Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

• 36 600
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
Аз реших да се изследвам, защото баба ми беше с тиреотоксикоза. Видях ваучер за изследвания в Грабо и така открих всичко. Оплаквания нямах, щях да го разбера малко по-късно при опити за забременяване.

# 496
Да, когато има фамилна обремененост също е насока. Аз затова започнах да следя сина ми от 5 годишен.

# 497
Здравейте, вече 3ти месец пия еутирокс 25мг, ще си пускам изследвания...трябва ли няколко дни да не съм пила хапчета за да са изследванията достоверни?

# 498
Не, само в деня на изследването пиеш еутирокса след като са ти взели кръв.

# 499
При дъщеря ми се установи при търсенето на причина за артрита, за брат й по погрешка бяха дублирали всички изследвания и лъсна. Беше много малък. Последва,разбира се,дълго следене, повтаряне на изследвания, други изследвания...
Понеже много се тръшках и ядосвах как може, ендо и образна диагностика ми казаха, че вече няма мъж, млад, стар- всички им гледат на ехо жлезата( поне е без пари) като им гледат други органи. Масово е.  Деца, мъже, всички.
Като раждах преди 20 години,никой не следеше жлезата. Радвам се, че сега се следи вече. Редно е.

# 500
Здравейте! Интересувам се при ниско витамин D 3- 13.10 при референтни стойности 10- 20 латентен дефицит, 20- 100 оптимално ниво, по колко капки вигантол трябва да приемам? Благодаря!

# 501
  • столицата
при мен за 17.7 вит.Д ми предписаха 30 капки вигантол седмично.

# 502
Здравейте! Интересувам се при ниско витамин D 3- 13.10 при референтни стойности 10- 20 латентен дефицит, 20- 100 оптимално ниво, по колко капки вигантол трябва да приемам? Благодаря!
10 капки дневно за първите 3 месеца. Следва контрола. Трябва да включите и вит К2Мк7 100 мг, калций (1гр) и магнезий (до 400 мг). Всичко е на дневна база. Ако решите да пиете по-ниска доза от 5000 единици дневно, може да не включвате К2. Другото остава.

# 503
Здравейте Simple Smile
Искам да помогна на приятелка да установи дали има проблем и какъв.
ТСХ, ТАТ и МАТ са високи. Тя няма някакви оплаквания освен болка в тазобедрената става от доста време, за която не намират причина. Но не знам това има ли връзка.
Стойностите са:
TSH - 8.5     от 0.3 до 5.0 mU/I
FT3 - 4.5      от 3.20 до 6.80
FT4 - 16.28  от 12.00 до 22.00
TAT - 148.40 IU/ml  до 115.00
MAT - 146.80 IU/ml до 34.00
Първият ендокринолог и казва, че има Хипотиреоидизъм и трябва да приема хормон. Вторият, че няма такова нещо и може и да не приема хормон и с храна да регулира.
Какво бихте посъветвали и къде да се насоча да чета?
Благодаря Blush
Извинявайте, редактирах си поста Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 11:02 от bl00dflowerz

# 504
Редактирайте и напишете граници на резултатите.

# 505
Здравейте,
Изследванията ми показват:
В12 - 195 pg/ml (133-675)
Вит Д3 - 22,9 ng/ml (30-100)
Магнезий - 0,59 (0,70-1)
Благодарение на Вас, разбрах кога и как трябва да вземам добавките спрямо хормона. Въпросът ми е за дозите? Дадоха ми американски подезичен В12 -  5000 mcg methylcobalamin, витамин D3 - 5000 IU, купих си и витамин К2 - 100  mcgr и магнезий на Допелхерц - актив депо 500 mgr. Дали тези дози, особено на В12 няма са са много високи?

# 506
В12 е големичка, но и дефицита ти е голям...може да си вземаш една таблетка през ден, ще стане 2500 дневно. Просто имай едно на ум, че с тази голяма доза първите дни на прием  може да се получат неприятни симптоми веднага след приема на таблетката - да ти стане малко лошо, да имаш чувството че ти минават тръпки по тялото. Не при всеки се случва, но да знаеш да не се плашиш. На мен при първия ми дефицит ми се случи така и с доза 1000, затова започнах да вземам след хранене и да съм на място което да постоя спокойно, в смисъл да не да вземеш и да излезеш.

# 507
Благодаря за отговора. Мислех да деля таблетката на 2, но не се получава. Да добавя ли и синбиотик за по-добро усвояване, ако проблема идва от там и как се установява това чрез гастроскопия или с допълнителни изследвания?

# 508
Извинявайте Simple Smile редактирах предния пост Simple Smile

# 509
Благодаря за отговора. Мислех да деля таблетката на 2, но не се получава. Да добавя ли и синбиотик за по-добро усвояване, ако проблема идва от там и как се установява това чрез гастроскопия или с допълнителни изследвания?

В момента усвояването вече не е през стомах. При подезичните таблетки витамина минава през лигавицата под езика и директно отива в кръвния поток.

Неусвояемостта може да е от много неща - почти всякакъв проблем с черва, стомах затруднява, понякога е от прием на други лекарства които възпрепятстват усвояването, друг проблем са мутациите

bl00dflowerz има завишени антитела, които  сочат автоимунно заболяване Хашимото и хипотиреоидизъм има Т3 е доста нисък, ТСХ е висок... Т4 не е толкова зле, но за да е оптимален трябва да е още малко по-висок. Ако искаш да се пробваш преди да почнеш хормон - първо проверка за дефицити на витамини (пише на първа страница), ако има ги попълваш, от тях се подобрява функцията на жлезата, също така ако искаш може да пробваш и режим без глутен, или без глутен и млечни - може да повлияе както на функцията така и на антителата.  Но няма никаква гаранция.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 11:31 от mibobo

Общи условия

Активация на акаунт