Гордо пъчиме кореми и към МАЙ вървиме без п&#

• 12 460
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Аз имам една молба. Може ли някоя от вас мами да ми обясни за БХС, феталната морфология  и 3Д? През коя седмица се правят, наблюдаващия ли лекар ли преценява дали да се правят или по принцип се правят и т.н. Днес доста се рових, ама май повече се обърках Embarassed

# 136
  • София
Аз много се депресирах.Как така нищо и нямаше, добре се чувстваше и изведнъж....ми то човек как да разбере , аз сега се чувствам супер и щастлива и спокойна, а то може всъщност всеки миг нещо да му е станало, а аз да не знам:(( Мислите ли, че ства така или все пак трябва да има някакъв признак??

знаеш и аз така се чувствам. а уж като ми е втора бременност трябва да съм по-спокойна.. ама точно обратното. първия път не ми бяха ясни 80% от нещата които знам сега и не съм се притеснявала. а сега.... искам вече да усещам бебето и така всеки ден да се успокоявам че е живичко и всичко е наред....
И аз така си мислих, че втората ще ми е по спокойна, че знам повече неща ама изобщо не е така, сега съм много по информирана от първия път и е много кофти поне за мене де знам много повече неща, много повече се притеснявам. Първата бременност докато се информирам и родих а сега преливам от инфо, и само го мисля дали всичко ще е наред дали еди какво си и т.н.

# 137
Аз толкова се притесних че отидох на доктор и съм много щастлива, защото видях едно пораснало бебче, което се въртеше на всички страни, и едно интензивно  тупкащо сърчице;Simple Smile))Добре че отидох защото се успокоих, взех си направление за изследвания и ми предписаха едни витамини, които обаче ми се струват доста скъпички. Чували ли сте за MIN08 ADliquid Minerals - капки? 60 лв ми се вижда малко множко, но ако са добри ще ги купя:)

За статистиката на зодиите....мрън, хайде с другата тема...имам бая работа а с моето офлянкване по докторти съвсем съм я зарязала...не че всички не сме така.

# 138
БХС - прави се между  16 и 20 г.с. - изследване за евентуални генетични проблеми. прави се в майчин дом - 13 ет. струва ок. 30 лв. изследва се синдром на даун, и забравих кои още 2 болести. ако рискът от увреждане е висок, се прави амниоцентеза, която вече дава сигурност за наличие или не на заболяване. препоръчва се за жени над 35 г. и за такива с потенциални проблеми. моята док. изпраща обаче всички на такова изследване.
- най-добре между 19 и 21 г.с. спрягат се имената на мазнейкова и томова. между 50 и 80 кинта. оглеждат се органите на триизмерен ехограф. прави се тогава, защото органогенезата е приключила, органите се виждат добре, но нямат още 'тлъстинки', които да пречат на доброто виждане. томова била педиатът, така че моя приятелка птепоръчва да се ходи при нея.
фетална морфлогия - оглежане на органите на бебето. всъщност, вчера установих, че всеки ехографски преглед е фетална морфология.
поправете ме, ако греша...

а витамини за какво? бременски ли? ако са такива, то нищо чудно и да са добри. аз си взех нямамви за 10-тина лв., препорча ми ги нашият аптекар. имам  му доверие.

# 139
Да майче бременски - витамини, минерали и анти оксиданти....мн били добри.Ами тези които ти пиеш какви са?

# 140
  • Пловдив
Така си и мислих, че ти ще ми отговориш, майче. Сърдечно благодаря  bouquet
А БХС се прави като се изследва кръв ли? Embarassed

# 141
Е, аз тогава за къде съм се запътила още от сега на 3Д?! ooooh!
А на обикновен ехограф кога се вижда пола?! Thinking

# 142
ааа, може и да съм в грешка. не разчитайте на познанията ми, щото може ид а куцат в тая сфера  hahaha
пол - петра я видяха в 18 г.с., но аз с нея бременност не разрешавах вагинални ехографи. сега си мисля, че ако филков не се беше обадил със своите съмнения и аг-то нямаше нищо да каже. повечето предпочитат да кажат когато са сигурни. може би, ако бебето е в добра поза и те гледат с вагинален най-рано в 12-13 могат да погадаят, но не е сигурно, че ще мацелят. и при нас не е сигурно де. обикновен мисля че най-рано след 16-та. но и за това може да греша.
моите витамини са "о'мами" - капсули. моите аптекари ме питаха течни ли искам или хапове и аз предпочетох хапове. такива ми дадоха. имам им доверие.

# 143
  • София
Да майче бременски - витамини, минерали и анти оксиданти....мн били добри.Ами тези които ти пиеш какви са?
  Да витаминките са добри аз давах на малкия ADliquid- For kids  за имунната система, вярно скъпа са ама имаше ефект, има цялата страница на продуктите сега ще я потърся и ще я пусна  Peace
 Ето намерих  http://www.admedicine.co.uk/production.asp

# 144
  • София
Е, аз тогава за къде съм се запътила още от сега на 3Д?! ooooh!
А на обикновен ехограф кога се вижда пола?! Thinking

С тебе сме си партия  Grinning и аз така се бях запътила за 3Д, ама ни е ранко ще трябва да поизчакаме още малко  Peace

# 145
Здравейте!
За зодиите (със закъснение) - аз съм Рак -8.07.79 г. - не видях други раци тук... Таткото е Везни, а "баткото" - Козирог ... Ако бебето живот и здраве е Телец - с двама рогати незнам как ще се справям... Wink
За пола - имам 4увството, 4е ще е пак мом4е  stork-boy! А на предишната бременност пола се видя 4ак в 20 г.с.

# 146
мерси момичета, щом са добри ще си ги купя:)))и без това естествения ми прием на витамини съм го свела до минимум, тъй като в тестеняците няма такива......

# 147
Аз пак имам въпросче за тези антитела. В кои месеци на бременноста се правят? Да не съм закъсняла че чак в понеделник ще ходя на лекар. И още нещо немога да разбера как ги правят тези изчисления зя термина. Аз разбирам де но ми се струва че при мен е станало по късно отколкото ми го смятат. А когато ходих на преглед казаха че плода отговаря на седмицата / по начина по който го изчислиха / Това значи ли че бебето е по голямо или...не знам. Не знам в коя съм седмица със сигурност и дали съм минала фаталния период. Боже каква съм станала - ужас. И аз при първата си бременност не бях толкова информирана и единственото за което ме беше страх бе как ще родя и после дали ще е здраво бебето. Но по време на бременноста не съм се замисляла дали е добре нито съм се притеснявала да не го изгубя

# 148
# 149
  • София
Здравейте Simple Smile. Малко закъсняло включване от още едно май-че.
Втора бременност с термин 16.05 (интересното е, че това беше терминът ми преди 5 години с първия дребос Simple Smile).

Общи условия

Активация на акаунт