Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

• 36 481
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, с хашимото съм, но TSH e в норма и не се е налагал прием на хормон. Личната за първи път ми дава направление за ендокринолог, то включва ли ехография или трябва да си я плащам отделно?
Аз наскоро минавах на преглед при д-р Асьов с направление и той ми направи и ехография, която не съм заплащала допълнително.
Дописвам се, че прегледът с направление беше през месец март, в МЦ Св. Врач, Кузма и Дамян.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 10:18 от Seti Beti

# 91
  • столицата
Дами, МАТ-ът ми е 500. Какво мога да направя? С Хашимото съм. Пия Еуротирокс и ТСН ми е в норма. Опитвам се да огранича глутен, яйца, млечни и ядки, ала без сирене и домати не знам дали няма да започнат да ми липсват вещества.

# 92
Привет!
На Л-тироксин 50мг съм, като започнах от по- ниска дозировка, но се наложи корекция на дозата.
Притеснява ме, че ако и сега я вдигна, може да предозирам, същевременно виждам, че нивата на T3 и T4 са далеч от оптималните.
Смятате ли, че с режим без глутен/млечни нещата биха се повлияли в положителна посока?
Очевидно не съм с Хашимото (следя антитела от години, правя и ехографии) , но жлезата не "работи" добре и не мога да разбера причината. Thinking
Предварително се извинявам, ако е коментирано по- рано, сега се захващам да чета старите теми.
Това са ми последните изследвания

# 93
mini zucchini проверила ли си се за дефицити - желязо, В12, вит.Д, фолиева киселина? Когато има дефицити в организма, работата на жлезата се затормозява. Глюкоза добре, а инсулин изследван ли е?
За Хашимотото - аз също съм без завишени антитела, но със структура на Хашимото на видеозон.
За дозата, аз лично бих вземала 5х50мкг и 2х75мкг и след 6 седмици да проверя как са хормоните.

# 94
  • Пловдив
Привет! Да ви попитам с хипофункция може ли да се приема йод? Питам тъй като си взех една добавка за изчистване от паразити, ако има такива и подпомагане на функцията на черния дроб, а в нея има зелени орехи :
https://apteka.framar.bg/30046404/%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%87 … 0%B3-100-bioherba

# 95
mibobo, не съм изследвала дефицити, но ще ги проверя. Преди време, по време на бременността ми имах сериозни липси при витамин Б12 и Д.
Инсулина- на гладно последно беше граничен. Обременяване не съм правила.
Относно схемата с Л-тироксина - бих могла да опитам с този вариант, да.
Благодаря!

# 96
  • София
Жижи,
Противно на всичко, което си чула за орехите до сега, нито в старите, нито в зелените орехи се съдържа йод. Ако ползваш чужди езици, се разтърси за повече инфо за потвърждение. Веществото в зелените орехи се нарича юглон и именно то оцветява в кафяво и има миризма, наподобяваща тази на йода. Аз изяждам големи количества орехови ядки (когато имам) и съм на мнение, че се отразяват добре на функцията на жлезата. (Последното също съм го прочела от чужди източници)
Успех!

# 97
  • Пловдив
Skiorche, благодаря за информацията, струва ми се доста полезна, ще потърся и аз разбира се инфо за юглона.

# 98
Момичета, знам за вит Д че трябва да се пие с поне 4ч разлика от еутирокс табл! Може ли някой да каже тъй като моя близка е получила потвърждение от лекар че може по едно  и също време да се пие и еутирокса и да сложи фраксипарин или оскапар /клексан.

# 99
След 1 доза пфайзер тсх скочи на 7,9, фт4 18,34(11.5-22,7)
Дали е от ваксината или да вдигам дозата, така и така след 3 месеца пак

# 100
Повечето лекари изобщо не се занимават със схеми за прием на лекарства. Моя приятелка, дъщеря на лекар, я лекуваха дистанционно куп лекари, когато се зарази с Ковид. Изписаха й куп глупости от медикаментите, с които лекуваха постъпилите в болница (тя беше почти безсимптомна, беше си загубила обонянието и толкова). Никой не се съобрази с приема й на т4, допаминов агонист. Ако не й бях казала, нямаше да й спрат и кортикостероидния препарат за несъществуващата й алергия и щеше да си приема два. На въпроса как да си ги подреди в рамките на денонощието отговорът беше – все едно, не чети (+-листовките), както искаш, аз ги взимам всички заедно...

Извинявам се, ако това е спам, просто болна тема.

# 101
След 1 доза пфайзер тсх скочи на 7,9, фт4 18,34(11.5-22,7)
Дали е от ваксината или да вдигам дозата, така и така след 3 месеца пак

Колко време след ваксината е, мисля, че е съвсем реално да има промяна от това. Кога преди това си правила изследвания и какви са били? Иначе с тези резултати по мое мнение може да вдигнеш малко, Т4 позволява още малко да се вдигне. А втора доза кога ще ти бъде?

Karamia300 не мен също лекар ми е изписвал Вигантола сутрин на гладно, просто не го слушам.

# 102
Хепи, аз писах за Тсх на мм, но той не е на лекарства, та му лесно. А и се чувстваше нормално, не е имал някакви оплаквания, та да вземем мерки заради TSH-то.
Мибобо, не ми остана време да погледна старите изследвания, да видя дали освен тсх са му пускали и фт4, но май не. Те май покрай захарта и инсулина му го бяха пуснали ей така.

# 103
Лятото малко занемарихме, март тсх 2.62
Фт4 19.76
Дозата е 100 дневно. Ще видя какво ще коментира лекарката, вероятно ще редувам 100 и 125

# 104
Март са били добре, но да, минало е доста време...

Общи условия

Активация на акаунт