Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 989
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм проЗ инженер, сега тази заповед важи ли за хотели и нормални заведения (ресторанти и кафета), изхранване в хотели?
Или там си остава 50% и без тестове (и ние имаме скорошни тестове за антитела , но не важат! Боледувахме в пика ноември и тогава гледахме да се лекуваме, а не да се регистрираме, а и PCR не беше по ЗК)

# 316
  • у дома...
Чорбанов в момента обезкостява заповедта на Кацаров. Точно в часта с дискриминацията ваксинирани/неваксинирани.

Скаридка, важи за заведенията. За хотелите нищо не открих.

# 317
  • София
Току що карантинираха групата на дъщеря ми в ДГ заради ковид. Засега не знаем дали е за 10 или 14 дни. Някой знае ли дали ще имаме възможност да я освободим от карантината с тест?

шмърци, заповядай

# 318
Green, ако имаш отрицателен тест, защо да не може да отпадне карантината.
Звънни в РЗИ.

# 319
Току що карантинираха групата на дъщеря ми в ДГ заради ковид. Засега не знаем дали е за 10 или 14 дни. Някой знае ли дали ще имаме възможност да я освободим от карантината с тест?
                 Учител ли е с вирус или дете? Мисля,че няма да я освободят с тест.Имахме такъв случай на карантинирано дете /при баба си е било/  и за да посещава ДГ му направиха тест.Оказа се отрицателен,но не го допуснаха от РЗИ.Това разбира се е информация от преди 3-4 месеца.Сега не знам как е.

# 320
  • о`майна лунна нощ е
Според мен - не. Контактен се карантинира за 10 дни. Само той. Болен - 14. Няма опция за освобождаване с отрицателен тест. Това важи само при преминаване на граница, поставяне под карантира заради липса на отр. тест при пресичането й и тогава се дава въозможност да се освободиш с нов тест.

# 321
  • София
И РЗИ ми потвърдиха, че няма освобождаване с тест, защото може да прояви симптоми по-късно.
ММ отиде да я вземе - болно е детенце, което вчера е проявило симптоми, карантината е 10 дни.

# 322
  • София
Хайдееее, готова с графика за следващата седмица. Имам много колеги, които са отпуска, така че от 18 души отдел само 3ма ще работят от вкъщи. И да ви кажа поне при нас, хората много им писна и предпочитат да си идват на работа, а не да работят дистанционно. Горките ни деца – те пак ще го отнесат.
Грийн, бързо и безболезнено без заразяване да мине карантината. Една от младите ми колежки беше и тя вкъщи заради карантинирана група на дъщеря й в ДГ. Само че при нея болна лелката. Жената веднъж го е карала, ваксинирала се е, сега го е карала втори път и то в болница. Егати мъката!
Спирам да пиша за днес, че съм на всяка манджа мерудия Simple Smile

# 323
А при нас не искат Joy. Но работата не е като училище, така че е ирелевантно.

# 324
  • София
И при нас не искат. Харесва си им да пестят време за пътуване и да не идват до офиса. И хич и не им се връща.
Аз обаче съм от тези с присъствената работа през повечето време, а не бих имала нищо против половината време да е хоум офис.

# 325
  • у дома...
И при нас не искат. Ама по други причини...Такива, които потвърждават имиджа на администрацията.

# 326
  • София
Ами работата, която вършат моите вкъщи е досадна, пък има и норма и всеки петък пращат отчети какво са направили, а аз играя контрол и проверявам. А като са тук с този се видят, с онзи, пият кафенце, лафче на по цигарка, работата им е значително по-интересна и смислена и така. Може би затова предпочитат да си идват.

# 327
Да......отново сме в същия филм! И отново се опитвам да намеря рационалното зрънце в масата плашеща и стресираща информация.
                  Сега дилемата е дали дъщерята да се ваксинира ,защото я натискат за тази командировка в Турция.Ходи да си пусне антитела и аз за компания.Оказа се,че аз имам,а тя - не.Моите са не много,но джипито каза,че са достатъчни.Сега гадаем и спорим дали съм го изкарала безсимптомно или моята имунна система се е борила с вируса още при контакта.Не си спомням да съм имала някакъв симптом,а за контакт съм била и то много пъти и трудно бих ги преброила.Основно и в най-близък контакт с ММ,със зетьовете и голямата внучка.Почти седмица и една колежка не се чувстваше добре и бяхме все заедно и даже аз я накарах да си направи тест.
                 Децата у дома вече плачат.Надяваха се да тръгнат на у-ще присъствено и сега определено са силно стресирани.За студентката  не искам и да коментирам - голям мерак и ....греда.За брат и същото - 8 клас и едва ли ще си види новите съученици.Той и без това е най-апатичен от всички.Забрави вече да говори нормално.Когато го питам нещо ми отговаря ,като робот едносрично и разсеяно.Какво учене ще бъде идея нямам.

# 328
  • у дома...
При нас присъствено дисциплината е строга - две 15-минутки и един час на обед. Не, че не можеш да кръшнеш за по цигарка, ама живи СРС бол и всичко бързо се научава. Аз съм от малкото щастливи и съм си сама в кабинет.

# 329
  • София
Аз съм проЗ инженер, сега тази заповед важи ли за хотели и нормални заведения (ресторанти и кафета), изхранване в хотели?
Или там си остава 50% и без тестове (и ние имаме скорошни тестове за антитела , но не важат! Боледувахме в пика ноември и тогава гледахме да се лекуваме, а не да се регистрираме, а и PCR не беше по ЗК)
То и без това за преболедувалите е 6 месеца само сертификата. Та всички боледували преди февруари 2021 се водим опасни.

Общи условия

Активация на акаунт