Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 993
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • у дома...
Скрит текст:
Аз съм проЗ инженер, сега тази заповед важи ли за хотели и нормални заведения (ресторанти и кафета), изхранване в хотели?
Или там си остава 50% и без тестове (и ние имаме скорошни тестове за антитела , но не важат! Боледувахме в пика ноември и тогава гледахме да се лекуваме, а не да се регистрираме, а и PCR не беше по ЗК)
То и без това за преболедувалите е 6 месеца само сертификата. Та всички боледували преди февруари 2021 се водим опасни.
А реално се оказва май, че нашите антитела са "по-качествени" и по-дълготрайни от ваксинираните. Опасни реално са всички - и ваксинирани, и преболедували.
На кафе след работа няма да мога да ходя...

# 331
  • София
Скрит текст:
Аз съм проЗ инженер, сега тази заповед важи ли за хотели и нормални заведения (ресторанти и кафета), изхранване в хотели?
Или там си остава 50% и без тестове (и ние имаме скорошни тестове за антитела , но не важат! Боледувахме в пика ноември и тогава гледахме да се лекуваме, а не да се регистрираме, а и PCR не беше по ЗК)
То и без това за преболедувалите е 6 месеца само сертификата. Та всички боледували преди февруари 2021 се водим опасни.
А реално се оказва май, че нашите антитела са "по-качествени" и по-дълготрайни от ваксинираните. Опасни реално са всички - и ваксинирани, и преболедували.
На кафе след работа няма да мога да ходя...
Е, засега при нас за клиентите няма да искат здравен сертификат. Че с тоя процент ваксинирани, директно могат да затварят заведенията.

# 332
  • о`майна лунна нощ е
Не мога да си върша работата дистанционно. Частично да, но качествено е абсурдно. С прекалено много хора и контакт с тях е свързано всичко и дори частично да се действа онлайн, то неминуемо идва моментът да подадеш или получиш нещо лично.
Чукча - ваксиниран. Колега - преболедувал.
В "цеха" сме ежедневно.

Наборът и сестра му определено искат онлайн обучение. Леко, меко и на една ръка разстояние от хладилника. За тази година и половина онлайн ги пречупиха и не им се ходи по класните стаи.
Аз обаче не съм и няма да им спра личните контакти и винаги, когато проявят желание да изчезнат от нас, ще давам зелена светлина. И двамата успяха да формират нови приятелства въпреки ограниченията и да задържат стари.

# 333
При нас пандемията само ускори процеси, които отдавна трябваше да се случат.
В нашата сфера изцяло дистанционна работа никога не може да има, но хубавото е, че вече нямаме задължението да  ходим след събитие и в офиса. Винаги съм го смятала за ненужно. Приятно е,че се виждаш с колеги, но можеш да го правиш и в неработна среда.
Аз съм ок и с това да съм присъствено, и да си стоя вкъщи. Много бързо успявам да се адаптирам и към двата режима. Нито един от тях не ме променя съществено в социален аспект.  През лятото ми е по-приятно да се прибирам след събитие директно вкъщи, защото не ме мъчат с климатици на работа.
Явно съм много топлолюбива,  последните дни умирам от студ.
Ред, тази замазка сигурно е по- скъпа, а те доста се охарчиха напоследък. Всички дадохме много пари за ремонти, предстои и още да се дават.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 13:15 от Amanda.D

# 334
  • София
Аз само за сведение го давам този материал, ако на някого му се наложи. Малко по-скъпо е, може би от 2 до10 лв./кв.м, но много зависи какво се прави. При мен го ползваха за грубо изравняване първи слой и излезе точно 20 лв. повече за целия коридор. То аз им го намерих де, майсторите нещо не го знаеха.

# 335
  • Някъде в Европа...
При нас - правиха се списъци днес с ваксинирани и официално преболедували по отдели и служби. Процентът е много малък...
Както писах, за мое съжаление, и 30 процента да кажат да са само присъстващите, аз ще ходя 😈, освен преподавателите ни, никой друг не може да работи дистанционно...сама съм....а така искам от утре да ме изгонят всичката ми отпуска ..Интересно какво ще решат за курсантите - в неделя влизат първокурсниците и свършва отпуската на големите...
Аз след 3 часа пак застъпвам наряд..имам да връщам, че юли не давах 😃

# 336
Звъннах до няколко заведения в Поморие, за да попитам само с документи от изброените в наредбата ли можем да бъдем техни клиенти. Хората са отчаяни, чудят се какво ще правят толкова продукти, ако не работят на пълен капацитет. Казаха, че не могат да преминат към незабавно изпълнение на заповедта от днес за утре.

