Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

• 36 581
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Уау, да не си била с Ковид?
Нищо де, споко няма да ревеш сега Wink дори и да са такива резултатите минаваш на 100мг и ще се подобрят нещата, след 40 дни ще видиш как са, ако трябва още ще вдигнеш. От кога не си се изследвала?
За дефицити според мен задължително да провериш особено след раждане.
Карах ковид преди година. Иначе преди 2 месеца пуснах всичко, ТСХ беше 11, а вит Д мнооого нисък около 19 по спомен.
Забравих да попитам доктора за кърмата. При такова високо ТСХ възможно ли е да ми спре кърмата? Имате ли идея? За сега бебка е само на кърма и си наддава чудесно..

# 526
За кърмата не мога да кажа, но не мисля, че ще спре най-малко по логиката, че при висок ТСХ и Пролактина е висок Simple Smile

За Ковид - скоро имала ли си оплаквания съвсем възможно е да те повторил новия Делта.
Аз и сина ми също карахме точно преди година, предния ноември. Сега като реших да пусна антитела на него и мен и не се надявах на много, но при него са близо 300 при граница 33, при мен 125 и смятам, че тези не са стоящи от преди година. Като почнаха училище децата и за по седмица и двамата бяхме с хрема и леко дразнене на гърло и подозирам, че сме изкарали леко Делта и сме направили нови антитела.

Спокойно ще се оправи всичко, но си пусни при възможност желязо, В12 и фолиева.

# 527
Пусках за антитела края на август. Всъщност ето старите изследвания

# 528
Вит.В12 си ти е в дефицит и то не малък, желязото също може да е по-високо, вероятно и фолиевата е ниска.
С тези щитовидни тогава вдигна ли дозата?

# 529
Вит.В12 си ти е в дефицит и то не малък, желязото също може да е по-високо, вероятно и фолиевата е ниска.
С тези щитовидни тогава вдигна ли дозата?
Аз сама си я вдигнах от 50 на 75, но ендото реши да ги редувам.

# 530
Ясно, трябвало е както си решила направо на 75мг да бъдеш. Ще се стабилизираш, само не се шашкай. Как е бебока, оставя ли те да спиш?

# 531
Ясно, трябвало е както си решила направо на 75мг да бъдеш. Ще се стабилизираш, само не се шашкай. Как е бебока, оставя ли те да спиш?
Бебка е послушна, но определено ми липсва сън. Нощем поне по 2 пъти яде, почнаха ни зъби .. бе с 2 думи мама почти не мигва 😀
Скрит текст:
Поне Плами е засмяна до ушите, пък и видя ли я така,  всичко ми минава

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 20:47 от Бенчита

# 532
Мале, че е пораснала пу-пу кукла и колко много коса има ...усмихна ме, жива и здрава да ти е и много да те радва.
Аз почнах да спя след като сина ми навърши 3г Simple Smile

# 533
Благодаря от сърце. Дай Боже всички дечица да са здрави и да ни радват, пък и ние, за да сме пълноценни родители 🙏❤

# 534
  • София
Здравейте,
Наканих се да си направя изследванията, малко хаотично подбрах показателите, според промоциите, ☺, може би беше важно да имам и феритин, ама следващият път.
При ЩХ, това което най-много ме радва е сериозният спад на антителата. През февруари 2020, преди да започна хранителния режим (АИП, последван от пълно изключване на глутен), ТАТ бяха 207, а МАТ 151. МАТ спадат бавно.
При последните ми изследвания от 02.2021. ТСХ, ми е бил 5,93, FT3 -4,30.
За сега хормон не приемам, но не изключвам и тази възможност.
Прави ми впечатление, че вит.Д си стои на едно и също положение, въпреки близо двата месеца на море и после един месец прием по 6 капки вигантол.
Мибобо, вчера започнах с подезичен Б12 от 1000. Гледам, че Изабела У. препоръчва старт с десетдневен прием на 5000 мкг.
Този фолат ме изненада:(. Чудя се B комплекс ли да пия или само някакъв фолат?
Оставям числата да говорят вместо мен:). Ще се радвам на насоки!
P.S. (Ако за някого ще е интересно - преди 7 седмици си сложих ваксина)

# 535
Вит. Д се натрупва по-бавно от прием, а на слънцето трябва да си била без никакви слънцезащитни. Или смени препарата или си вземай редовно поне още 2 месеца по 5-6к , прибави и магнезий.

За В12, знам какво пише Уенц, но за мен е шоково такава голяма доза и затова винаги съм вземала от 1000 независимо колко голям ми е бил дефицита.
Фолата въобще не е изненада, аз съдейки от опит мисля, че даже е по-чест дефицит от В12 или да не кажа, че си вървят заедно с ниски нива. Според мен си вземи само фолат, в В комплекса ще е фолиева киселина а не фолат и вероятно ще е малко. Аз съм на Неофолик мета и съм доволна.

# 536
  • София
Много благодаря за съветите, Mibobo! Каква стойност на фолата трябва да гоня? И имаше ли той някаква връзка с желязото?

# 537
Аз може би не съм проследила всичко, но спада на антителата ок, ама при тези стойности на хормоните и без прием на хормон, има ли повод за радост?

# 538
Диетата също не е никък добра предвид гликирания и кръвната захар. Поредното доказателство, че диетата за Хашимото си противоречи с диетата за инсулинова резистентност не само на теория, но и на практика. Иначе, да, антителата са супер. Хашимото в ремисия.

# 539
Много благодаря за съветите, Mibobo! Каква стойност на фолата трябва да гоня? И имаше ли той някаква връзка с желязото?

Средата на границата. Фолата и желязото си влияят добре, при покачване на фолата ще се качи и желязото

Общи условия

Активация на акаунт