Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

  • 13 525
  • 341
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 1 067
Моята е на 12. Сложих й задължителните тази година. Нищо й нямаше. За ковид в никакъв случай.

# 151
  • Мнения: 9 565
Бонго за задължителните говоря, за Ковид въобще не ми и минава през ума Simple Smile
Ами не знам в наредбата за имунизации на страна си го пише, да не се поставят ваксини при автоимунни заболявания, освен ако не са в ремисия или по преценка на лекар риск-полза. Той има всички сложени до сега по каленадар, но след като вече е с автоимунитет не ми се струва редно. Говорих последно по темата началото на лятото с детската кардиоложка и тя също изказа мнение за него, че с Хашимото и с хранителните му непоносимости не смята, че е удачно да му се сложат и то две ваксини даже. Ще го мисля и ще се консултирам с още един лекар.
Отделно, че съм се интересувала за това пусто морбили, с първата ваксина получаваш имунитет 92-93% , а с реимунизацията вдигаш на 96-97% ами мерси за 5%...

# 152
  • Мнения: 41 501
При придружаващи състояния и мнение на лекар, си слушай лекаря

# 153
  • Мнения: 193
Бонго за задължителните говоря, за Ковид въобще не ми и минава през ума Simple Smile
Ами не знам в наредбата за имунизации на страна си го пише, да не се поставят ваксини при автоимунни заболявания, освен ако не са в ремисия или по преценка на лекар риск-полза. Той има всички сложени до сега по каленадар, но след като вече е с автоимунитет не ми се струва редно. Говорих последно по темата началото на лятото с детската кардиоложка и тя също изказа мнение за него, че с Хашимото и с хранителните му непоносимости не смята, че е удачно да му се сложат и то две ваксини даже. Ще го мисля и ще се консултирам с още един лекар.
Отделно, че съм се интересувала за това пусто морбили, с първата ваксина получаваш имунитет 92-93% , а с реимунизацията вдигаш на 96-97% ами мерси за 5%...


Аз си сложих наборната ваксина тетанус....
След 2 дни отидох на море...
И след още 2 дни се получи един сакатлък,дето мина чак след 20 дни... Чудех се от какво може да е и по едно време ми светна,че може и от ваксината да е.
Но пък по същото време пиех и Ашваганда заради висок кортизол.....
Та ..... Може би има нещо,заради обърканият ми имунитет,в комбинация с ваксината и добавката...
Иначе самото място на ваксината една седмица го усещах подуто и наболяваше.

# 154
  • столицата
  • Мнения: 2 678
Кои набори си бият сега тетанус? Аз май пропуснах моя. Нои личният не се е обадил

# 155
  • Мнения: 193
Кои набори си бият сега тетанус? Аз май пропуснах моя. Нои личният не се е обадил

1986,за другите не знам.

# 156
  • Мнения: 4 520
И за тетанус, и за бяс си поставих ваксина в началото на лятото, защото ме ухапа куче. Не регистрирах абсолютно никакви странични реакции. Simple Smile Мястото на поставяне изобщо не го усещах едва няколко чАса след манипулацията, а все пак, ме боднаха 6 пъти сумарно, защото ваксината за бяс се състои от 5 инжекции по схема.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 17:16 от Гърне без похлупак

# 157
  • София
  • Мнения: 939
Аз да попитам, удачно ли е при вирусно заболяване или Ковид да се взима Кверцитин? Някой пил ли е за нещо, предвид, че се води натурален имуностимулант?
Бях в контакт с приятели, които се оказаха с Ковид и сега ме затресе шубето и се чудя какво да пия. С 1 доза ваксина съм, поставена преди повече от месец.Sad
https://remedium.bg/kvertsetin-imun-saport-kaps-500mg-60br-nf-058140/p

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 20:33 от Skiorche

# 158
  • Мнения: 193
Аз да попитам, удачно ли е при вирусно заболяване или Ковид да се взима Кверцитин? Някой пил ли е за нещо, предвид, че се води натурален имуностимулант?
Бях в контакт с приятели, които се оказаха с Ковид и сега ме затресе шубето и се чудя какво да пия. С 1 доза ваксина съм, поставена преди повече от месец.Sad
https://remedium.bg/kvertsetin-imun-saport-kaps-500mg-60br-nf-058140/p

Моят ЛЛ ми предписа инвермектин,за профилактика,когато вкъщи имахме болен с К19.
Аз нямах никаква симптоматика,а и не успях да се заразя,Слава Богу. Но изкарах (предполагам) К10 още декември месец м.г.

# 159
  • Мнения: 1 281
Здравейте, не мога да си обясня защо когато TSH ми пада пада и FT4?
От днес:
TSH   1.80  mkIU/ml 0.27 - 4.20
FT4 13.08 pmol/L 12.00 - 22.00
Предни месеци TSH ми беше  около 2.50 и FT4 беше маааалко по-високо 16.

Навсякъде където чета пише, че ако "...Ако TSH е по-високо от нормалните стойности, вероятно FT4 ще бъде в долната граница на нормата или по-ниско от нормалните стойности. Тогава вие имате хипофункция на щитовидната жлеза..."

"...Ако обратно – TSH е по-ниско от нормалните стойности, а FT4 е в горна граница на нормата или над нея – то това е характерно за хиперфункция на жлезата..."

Аз към кои спадам? ТАТ и МАТ са повишени
A ­ TPO 160.00 U/ml 0.00 ­ 34.05


При мен винаги FT4 е в долна граница, но забелязвам, че когато TSH пада , пада и FT4.
Редувам 12.5 еутурокс с 25.
Пробвах два дни 25 и един 12.5 еутирокс, но тогава TSH спадна до 0.15 mcIU/ml 0.27 - 4.20 и МЦ ми прескочи.

Сега се чувствам добре, но ме притеснява FT4, как да го вдигна?
Близките месеци живот и здраве ми предстои  инвитро с донорска яйцеклетка и ме притесняват тези показатели.
( ендокринологът ми гледа само ТСХ ...)

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 16:04 от Кris_80

# 160
  • Мнения: 26
Здравейте, това са изследванията на моя съпруг, пусна ги профилактично под мое настояване . Моля за съвет дали има  нужда да посети ендокринолог или всичко е наред. Благодаря Ви!

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/s206x206/241826628_55 … a&oe=6167C952

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 17:25 от Milena Marinova 617829

# 161
  • Мнения: 4 520
Не успявам да видя изследването, снимката е миниатюрна.

# 162
  • Мнения: 26


Качвам отново резултата, нещо не мога да изтрия първата снимка,,Та въпросът ми е може ли мнение за тези резултати? Благодаря Ви предварително!

# 163
  • Мнения: 773
Здравейте, по колко капки вигантол се приема при Хашимото?

# 164
  • Мнения: 9 565
Вигантол се приема при дефицит на вит.Д и в зависимост от това колко е голям дефицита.
Никой не пие Вигантол, просто защото има Хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт