерно от иглика) и т.н.

# 175
  • София
  • Мнения: 846
Jerami, благодаря за съветите! Гледам, че някои марки витамини предлагат кверцитина, комбиниран именно с бромелаин. Така или иначе изпих 3 таблетки първите три дни след контакта, които ми даде приятелка и после останах само на вит. D. Ще си набавя и ананас. Иначе съм наясно, че ваксините са пропускливи и можеш да се заразиш. Но предполагам, че и едната доза ме е защитила по някакъв начин, защото други трима души неваксинирани прихванаха от въпросните приятели, с които бяхме заедно в затворено помещение, а аз (да чукам на дърво) не проявих симтоми и тестът, който си направих за всеки случай няколко дни по-късно беше (-). Другото семейство ваксинирани също нямаха симтоми и бяха с отрицателни тестове (направиха ги, за да видят, дали не са безсимптомни преносители). “Шубето” ми дойде от факта, че ваксинацията ми не е завършена. А се ваксинирах, за да редуцирам вероятността да пия като баща ми напр. седмици наред 3 вида АБ, аспирин, кортикостероиди, фамотидин + още 5-6 гадории, които определено не биха се отразили добре на ЩЖ, както и самото преболедуване. 🙂

# 176
  • Мнения: 40 786
Аз пих тонове кверцетон заради алергията. Много помага при алергия. Нищо ми няма на жлезата

# 177
  • Мнения: 15 828
И аз имам предписан Кверцетин, само дето не съм го пила от мързел, и заради това, че пия доста други добавки и глупости.
Може да се замени с чай от коприва.

# 178
  • Мнения: 3 507
Здравейте, редом с всички витамини пия и желязо Малтофер вече 4 месеца. Имам 2 кутийки останали от поръчка от iherb желязо ферочел бисглицинат. Взаимозаменяеми ли са с малтофера и ако да по колко таблетки да пия дневно.

# 179
  • Мнения: 295
Аз пих тонове кверцетон заради алергията. Много помага при алергия. Нищо ми няма на жлезата
Имуностимулантите не влияят на щитовидната жлеза, а на имунната система, а при автоимунитет при който имунитета унищожава това, което всъщност трябва да пази, какво би се случило когато го буустнем с имуностимулант.
Здравейте, редом с всички витамини пия и желязо Малтофер вече 4 месеца. Имам 2 кутийки останали от поръчка от iherb желязо ферочел бисглицинат. Взаимозаменяеми ли са с малтофера и ако да по колко таблетки да пия дневно.

За да ти отговори човек на въпроса първо би трябвало да се знае колко малтофер се пие, и двете са желязо, разликата, е че малтофера е лекарствен препарат и се отпуска с рецепта, защото желязото в него е високо 100мг за доза, второто се води хранителна добавка защото желязото е почти тройно по-малко, тоест трябва да се приема три пъти по-голяма доза от тази, която се приема с малтофера, вече дали е ок да се смени, трябва да се направи консултация със следящия лекар, защото при прием на железни препарати нещата са по-различни, там предозирането може да бъде изключително опасно, при всички случаи не трябва да бъдат приемани и двете наведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт