Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 632
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И моят набор ще може да работи легално чак 2023та, та и догодина ще е айляк.
Утре ще напиша подробно за впечатленията ми от днешната среща. Само накратко - без редовно правителство никой за нищо не мисли дългосрочно.

# 136
  • у дома

Като ще се излагам да се довърша: и аз не различавам пресен лук и пресен чесън Simple Smile.
Споко,и аз не ги различавам и затова съм сигурна,че и той не може...
Днес сложих 10кг домати за готвене за зимата и съм гроги,та трудовия лагер на Доня и аз абсурд да издържа...

# 137
  • София
Иначе за идея за работа -  BVS Entertainment  са аниматорска фирма и работят с няколко хотела по морето. Всяка година наемат аниматори - обикновено ученици последните класове - обучават ги. Големи свежари са децата. А и ми се струва добре - общуваш с много хора, на морето си, забавляваш се, но и доста работиш.

# 138
  • Между гори и планини
На пресният чесън листата са плоски, на лука са кръгли и кухи като сламки 😊

# 139
  • София
Ха ха. В тази връзка гледах един младеж да готви в предаване от типа Черешката на тортата и отиде в магазина да търси пресен чесън и купи праз Joy.

# 140
  • Между гори и планини
Хахаха... Вярно и той е с плоски листа, дърт чесън такъв, огромен ! 😝😝🤣🤣

# 141
Покрай дискусията за работа, се сетих за моята първа такава. В 4-ти клас, лятната ваканция, ходих да пластя в ТКЗС. Добри пари изкарах...

# 142
  • Някъде в Европа...
Жасмин, представих си те като героиня във филма Съни бийч 😉

Оо, сетих се още една почти сигурна работа за синковеца, но на 18 г. Треньорът му по плуване е мой бивш съученик...Та той води и курсовете за спасители и осигурява такива за Приморско. Наскоро се видяхме и каза, че ще държи синковецът да изкара курса, когато му дойде времето, имал даденостите и уменията,  и ще го прати на морето...

# 143
Шмърци иде ми да те гушна. 😄 Душинка 4 ти клас ще пласти.

Air 😉 мога да ти отговоря, но няма.

# 144
Какво значи "пластене"?

Доня, направо ми скри шапката тоз Стиви! Не знам какво да кажа за снаха ти: горката му жена или голям късмет има таз жена Simple Smile, много висока топка.

Аз явно имам някакво изкривено разбиране за заплащането, което съм предала на Ния. Тя би стажувала някъде за без пари, но предложат ли ѝ пари, по-скоро би отказала работа. Много е тъпо, зная, на мен до ден днешен ми е голям проблем дори и когато договарям някой обект.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 22:48 от Maria 007

# 145
  • у дома
Аз понеже съм на 50г ,та по мое време ваканцията беше в гимназията точно един месец-свършвахме на 30 юни и целия юли работехме в консервна фабрика в едно село-гам си живеехме,плащаха ни и то доста добре,но си беше задължително-не ми е тежало,бяха големи емоции вечер-лагерен огън,песни,дискотека...От 1 до 15 септ също бяхме на бригада Та в  този дух сегашната ваканция от два месеца и половина нищоправене  през лятото е предостатъчна

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 22:52 от svetlaem

# 146
  • София
Аз съм писала за моето работене май. Бях втори курс студентка и няколко месеца водих едни курсове по АЕ на възрастни. Адски висока беше заплатата, за три седмици по половин ден изкарвах повече от родителите ми. Но това в онези объркани времена, средата на 90-те. Обаче хич не ми се получи успехът в онзи семестър, та се отказах. И после до края на следването си давах частни уроци, подготвях хора и за TOEFL. Пък те много добре се справиха. И после еднозначно си тръгнах по моя професионален път.

# 147
Шмърци иде ми да те гушна. 😄 Душинка 4 ти клас ще пласти.
Беше прекрасно. Харесвах си работата. 😂

Мария, пластене е събиране на сено с вила.

# 148
  • Някъде в Европа...

Air 😉 мога да ти отговоря, но няма.
Оо, не държа 😃, дори не знам как се приравняват 😉..помня само, че баща ми като се пенсионира с 20 г в армията и 5 курсантски години, са му изчислили страшно много години стаж. Смееше се и викаше, че има 100 г стаж, а беше тогава на 46-47 г. Сега дори може и по съвсем различен начин да е приравняването - много ми е далеч още да се интересувам кое, как...

# 149
  • Между гори и планини
Мария, надявам се снаха ми да бъде достатъчно умна някой ден, за да го оцени. Това съм възпитала предимно заради нея. Не, че на него не му е излишно да ги може тия неща. Но аз все повтарям, че жените не са слугини, и в хор ми се отговаря, че аз съм кралица 🤣
Моят мъж е възпитан така, ние така учим Стивън. С уважение към жената, освен това мъжът трябва да носи основните доходи и жената да си гледа спокойно децата. Пък ако иска да гради кариера - няма лошо. Тогава семейните задължения се поемат по равно от всички. Освен това Стиви е сговорчив, лек характер, незлоблив. Мисля, че и съфорумката която ни беше на гости за седмица може да го потвърди. Аз не викам, не повтарям. Казвам и докато преброя до три трябва да се започне действие.

Общи условия

Активация на акаунт