Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

• 36 557
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Колко капки вегантол максимум се взимат седмично при бременност ?

# 556
Здравейте мами! Оказа се, че ми е завишех хормана ТСХ 4,62 ми е. Другите два хормона и ТАТ и МАТ са в норма. Мисля си, че най-вероятно ТСХ ми е завишен заради огромния дефицит на витамин Д3. Та въпроса ми е.. ще си купя витамин Д3 на капки вигантол за по-бързо усвояване. Според вас трябва ли да приемам капките с витамин К по точво с МК 7? Благодаря предварително за отзовалите се! 😊

Зависи каква доза вит.Д се приема, при по-голяма доза да, трябва и вит.К2 , за предпочитане е и магнезий.

Относно хормоните - на първа страница пише, хормони в норма не значи оптимални хормони. И ТСХ се води висок над 2-2,5, не както му е границата 4 . Иначе да, вероятно и дефицита влияе, но не всеки път е само това.

Колко капки вегантол максимум се взимат седмично при бременност ?

Хубаво е да се направи изследване и да се види какви са нивата му, едно е да има дефицит, друго е да си към долна граница или пък в средата на границата.
Иначе за профилактична дневна доза може да се приеме около 2000-2500 единици - т.е. 4-5 капки

# 557
Питам при голям дефицит, под минимума. Окей ли е да се взимат по 6 капки дневно, т.е. 42 на седмица ?

# 558
При голям дефицит, може и по повече и по 10капки дневно, но в предвид че си бременна, нямам идея дали ще е проблем за толкова. Принципно не би трябвало, защото е по-лошо да си в дефицит и е добре да го наваксаш. Гинеколога си защо не питаш.

# 559
Така ми е изписано от ендокринолог, просто аз се чудех не е ли много. Благодаря

# 560
О не, не е много при дефицит.
На бебетата за профилактика дават по 2 капки Simple Smile , на сина ми (12г) при дефицит изписаха по 10к дневно

# 561
Благодаря! А, дали ще го взимам цяла бременност в тая доза ? Реално вит Д не се спира преди изследване, нали?

# 562
Спира се 2 седмици преди изследването. Същото важи и за б12, и желязо. Не се спират хормоните.

# 563
Аз съм бременна, с дефицит съм( 18 при граници 32-80) и приемам по 10 капки. Ендото изписа по 6-7, гинекологът ги вдигна на 10. По-точно ми изписа таблетки на Солгар 5000 iu/дневно, но първо да си доизразходя Вигантола като докарам капките като брой да се равняват на 5000 iu. Имам повече доверие на АГ, така че съм на 10 капки.

# 564
Благодаря! А, дали ще го взимам цяла бременност в тая доза ? Реално вит Д не се спира преди изследване, нали?
На много места съм чела, че при бременност не се спират витамините преди изследване. Бебето дърпа витамини от теб и 10 дена са много време да не приемаш. Ще покаже малко завишени нива, но се взема предвид, че не си ги спирала.
Не вярвам през зимата и бременна да предозираш с витамин Д. Даже с тази доза, която вземаш е изключено това да стане, не е толкова висока.

# 565
На мен ми обясниха същото. С моите стойности няма как да предозирам, ще го изследвам пак чак след раждането.

# 566
На мен ми обясниха същото. С моите стойности няма как да предозирам, ще го изследвам пак чак след раждането.

Вие по колко приемате?

# 567
Писах в предния си пост-предписали са ми 5000   iu дневно, което се равнява на 10капки вигантол.

# 568
  • Столичанин ама не в повече :D
Въпреки, че това е тема за взаимопощ понякога качвам преведени проучвания, които смятам за интересни. Тъй като темата със стволовите клетки е интересна, и определено дава обнадеждаващи резултати за в бъдеще и при проблеми с щитовидната жлеза, ето едно проучване заключенията от които са завършени тази година:

"Хормоните, произвеждани от щитовидната жлеза, са основни регулатори на функцията на органите. Липсата на тези хормони или поради дисфункция на щитовидната жлеза поради например облъчване, рак на щитовидната жлеза или автоимунно заболяване или тиреоидектомия води до симптоми като умора, усещане за студ, запек и наддаване на тегло. Счита се, че състоянието, наречено хипотиреоидизъм, засяга до 11% от световното население. Въпреки че хипотиреоидизмът може да се лекува чрез хормонозаместителна терапия, някои пациенти имат постоянни симптоми и/или изпитват странични ефекти. За да изследват потенциалните алтернативни стратегии за лечение на тези пациенти, изследователите сега за първи път успяха да генерират мини-органи на щитовидната жлеза в лаборатория. В ново проучване, публикувано в докладите за стволови клетки, Робърт Копс и колеги от Университета в Гронинген, Холандия, са използвали здрава тъкан на щитовидната жлеза от пациенти, подложени на хирургично отстраняване на щитовидната жлеза, за да отгледат мини щитовидни органи в лаборатория, които приличат на щитовидната жлеза в тяхната структура и съдържание на протеини. Мини-органите на щитовидната жлеза съдържат стволови клетки, които отново растат и образуват нови мини-органи, когато структурите са дисоциирани, осигурявайки потенциално неограничен източник на лабораторно отгледана щитовидна тъкан. Важното е, че мини-органите могат да узреят и да произвеждат хормони на щитовидната жлеза. Предварително доказателство, че тези структури биха могли потенциално да заменят тъканта на щитовидната жлеза, идва от експерименти с мишки с хипотиреоидизъм, където трансплантацията на мини-органи увеличава серумните нива на тиреоидни хормони и удължава живота на животните в сравнение с нетрансплантирани мишки. Изискват се допълнителни проучвания, но проучването поставя основата за генериране на мини-органи на щитовидната жлеза от хирургично отстранена тъкан и потенциално може да доведе до нова терапия за хипотиреоидизъм в бъдеще."

# 569
Благодаря
Надявам се в бъдеще да има помощ за този деликатен орган , не само прием на хормон Hug  много много се надявам децата ми да имат пълноценен живот, вярвам в медицината, неведнъж е правила чудеса
Ползвала съм бахови есенции преди 10+ години и имаха страхотен ефект. Ще взема пак да пробвам Hug тогава ми бяха подбрани от една дама, с която вече нямам контакт, и мисля, че заради това проработиха толкова добре- тя беше информирана и ентусиазирана. Надявам се и аз да успея да подбера подходяща комбинация.

Общи условия

Активация на акаунт