# 337
  • София
Уж съм на море и съм свободна и пак не мога да ви смогна. Joy  Обичам да не знам коя дата и кой ден от седмицата е и най- после съм в тази фаза.
И аз съм от тези, които не знаят много за работата на село. Бях в 7. клас, когато нашите купиха къща на село. Ходих 1- 2 лета с баба и дядо. Низала съм тютюн-помагах на съседите, за да свършат внуците им по- бързо и да играем. Иначе по бригадите съм събирала картофи, брала грозде, ябълки, сусам, даже на археологически разкопки съм била.
Не обичам и не умея да готвя, не се гримирам и ще подкрепя Хепи в докладването на Доня. Joy

# 338
Milasara, кажи, моля те, какво е положението по заведенията на морето. Изискват ли сертификат или пср?

# 339
  • Между гори и планини
Стоим на автогарата с младежа и чакаме баща му. Автобуси пълни , препълнени от цяла България пристигат, разтоварват половината народ, качват нови... Кой с маска, кой без. Онзи ден звънях за хотел за мъжа ми да нощува във Варна, всичко заето, препълнено. Едва майка ми намери едно малко хотелче до нея, където имаше свободно място . Предчувстваме, че тоя път ще ни тресне по- голяма вълна, заради бурният летен сезон. Елена е препълнена, едвам се разминават по улиците колите.

# 340
  • София
Звъннах до няколко заведения в Поморие, за да попитам само с документи от изброените в наредбата ли можем да бъдем техни клиенти. Хората са отчаяни, чудят се какво ще правят толкова продукти, ако не работят на пълен капацитет. Казаха, че не могат да преминат към незабавно изпълнение на заповедта от днес за утре.

Отговорът, който са ти дали означава, че въобще не знаят какво е гласяла съответната заповед до днес, защото те и досега е трябвало да са на 50% капацитет, а не пълен... МЗ излезе с разяснения на фейсбук страницата си:
Скрит текст:
Отпада ограничението за ползване на до 50% от капацитета на обекти като заведения и фитнес центрове, ако персоналът и посетителите са или ваксинирани, или преболедували, или предоставят негативен резултат от PCR тест

Във връзка постъпващи от граждани запитвания в Министерството на здравеопазването относно работата на определени обекти и организирането на конкретни мероприятия при използването на капацитет до 50%, както и във връзка със заповедта, която влиза в сила от днес, 20 август, правим следното уточнение:
Условията за работа на тези обекти не са променяни. И досега те можеха да работят/ да бъдат организирани при използването на до 50% от капацитета на съответното място. Тази възможност е в сила и в момента. Новото от днес е, че същите могат да работят/ да бъдат организирани, използвайки 100% капацитет, ако персоналът и посетителите са или ваксинирани, или преболедували, или предоставят негативен резултат от PCR тест.
Заповедта се отнася до:
- конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма;
- културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство);
- на спортни състезания с публика;
- посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове;
- посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца;
- посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина.
Другият нов текст в Заповедта касае организацията на работата във всички администрации. Ръководителите на администрации установят работно време с променливи граници и начало на работния ден между 7.30 и 10 часа и организират работа от разстояние на най-малко 50% от персонала, освен ако, в зависимост от характера на работа, това не е възможно.

# 341
  • София
Биси, нямам идея, аз съм на каравана в къмпинг и почти не мърдам, но силно се съмнявам да изискват нещо, имайки предвид колко хора има на морето.

# 342
Green, не знам. Когато бяхме юли в Поморие, всичко работеше на 100%. Там повечето заведения са малки, масите са една до друга, всичко беше пълно.

Milasara, и аз имам същите съмнения.

# 343
  • София
За юли месец не съм сигурна, но откакто започна покачването на случаите със сигурност издадоха заповед за 50% капацитет, т.е. трябвало е да бъдат с намален капацитет и отстояния между масите. Очевидно е, че контрол е липсвал до досега. Въобще не съм сигурна, че РЗИ има капацитет и най-вече желание да осъществява такъв.

# 344
  • у дома...
Заповедта за 50% беше още от март-април, ако се не лъжа. И е със срок докато трае извънредната епидемична обстановка. Сега разрешават да работят на 100%, както винаги са си работили. Въпреки заповедите.

Общи условия

Активация на акаунт