Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 928
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Абонамент и ние вероятно ще правим - заради разказвателните.
Ползваше го активно преди. Не го подновихме като изтече, защото нямаше разказвателни, но тази година ще го пуснем. Хич не ми се прежалват 180 лв...., ама пък като се ползва, има някакъв смисъл.

# 541
  • гр.София
Гаргамела,да нямаш и бъдещ деветокласник/ чка ? ( С други думи ,радвам се да те видя)

# 542
  • София
И аз се замислих че ще трябва да се преговаря материал по разказвателните от седми клас.Преди бяхте коментирали но не запомних -какви линкове препоръчвахте за целта?
Бързо се изниза тази ваканция ,но беше разнообразна.Мисля че имахме време за всичко.Само четенето на книги и заниманията по език,на които се надявах ,не се случиха с исканата от мен интензивност...
До Джъмбо и някой мол за разни дрехи и тетрадки вероятно ще ходим другата седмица.Надявам се и учебниците да качат скоро

# 543
  • Някъде в Европа...
Добро утро!
Аз ходих до работа и се прибрах! Ще си ползвам двата дни 😃
И моят животец "свършва" утре - синковецът се прибира 😈. Който, каквото и да ми говори, тези летни месеци, когато "сме разделени", са най-хубави и за двамата 😁. Синковецът - сменя обстановка и обкръжение, (което му помага да израстне още повече чисто социално; винаги съм го забелязвала като се прибере), чувства се свободен, няма досадни, еднотипни задължения. Аз - разполагам изцяло с времето си само за мен, не съм обвързана с домакинството всеки ден, не готвя 😁. И двамата имаме нужда да си починем един от друг и си го искаме това време. Лятото се изниза, хладно е вече, започва се със скучното ежедневие съвсем скоро - работа, училище, чистене, готвене, стоене вкъщи, заради лошо време 🤮, и това всеки ден....Еми не ги обичам есента, зимата и ранната пролет 😞
Абонамент за "Уча се" задължително ще подновя и без това ще висят пак по пц, очевидно, дълго време. Ако иска да го отваря, аз да си знам, че каквото съм могла да направя, съм го направила и останалото си зависи от него. Не мисля да му търся частни учители. Да се оправя, няма някой да му виси на главата, че да учи. Може да се справя, но мързелът и "това пък защо да го уча" му идват в повече. Ако случайно той поиска, за да наслагва знания, тогава да, но не вярвам...

# 544
Честито на хубавата Моника! Да е здрава и да сбъдва мечтите си!
Браво и на младежа на green dawn, страхотен. Възхищавам се на спортуващите и смели деца, много ме радват. Heart

Септември и октомври ми бяха любими месеци, а циганското лято го обожавах.
Но вече не. Горчи ми само при мисълта за предстоящото ДО, спрени спортове за децата, безкрайни дни пред лаптопа, чудене как и кой ще стои с третокласника. Всичко си губи и смисъла, и очарованието, когато нещо подобно тегне над нас.
Дано не стане това, което очакваме и имаме по-нормална година.

# 545
Аз като дете имах чудни ваканции и никога не исках ваканцията да свършва. Първо море, после поне 14 дни на планина и седмица при баба на село, далече беше, затова само седмица. Всеки ден беше изпълнен с нови неща и забавления. Сега, като бяхме в Старозагорски бани, видях една сграда с надпис библиотека, не разбрах функционира ли. Но се сетих, че като дете, където и да отида винаги първо се заравях в библиотеката, дори на село, което го нямаше на картата имаше богата би блиотека. Училището започваше за мен с не особено добро чувство. Не обичах да ходя на училище и това е. Завършила съм ЕГ със сребърен медал, до ден днешен ценя и обичам училището си, пиша редовно във ФБ групата му, сред ФБ приятелите ми са моя учителка по математика и класната ми по АЕ, която е невероятен човек,кскто и почти всички съученици. Е, въпреки това в училище, което и да е то, влизам със свито сърце и негативна нагласа. Не обичам началото на учебната година, не обичам надписите по Моловете back to school, депресивно ми действат. Иначе, обичах златната есен в София, като студентка, както и връщането на работа след отпуските. Но училището и подготовката за него, никак не обичам. Аз затова и не станах учителка, при почти 100%учителки в семейството и рода. Сред жените от най- близка кръвна линия(изключвам бабите) няма жена не учителка, освен мен.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 14:02 от Светкавица

# 546
И ние се подготвяме за 15ти вече. Тази сутрин минах през личната и взех документи за новата учебна година. Винаги го правя август, че септември е лудница при нея заради яслите и градините. Тези дни ще разчистим бюрото и сме готови. Мразя в последния момент да правим всичко , че края на вакнцията става много гаден. Сега си мисля да завършим лятото с някакво пътуване - мисля го още къде. Днес май вече сме червени за Европа /за Чехия чух/, та сигурно ще е наоколо....

# 547
И аз се замислих за абонамент за "Уча се". Но ми звучи абсурдно - дигитално обучение и абонамент за сайт, който изисква отново стоене пред екран. По-добре направо да се подготвят самостоятелно от "Уча се" и да се явяват на изпити. Да учат в училище само по езика. Хич не съм настроена оптимистично за това, което ни предстои.

# 548
  • гр.София
Да, "горчи"  е много точна дума.
Утешавам се ,че децата не възприемат нещата като нас.

# 549
  • София
Аз пък много обичам края на лятото. Есента ми е любим сезон от дете. Явно все съм наобратно. Харесва ми и времето сега - хем е топличко, хем не е непоносимо, температурите са съвсем прилични и дори мога да се радвам на слънцето. Обичам и септември, когато започва учебната година - малко да влизат в режим, но сега не знам какво ни чака. Все се надявам да изкарат поне малко присъствено, пък после...

# 550
Аз съм сигурна, че моите клипове в Уча се няма да гледат. И двамата ги ненавиждат, това е точната дума. Тестовите въпроси, които са към всеки урок обаче се доближават до тъпите тестове, които им дават в училище, та от тях принципно би имало полза. Аз така и не успявам да преглътна това тестово изпитване в училище.

# 551
Като знам, че едва дочаках да свърши учебната година, сега не искам и да си помислям за началото на следващата. Криво ми е.
Напоследък нещо хич не съм на кеф, сигурно щото спрях пиенето. 😆
Остава ми единствено да се надявам, че ще се минава по-леко през ада тази година.

# 552
  • Между гори и планини
Аз обичам есента, не обичам началото на учебната година 🙄
Тук открих красотата на всички сезони с багри и аромати, съвсем различни от градските. А на мен тези неща ми влияят.
Добре, че ми припомнихте, и аз трябва да заведа Стивън на годишния преглед при личната, съвсем бях изключила. Имам толкова много работа тия дни, де да можех да се клонирам!

# 553
А аз открих розовия джин и съм готова. За учебна година, за всичко.

# 554
  • София
Ох, и ние трябва да минем при личната. С малкия свършихме тази работа през лятото, че имаше две задължителни ваксини. За учебната година още няма списък с учебници, но видяхме че ще имат нова класна, дано да е читава. В списъка на класните ръководители пак видях името на математичката, така че явно ще не мъчи и тази година, нищо че чакахме да се пенсионира. Чудя се дали ще има нужда пак от уроци, да наваксва материала, особено ако ще са ДО.

Общи условия

Активация на акаунт