Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 960
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Днес нещо не мога да наваксам с четенето. Ще пиша, пък после ще чета пак.
Много обичах събота и неделя и ваканциите на село. Сега тук си живея, съвсем близо до София, район се води. Пластила съм и аз, в градина влизам само да бера. После ще ви покажа и аз като Доня домати, но заслугата е изцяло на ММ. Но съм пасла крави. Дядо ми имаше и овце, и кози. После и крави. Взимах си храна, сирене и домати и ръчен хляб, и книга и по цял ден из ливадите с кравите. Понякога и с братовчедите, с техните крави. Много обичах.
После с ММ имахме кон. Т.е. майка ми, но ние го гледахме. Харесва ми това да правя и бих, но за градината не споменавайте.
Аз не съм била глезанка. Баща ми беше адски строг и всеки ден ми диктуваше задачи за работа в домакинството. Не е било тежко, прахосмукачка, пода с парцал да измия, прах, чиниите. За сметка на това започнах да готвя преди около пет години. Разчитах на баба ми и ММ. Тя вече не може, но с него се редуваме. Работа за пари - може би на 14-15 във фирмата на баща ми. Произвежда разредители, лакове, латекс и т.н. Та там, в производствената част. И сега го замествам, когато отива на почивка, но вече началник го раздавам. Синът ми там работи 2-3 лета, но тази година си намери работа в една пицария, събра си парички за морето, за гориво за колата, за дрешки.
И двамата ги уча да се включват в домакинството, но си става с подканяне. Питах девойката, ако види леген с пране, ще се сети ли да го просне - не...
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 14:17 от Betty L.

# 241
О, а аз си слагам леко червило и спирала само когато ще ходя на сватба...и съответно си купувам точно преди събитието, щото е горе долу през 5-6 години...

# 242
Ох, аз се извинявам за отклонението, но сега се присетих: ако ще има пак среща за промени в образованието имам предложение поне за ученици да отпадне тази бутафория със здравно профилактичната карта. В 95% от случаите се взима без детето да присъства и все едно и също се пише "клинично здрав". Данните има ли ваксини да си намерят начин да си ги набавят по електронен път. Не е нужно да съм куриер на тази информация. Колко е висок и колко тежи някой ученик също не носи никаква нужна за училището информация. Та е абсолютно излишно, особено във време на пандемия, здрав родител/с или без дете, да се бута септември с всички болни и става сбирщайн за нищо.

# 243
  • Някъде в Европа...
Никакъв шанс да стана половин час по-рано. Да ме гледа рошава Sweat Smile .
Същата...Как ли пък не, да си намаля времето за сън 😁..та аз детето си научих още на 4-5 годишна възраст, че сънят на мама е свещен и даже и да се събуди, мен не ме пипа, докато не стана.  
Аз не се гримирам...Единствено за вечерни излизания по заведения с компания, рядко и за дневни такива....Но при мен е лесно, дрехите всеки ден са едни и същи, в зелено 😁, изпъква цвета на зелените очи 😉
Мария, абсолютно споделям мнението ти!

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 14:52 от AIR

# 244
  • София
Абсолютно, Мария!
Има смисъл в началото да се предостави информация за кръвна група, хронични заболявания и алергии, но мерки и теглилки е просто смешно вече. И всички знаят, че е формално получаването на печат "клинично здрав".

Моята баба е голяма кокона. Преди две години получи инфаркт, който за щастие съвсем навреме хванахме, и първата ѝ работа, щом си я прибрахме, беше да извади червило и да се парфюмира. Вкъщи, за пред телевизора. Grinning

Тя много ме караше да се гримирам като девойка. Един ден ми казва:
Бабе, това червило ти е много бледо, не ти отива.
Аз: Ама, бабо, аз нямам червило.
Тя: Еее, ми сложи малко, де, няма да плашиш хората. Smile

С годините, обаче съм все по-... обратното на суетна. Грим и официално облекло слагам само по повод. Особено откакто не ходя на работа, съвсем съм заложила  на удобството.
Може би като тръгне сега малката на училище и трябва да я водя и взимам, ще се напъна да се понаглася малко, да не вземе някой да я пита, Това баба ти ли е? 😂😜

# 245
Аз размазвам само някакъв молив около очите и в това ми се състои цялото гримиране. Една минута отнема и е доста ретро.

# 246
Сега, като писа Мария за предложението за отпадане на здравно-профилактичните карти, ми възникна питане - ще има ли някаква писмена следа на направените предложения от страна на присъствалите организации, като например въвеждането на облекчен режим за извиняване на отсъствия, контрол върху дистанционния учебен процес и т.н?
Вероятно би било добре тези предложения (и други, като предложеното от Мария) да бъдат входирани към МОН в писмена форма?

# 247
Прочетох ви най-после!
Да, това с профилактичните карти винаги ми е било супер странно. Че и понякога не ги искат от училището, случвало се е.
Не се гримирам, не умея. За сватбата - сестра ми и приятелката ми се погрижиха. В изключително редки случаи съм слагала спирала и червило - под 10 пъти досега.
За решенията и отговорностите - решаваме заедно за много неща, но всичко, свързано с децата, е моя отговорност. ММ смята, че преценката ми е по-добра, особено що се отнася до образованието им.

# 248
  • София
Аз преди не излизах без молив, спирала и червило, че като се случеше, все ме питаха болна ли съм, че съм много бледа. Ми такава съм, но вече все по-рядко ме интересува и си ходя натур. Имах съученичка, която като Доня, може да не излиза от тях, но първата работа сутрин и беше да се гримира, а си беше, и още е, много красива, не го е правила заради това, а да подчертае женствеността и красотата си.
Ние днес минахме с набора през ЛЛ, измери го(173, 52кг) даде му и направление за очен и утре и там ще минем да видим колко е качил диоптъра  тази година. От миналата година го навивам като сменяме стъклата и нова рамка да си избере-не искал, добре си бил с тази. Ама тя е вече на 3 год поне.

# 249
  • Между гори и планини
Фанфари и червен килим... Безценният крак на мъжа ми стъпи на българска земя. Естествено, както преди няколко дни подхвърлих на майтап, багажа му е загубен някъде още във Вашингтон. Майка ми го посрещна тоя зет като мед , ще го нагости и прати да спи.

# 250
  • София
Какво правите вие бе....Нямате изчитане.По колко теми исках да се включа.Ама ги забравих половината.И ме мързи:stuck_out_tongue_winking_eye: Обхватът в гората не е стабилен,та ще наваксвам като се приберем в цивилизацията

# 251
  • София
Просто сме на работа Stuck Out Tongue Winking Eye.

# 252
Само да кажа, че нищо не разбрах от заповедта на Стойчо Кацаров: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/08/19/zapov … ki_19_08_2021.pdf
Кой, как, какво определя.... Само защо да определя разбрах. Grinning

# 253
  • Някъде в Европа...
Тъкмо и аз влизам да попитам това вярно ли е 😲:
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Nova-zapoved-Ot-utre-na-r … onala_757604.html

# 254

Общи условия

Активация на акаунт