Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 956
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Между гори и планини
На моя е спукана предната гума на  колелото и единият педал се е счупил. Как е карал, какво е правил, нямам идея.
Утре отиваме да му купим билет за автобус да ходи при баба във Варна. Той си мисли, че сам или с такси ще си джитка из града, но не е познал. Ние с тоя живот на село и в Елена, където един светофар няма, напълно сме отвикнали да се оглеждаме и да внимаваме за коли.  До степен, че и в Търново се чувствам като хваната от гората.

# 526
  • Някъде в Европа...
Доня, ако е вътрешната гума, да знаеш, че когато колелото има такива и се кара сериозно, се купуват буквално на 3 дни...За "добро утро" давах и пари за вътрешни гуми 🤣, които пък сменяше сам за отрицателно време на площадката на етажа...Сега това колело било с "боза" и не купувам вътрешни гуми (представа си нямам какво е това, не желая и да разбирам 🤣). Педали ако ще купувате, купете по-читави, че нормалните често се чупят ..

Като заговорих за колелото - синковецът се сдобил с нови (поредните) "подковани" маратонки, които се закопчават за педалите, и "мамо, тези не тракат толкова" 🤣(когато ходи).

# 527
  • София
Е, Доня, то и аз като се върна от чужбина започвам яко да се спъвам по изпочупените тротоари, но това трае най-много един ден. После бързо се възвръщат старите навици с ултра мега осторожна походка. 😆

# 528
  • Между гори и планини
Air, въобще не съм запозната с анатомията на колелото. Синковеца и баща му да се оправят. Едва ли карането на моя може да се сравнява с това на твоя син .
Ред, това ми припомни как като се върнах от САЩ една не се пребих на тротоара, толкова бях свикнала всичко да е гладко. За малко щях да настъпят и кучешки подарък и веднага ми се възстанови навика да гледам къде стъпвам.

# 529
Сърдечно ви благодаря, момичета! Бъдете живи и здрави и само хубави неща да ви се случват!❤

Green, страхотно постижение! Браво! Още много успехи му желая и без травми да ги завоюва!

# 530
  • Някъде в Европа...
Доня, опитах се да кажа, че гумите се пукат често, дори и с минимално каране и не е нужно да е карал ненормално Стиви, за да стане, а когато е сериозно - вече много често 😃...И педалите се чупят лесно...

Ооо, при връщане от чужбина, почти винаги се приземявам с гръм и трясък в родната действителност, но това лято беше изключително запомнящо се. .

# 531
  • Между гори и планини
Забравих да спомена, че пазарът за който ти писах от днес е затворен. Велико Търново е в червена зона на заразени от прииждащ алкохол ( ром), който работи в Европа и се връща за лятото. Елена е претъпкана, очаквам гръм в Рая и тук. Днес ми беше приятелка лекар от РЗИ на гости, тя ме осведоми. Замина Юмюш със зюмбюл...

# 532
  • о`майна лунна нощ е
Бисе, да е честита малката вълшебница! Здрава да е, щастлива и пълна с енергия и желание да прави добро!
Грийн, поздравления на младежа! Постижението му е страхотно и нека още повече го мотивира да катери стълбичката нагоре!

# 533
  • София
Честита да е прекрасната Моника.Да е здрава и много щастлива!
Аз похвалих ли се че 5 дни съм соло в София? Вчера мъжа ми к щерката заминаха на роднински визити в провинцията.Аз имам оправдание-,на работа съм Stuck Out Tongue Winking Eye
Та вчера бях на басейн с приятелка следобедно.Днес  ходих до южния парк.Карахме колело.Пихме бира... После се появи ненадейно едно пивко вино като се прибрах...Абе,да спирам със спортните ми участия май Simple Smile

# 534
  • sofia
Ние тези два дни се наспахме на вилата, където е значително по- хладно от София. Изхранвах ги с разни неща на скарата и младежът пробва мента със спрайт😊. Нашата къща е едно необятно  "имане" за тършуване, което аз обожавам да правя, и днес цял ден се чудя дали ще мога да подкарам да свири тази красива находка
Скрит текст:
  Радиото успях да го настроя, но хванах някаква азиатска музика. Прибрахме се много късно и без да сме планирали, се любувахме тази вечер на оранжева, идеално кръгла, огромна, светеща луна!

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 08:24 от googlish

# 535
Гуглиш, ние също бяхме в подобна къща- имане. И две вечери слушахме музика от грамофон. Много е хубаво..
Грийн, браво на момчето ти! Все така да постига успехи.
Големият няма интерес към колела, малкото кара едно втора употреба, което сам си избра. Никак не беше евтино, но аз не разбирам от параметри на велосипеди. Търси да става и за полето, защото тези само за градско каране бързо се скапвали там.
Ние сме в равното и засега не е проявявал интерес към планинско каране. И по- добре. Оня ден се впечатлих как Хера е скачала с парашут и им споменах, че искам. И двете деца си умряха от смях. Казаха, че на стълба ме е страх да се кача, звъня им по сто пъти на излизане, а с парашут ще скачам:joy:
Доня, не искам да си спомням как бях като дете в града. Никога не се оглеждах и в двете посоки при пресичане, считах за достатъчно да погледна в едната. Веднъж щеше да ме сгази кола пред Първа английска, където ходех на курсове. Човекът спря на сантиметри, толкова уплашен и едновременно
 радостен, че съм жива и здрава, че почна да ме прегръща. Майка и татко не смееха да ме пуснат без сестра ми в града.
Вече не съм така и често спирам една отнесена приятелка, която е израснала и винаги живяла  в центъра на София,  мина вече 50 години, но мисли за всичко друго, но не и за колите.
Не искам да идва началото на учебната година. Като дете не възприемах така училището, но покрай моите деца го намразих....Представата ми е за нещо задължително, което не носи удоволствие.

# 536
  • Между гори и планини
И аз не искам!
Всъщност аз още чакам лятото, нищо не разбрах от него - юни студен и дъждовен, юли адски горещ, август не разбрах как се изниза. А вече се стъмва рано и нощи и сутрини са хладни. Щъркелите са си заминали. Преди септември ми беше любим - пълен с вкусни плодове и зеленчуци, галещо слънце, все още топло море, аромат на печен пипер и патладжан. Първо ми беше кошмар докато работех в книжарницата, който не е виждал не знае за какво иде реч и колко много работа е септември и октомври в книжарница с учебни помагала. После началото на учебната година за моето дете. Не искам да му предавам моята негативна емоция. Надявам се, някой ден като завърши гимназия, отново да заобичам септември и да му се радвам.

# 537
  • софия
И аз не разбрах как така вече е краят на август. Надявах се и ми изглеждаше, че ангажиментите ни са понамалели, но когато един е приключен изникват 2 нови.
Тази седмица сме решили да отидем до Джъмбо за някакви неща. И аз не знам какви точно, но предпочитам да си спестя септемврийската лудница.
Ако, въпреки че сме останали 4 човека на работа, минем на хоумофис, няма да имам нищо против. Плавам с работно време от години и с това няма да има разлика.

# 538
При мен винаги лятото се изнизва неусетно. Започна вече рано да се мръква и усещам как есента се задава. Изобщо не чакат с нетърпение 15.09, а аз го обожавах като дете. Въпреки че много си обичах ваканцията, се радвах и на новата учебна година и изпитвах вълнение при мисълта за новите неща, които ще уча. Сега малкият често изразява възмущение, че училището е 9 месеца, а ваканцията само 3, трябвало е да бъде обратно.
Трябва да направим голям пазар  скоро. Младежът има нужда май от почти всичко, като се започне от бельо и се стигне до дънки, блузи, още едно яке. Тогава ще опоскаме и един Джъмбо. Много ми харесва големият избор от тетрадки там. Тази година и двамата ще имат доста предмети и май ще трябват повече тетрадки. Отделен е въпросът колко ще пишат в тях. При ДО и двамата си спестяват това усилие - писане в тетрадка. Нали, що да пишеш като никой не гледа дали го правиш. Една камара тетрадки извадихме от бюрата с изписани само по няколко листа.
Решила съм да направя един абонамент за Уча се. Не го долюбван много сайта, но и двамата казаха, че уж ще го ползват тази година. Реално общо за три години материал ще учат, поне тестовете да ползват като подготовка за контролни, все ще е нещо.

# 539
  • Майничка
Грешка, извинете, мислех си, че чета и пиша в шестокласната тема.🤣

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 10:33 от gargamela

Общи условия

Активация на акаунт